Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Assassin's Creed
 
Assassin's Creed
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Ubisoft Entertainment
 
Developer
Ubisoft Entertainment
 
Genre
Sluipspel
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Legendarisch
Legendarisch


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 15 november, 2007
XBW Review: Assassin’s Creed

We hebben er het hele jaar op gewacht. Eindelijk is hij dan uit en wij hebben ‘m inmiddels al helemaal rond kunnen spelen. Lees onze ervaringen van Ubisoft’s grootste najaarstitel tot nu toe; Assassin’s Creed en duik in de wereld van de derde kruistochten waarin de Christenen en de Moslims tegenover elkaar staan in een bloederig conflict dat jij moet proberen te stoppen. Zal het je lukken, of is er eigenlijk toch iets heel erg anders aan de hand?


Al een paar jaar zitten wij, ongetwijfeld jullie ook, watertandend te wachten op Assassin’s Creed. Ooit aangekondigd als Playstation 3 titel, terwijl iedereen wist dat het spel ook voor de Xbox 360 zou komen, wisten we meteen al dat Ubisoft bezig was iets spectaculairs neer te zetten. Met een ongekend visuele presentatie en talloze nieuwe technieken op het gebied van animatie en grafische weergave beloofde het spel een echte ‘next-gen’ titel te worden. Met de bloedmooie producente Jade Raymond en creatief genie Patrice Desilets (van de Prince of Persia serie) aan het stuur lijkt het niet mis te kunnen gaan met deze blockbuster onder de videogames. Toch?

De middeleeuwen en de toekomst

Als je de verschillende screenshots en video’s van Assassin’s Creed gevolgd hebt, dan zul je weten dat het spel zich afspeelt in 1191, ten tijde van de derde kruistochten in het heilige land (huidige Israël, Palestina en Syrië ), Maar ondanks dat zijn er overal mysterieuze moderne symbolen te zien op screenshots en video’s, die een stille hint geven over Assassin’s Creed duistere geheim. Het gaat hier niet om een ‘twist’ in de verhaallijn, maar om een structuur waarin het verhaal uit de kruistochten zich afspeelt. We winden er geen doekjes om, je zult namelijk al meteen bij het starten van het spel uitvinden dat Assassin’s Creed zich niet echt ten tijde van de derde kruistochten afspeelt, maar in een nabije toekomst.

Jij bent Desmond en wordt wakker uit een verwarrende droom waarin je stemmen hoort en bizarre middeleeuwse taferelen ziet. Al snel word je wakker in een helder verlichte kamer, liggende op een gekke constructie met twee mensen die over je heen hangen. Enkele dagen geleden werd je ontvoerd door een mysterieuze groepering die je al vele jaren lang volgde. Klaarblijkelijk heeft de groepering iets van je nodig; namelijk je geheugen. Dan niet het geheugen uit je huidige leven, maar het ‘genetische’ geheugen dat opgeslagen staat in je DNA en waarmee de groepering terug kan blikken in de tijd dat jouw voorouders in het jaar 1191 behoorde tot de Moslimsekte genaamd de ‘Hassassin’, een afsplitsing van het geloof zoals wat dat nu kennen, dat (in Assassin’s Creed) als doel heeft het stoppen van de kruistochten door het elimineren van de kopstukken bij de Christenen en Moslims die oorlog voeren. In dit geval verschillende luitenanten van Richard the Lionheart en Saladin.

Om terug te gaan in je genetische geheugen wordt gebruik gemaakt van de ‘Animus’. Een machine van ongekende kracht en energie, die de persoon die plaats neemt op zijn ligbank, terug neemt naar de gewenste tijd, mits je goed genoeg gesynchroniseerd bent met je voorouder. Natuurlijk is het allemaal niet zo simpel als het lijkt en zul je naarmate het spel vordert in zowel de middeleeuwen als de toekomst betrokken raken in een sinister complot met als doel niets minder dan de heerschappij over de wereld.

De appel en de vrijheid

Assassin’s Creed’s gameplay zal zich voor 95% afspelen in het heilige land ten tijde van de middeleeuwen, zoals iedereen verwacht. Het spel start met een simpele uitleg van de ietwat complex ogende besturing en opent daarna de deuren tot een ongekend epische spelwereld die nog nooit te voren gezien is in een videogame. De jongens en meisjes bij Ubisoft hebben vijf verschillende zones gemaakt waar de speler zich in kan bewegen. Ten eerste is er Masyaf, de thuisplaats van de Hassassin sekte, waar jij je opdrachten krijgt van Al Mualim. Je eerste opdracht zal faliekant mislukken en je wordt per direct gestript van je titel als meesterassassin en zult weer vanaf begin af aan moeten bewijzen dat je de wapens en vaardigheden van het moordenaarsgilde waardig bent.

Hierna wordt je losgelaten op ‘The Kingdom’, wat feitelijk de locatie is die de vier hoofdsteden in het spel, Masyaf, Damascus, Jerusalem en Saint Jean-d’Acre aan elkaar koppelt. Nu is een tussenwereld zoals deze vaak niet meer als een klein kamertje, paar gangetjes of misschien een klein level, maar dat is in Assassin’s Creed anders. The Kingdom is een enorme spelomgeving met zijn eigen kleine dorpjes en te verkennen plaatsen. Uiteraard is de aanwezigheid van de verschillende Christelijke ridders en Moslimstrijders in The Kingom een gegeven. Assassin’s Creed is opgebouwd rond drie credo’s; vermoord geen onschuldigen, val niet op en verraad je broeders niet. Het ‘niet opvallen’ is dan ook een groot gedeelte van het spel en eveneens een aardig uitdaging.

Afbeelding 54Afbeelding 55Afbeelding 56

Om dit mogelijk te maken heeft de speler, in de vorm van de assassin Altaïr, afstammeling van Desmond, vier verschillende bewegingsmogelijkheden. Als je geen knoppen indrukt en alleen maar beweegt, zul je weinig dingen doen die niet sociaal acceptabel zijn en daardoor ook niet vaak opvallen. Als je helemaal weg wilt vallen in de menigte kun je de A knop indrukken terwijl je beweegt en zul je helemaal niemand aanstoot geven om je te verdenken. Wil je echter wat actie, dan kun je door de rechter trigger indrukken en veranderen in een ren/race/klim/monster van jewelste. Wil je vervolgens ook nog als een bezetene over daken en obstakels springen dan druk je naast de rechter trigger ook de A knop in en zul je op spectaculaire wijze alle omgevingsobjecten in je pad gebruiken om zo je snel mogelijk te verplaatsen.

 Pagina 1 van 3 >> 2 3Top ^ 


  • Gigantische prachtige spelwereld
  • Meesterlijke animaties
  • Frisse gameplay
  • Ongelimiteerde vrijheid
  • Spannende verhaallijn


  • Weinig variatie in de onderzoeksmissies


Legendarisch
Assassin's Creed is ongekend van schaal en kwaliteit en met meer dan genoeg om te ontdekken en te doen. Absoluut een legendarische titel, die als het aan ons ligt over tien jaar nog als standaard van kwaliteit, techniek en puur spelplezier boven water staat.
0 lezer reviews voor deze titel

flappie zegt:
15/11/2007
Heb hem vandaag gekocht voor 49 euro. Zat eerst nog te twijfelen omdat de recensies niet zo heel goed waren. Maar toch maar gedaan, aangezien ik heel erg veel geef om de sfeer en de omgevingen, en een graphicshoer ben.
Dat de game repetetief wordt maakt mij niet zo heel veel uit. Dat worden wel meer games, waaronder bijvoorbeeld Bioshock. Xboxworld.nl is nog wel één van de meest positieve. En als er genoeg sites / bladen zijn die hem legendarisch noemen (om in termen van xboxworld te blijven) waarom zou ik dat niet kunnen vinden. Ik neem de minpunten dan maar voor lief. Ik ga hem eerst maar eens spelen en dan zal ik kijken of ik hem beter vind dat bijvoorbeeld een Bioshock.

Ik ben het trouwens geheel eens dat het misschien een beetje herhalend is, het moorden, maar dat dit geheel in dienst staat van het 'beleven' van de game/sfeer.
Sommige site (o.a. gametrailers) dat de drie steden er wel anders uitzien, maar dat ze geen andere gameplay met zich meebrengen. Dan vraag ik me af, welke free-roaming game doet dat wel dan. GTA: nee, Saints Row: nee, Just Cause: al helemaal niet en ook Crackdown niet om er maar een paar te noemen.
15/11/2007
Naar mijn mening iets te hoog voor dit spel. Ik zou het een goed geven denk ik. Vernieuwend en zeker een van de toppers van het jaar, maar toch niet zo goed uitgewerkt als gehoopt. Vooral dat vechten ziet er echt niet uit.
15/11/2007
ongelofelijk hoe de reviews verschillen over deze game ..van 6.6 tot 10 ..ik geloof dat de reviewcijfers nooit eerder zo verdeeld waren..
15/11/2007
Ik vind AC een gewelidig spel maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering. Legendarisch zou ik hem alleen daarom al niet noemen.
Tranq zegt:
15/11/2007
het vechten ziet er juist vet uit, neem bv oblivion daar ziet het vechten er pas lomp uit
sniperboy zegt:
15/11/2007
_O_dit is gewoon te goed voor woorden_O_

ik heb um al sinds zondag, en hij wordt alsmaar beter
dit is egt de game of the year8)
Luukster zegt:
15/11/2007
Hijs is Gruwlij!!!!!!!!!!!! ik ga snel verder ! te vet om te stoppen!
Toly zegt:
15/11/2007
Kga hem morgen halen :)
collin43 zegt:
15/11/2007
ik had hem gistere al :P
ThomasR zegt:
15/11/2007
Ik heb 'm vandaag binnen gekregen en ga 'm er NU indoen !
Scorp2111 zegt:
15/11/2007
had m gistere ook al :P helemaal goed dit spel
15/11/2007
Bijna alle amerikaanse sites geven slechte reviews over dit spel, sommige zeggen dat dit is om ervoor te zorgen dat niet iedereen alleen dit spel koopt maar dat ook andere spellen gekocht worden..
robin1 zegt:
15/11/2007
Ik heb hem ook sinds vandaag al 5uurtjes aant spelen ofso maar ik ben nu in damascus aant klote maar kan ik ook gwn naar jerusalem of acre binnen of moet je eerst damascus voltooien???????want leek van niet
Mirik zegt:
15/11/2007
ligt aan de missies die je hebt he? na de eerste moord kun je kiezen welke twee volgende je gaat doen en dus ook welke steden je bezoekt. :)
15/11/2007
Joentje360 zegt
Bijna alle amerikaanse sites geven slechte reviews over dit spel, sommige zeggen dat dit is om ervoor te zorgen dat niet iedereen alleen dit spel koopt maar dat ook andere spellen gekocht worden..


Je gelooft dat zelf toch niet zeker. Als er nou nog een heel klein beetje logica achter zou zitten.....
15/11/2007
ik vind alleen een beetje storend over dat je in een reincarnatie computertje zit, en het "fast forwarding memory to a more recent one" systeem ook minder leuk, verder nog een paar vraagjes:

zijn de sidequests nou de save citizens en dat soort dingen?
want er waren ongeveer 60 sidequests heb ik gelezen,
en wie / hoe moet je pickpocketen voor meer throwing knifes

maar helemaal leuk spel en legendarisch is het zeker :D
15/11/2007
IGN 7.7 :'| Damn, tegenvallertje dus. Lees DIE review voordat je besluit je zuurverdiende geld hier aan te besteden. Heb hem bij een vriend gespeeld en ik sluit me aan bij IGN.

DON'T BELIEVE THE HYPE!!

Tip: Call of Duty 4 MP is een hele goede troost. Die game rockt online.
Mirik zegt:
15/11/2007
@ pineapple joe: je pickpocket thugs voor knives en er zijn talloze zijmissies als je meerekent dat je alle vlaggen wilt vinden (stuk of 500 vlaggen) en tempeliers wilt killen (60 tempeliers).

10 citizens redden per stad en dan nog een stuk of 7 onderzoeksmissies per moord (zijn 9 moorden) en dan ook nog een stuk of 40 high points beklimmen...


@pimpmaster: Don't believe the negativity. Is geniale game volgens ons. Net alsof 1 mening van een reviewer meer credibel is dan een ander.

Verschillende mensen, verschillende meningen. Je bent toch geen naprater? Vorm je eigen mening (na meer dan even bevooroordeeld bij je maat spelen).
15/11/2007
Damn, ik hoor mensen zeggen, een 7.7 een tegenvaller dus. Als ik altijd alleen maar zulke cijfers haal(de) ben ik echt meer dan tevreden. En waarom zou die van IGN meer betrouwbaar zijn, gamespot (toch redelijk streng) beoordeelt de game met een 9.0, dit kreeg Bioshock ook van gamespot. Het is meer persoonlijke voorkeur, aangezien ik wel van dit sfeertje hou, het wel mijn soort genre is en ik geen mierenneuker ben, zal het mij niet tegenvallen denk ik!
robin1 zegt:
15/11/2007
Ja je moet niet gaan kijken naar amerikaanse sites die hebben altijd wel te klagen over iets. Ik heb tot nu toe nog geen negatieve punten hoor.Ik had het zo ongeveer verwacht hoe het is niet echt beter of slechter en ik had echt een superverwachting dus gewoon echt fckingg vet spel ik vind persoonlijk beste spel van het jaar sowieso orgineelste.
Berrie zegt:
15/11/2007
Shiiiiiit, deze game ga ik echt wel halen. Kan niet wachten om hem te spelen. Bedankt voor de review Mirk!
15/11/2007
Ey sorry hoor mensen.. maar je vind een game leuk of niet... sluit je is een keer aan bij je EIGEN mening.. ipv alle review sites af te gaan om te kijken of deze game wel hoog genoeg scoort.. stelletje meelopers!!! ik heb zelf pas 2 uurtjes gespeeld, maar wat ik heb gezien is adembenemend..

Je weet zelf van welke game genre's je houdt.. als dit genre je aanspreekt, haal hem dan gewoon.. want deze kan je eigelijk gewoon niet missen :)...
15/11/2007
heb hem al een week hij is ubbeR:D
Nis zegt:
15/11/2007
Ewa gamer's deze game is gewoon tha bhomm. Ik heb 'm al vanaf maandag, want de game-winkel ''GameCity'' hat 'm al, heeft altijd de nieuwste game's als eerste in de winkel. Maar any way fok dat even over de game zelf. De game-play is echt goed hee de maps zijn f#cking groot en ziet er alle maal mooi uit hee. Ik ben blij dat Ubisoft deze game heeft gemaakt. DikkeDuim voor die gasten.
Looney zegt:
15/11/2007
Ik had er meer van verwacht na alle commotie etc dit gaat de GAME worden etc.... Het is een redelijk tot goede game met toch wat haken en ogen er aan. Ik vind persoonlijk de AI erg dom... En de missies van vlaggetjes zoeken kan me ook niet boeien... En in de missies had van mij toch wel wat meer variatie gemogen. Ik begrijp dat sommige heel veel hadden verwacht van de game en ze de teleurstelling niet aan kunnen of zo. Maar goed legendarisch voor deze game? Ieder zijn mening natuurlijk! Ik vind de game een mooie dikke porche zonder motor.
The Fonz zegt:
16/11/2007
1 woord: GENIAAL!
16/11/2007
@ mirik
Uiteraard baseer ik mijn mening niet op de mening van 1 reviewer, echter respecteer ik Hilary Goldstein's mening net zo als de jouwe. En waarschijnlijk koop ik deze game vanzelf wel een keer. Maar niet voor voor de volle mep. En als ik een middagje een game bij een maat heb gespeeld, heb ik er toch wel een vrij aardig beeld van gekregen hoor. Game nl. al wat langer dan vandaag. Misschien ben jij een beetje bevooroordeeld? Maar genoeg gepraat, snel weer terug naar COD4 MP.

@all
Lees voor de aardigheid nou ook eens die review op xbox360.ign.com. Jullie baseren je mening toch niet op die van 1 reviewer? ;)
Mr_Grimm zegt:
16/11/2007
Hilary Goldstein is mischien wel een beetje te streng in het beoordelen van deze game. Er zijn mischien wel minpunten maar er zijn ook net zoveel plus punten aan deze game. De review van IGN gaat te veel in op alle min punten ,en de review van gamespot mischien iets teveel over de plus punten. Al om al , dit is gewoon een vette game :).
robin1 zegt:
16/11/2007
First of all, for those of you who didn't know, Hilary is a guy. I suspect he had one tough childhood because of his name, and the effect of all the tauntings and mockings he got growing up due to his girly name is evident in his review for Assassin's Creed. It is quite obvious that Hilary did not enjoy Assassin's Creed, which is fine. We're all entitled to our opinions. I personally think that Halo 3 is the most overrated game of all time, but that didn't stop it from making $300 million during the first week. But from what Hilary wrote about Assassin's Creed, it is clear that his motives for giving the game such a low score goes beyond the game itself. Assassin's Creed re-opened up a very personal wound from Hilary's past, perhaps something that he has long forgotten until now. Maybe the main character reminds him of the guy who stole his girlfriend, or maybe it reminds him of an old boyfriend. Maybe one of the peasants in the game was modeled after Hilary. I think the main reason is Jade Raymond flat out rejected Hilary when he asked her out on a date and he's been on a vendetta since. I heard that Jade Raymond doesn't go out with guys with sissy names. ahahah kijk wat hi jzegt over Hilary goldstein hahaha
Benignus zegt:
16/11/2007
Ik heb de game gisteren gekregen en om eerlijk te zijn het zal me een grote zorg zijn wat andere mensen ervan vinden... Wat mij betreft is deze game een mega topper... :)

Tuurlijk elke game heeft zijn "eigenaardigheidjes", of zaken die je niet erg handig of mooi vind... Maar ik denk dat deze game toch echt, zeker qua gameplay and graphics minimaal een hoger cijfer dan 8 verdient!

Wat ik lastig vind is het maken van die combo's in de gevechten... Soms lukken ze, maar weet niet precies wat ik doe om het voor elkaar te krijgen... Misschien moet ik toch maar even "RTFM-en" :)
xapachex zegt:
16/11/2007
ik ga hem vandaag halen, lijkt mij wel een gaaf spel.


hoop ik! :{
Deji zegt:
16/11/2007
Superspel. dit is de eerste review die ik lees, maar had hem daarvoor al, maakt me niet uit wat anderen zeggen of wat sites zeggen.
Zoals al eerder gezegd, je weet ongeveer waar het over gaat, als dat je aanspreekt en je houdt van dat soort spellen moet je hem gewoon hebben, supervet vind ik hem zelf.
@Looney, hoezo is de A.I. niet slim? Ik vind het heel wat beter dan vele andere spellen, ze komen je echt helemaal achterna, over de daken heen etc, ze gooien met stenen om je van gebouwen af te krijgen, maar goed..ook dat is ieder zijn mening, maar ik vind de A.I. behoorlijk goed.
Superspel naar mijn mening, maar goed, dat is mijn mening
cydroid zegt:
16/11/2007
de ai is wel grappig, maar kwa vechten vind ik ze soms te afwachtend, waardoor je ze allemaal in 1 of 2 counters kan killen (soms counter je en dan sla je ze alleen).
Ik persoonlijk vind de verhaallijn niet zo heel top, en idd door jusit steeds die fast memory bracht dat me soms juist uit het verhaal. al zijn het eigenlijk 2 verhalen natuurlijk die van nu en van zijn voorvader uit de oudheid.
Ook vind ik veel van de missies erg herhalen kwa verhaal lijn ook, bij een gta hadden ze juist een soort grap erin verwerkt waardoor je wel het zelfde deed maar toch op een compleet andere manier..
Het redden van burgers voelde bij mij beetje aan als Spiderman the game,, ze zeiden steeds het zelfde als je het haalde, de mannen: If my sons were just as brave as you die heb ik echt al 10 x gehoort...

Kwa graphics vind ik dit echt 1 van de mooiste spellen die ik heb gespeelt helemaal voor zijn genre tot nu toe..

Ik zou zelf het spel heen legendarisch geven maar eerder een Geweldig tot goed, dit in vergelijking met andere free roam third person spellen.

nog 1 dingetje ik zie op veel bederlandse sites "Scholars" vertaald als scholieren maar komt meer in de buurt van geleerden.
Annakin zegt:
17/11/2007
Hebben andere ook last van het vastlopen, ben nu twee uurtjes bezig, vindt het een gaaf spel maar hij loopt steeds vast! Klotten dus, iemand een sugestie?
Hansie zegt:
17/11/2007
Yep, als deze game niet legendarisch is in z'n klasse, dan zou ik niet weten wat dan wel. En daar gaat zo'n score toch om? Niet of het beter is dan, iets totaal anders als, COD4.

IGN review is wel vermakelijk :) Snap bijv. niet wat ze lullen over texture pop-ins en framerate drops. Niks van gemerkt. Misschien hebben ze gewoon de ps3 review naar de xbox360 review gekopiëerd.
shadow x zegt:
17/11/2007
eindelijk kopjes gekliefd
*360* zegt:
17/11/2007
Goede review. De meningen zijn wel heel erg verdeeld zeg... van een zeven tot negens/legendarisch. Heb vanmiddag het spel zelf gekocht, alleen kan ik pas morgen bij me Xbox360... Ben benieuwd! Lijkt me prachtig dat je je zo vrij kan bewegen in het spel!
EscapeX zegt:
17/11/2007
DAMN!!

De mijne loopt vast!! Ik heb twee krassen ondekt, maar ik heb de game kunnen omruilen. En nu zijn de krassen er weer op de nieuwe disc en loopt ie stuk op hetzelfde punt.

Het is echt een super game, maar balen dat ik nu niet verder kan spelen.

Met andere games heb ik er totaal geen last van.
Jboy125 zegt:
18/11/2007
Doelloos?
http://www.xboxworld.nl/news/9581/atari-stopt-met-games-produceren-zal-alleen-nog-uitgeven/?
spacejay zegt:
18/11/2007
wij gaan um op de gameplay hale same met Call of Duty 4 dus dat word in de portemonee.:P xD
$ MvE $ zegt:
18/11/2007
ik erger me er nog al aan dat sommige sites/bladen zitten te zeuren over dat er geen online-functies in zitten, terwijl ze dat bij Bioshock niet als minpunt zien. Dat slaat toch nergens op! :~
$ MvE $ zegt:
18/11/2007
terwijl Bioshock daar ook nog eens veel geschikter voor is!
18/11/2007
IGN kraakt het spel behoorlijk af. 7.7 maar

Minpunten:

- Domme vijanden
- B - acteurs voor voice-overs.
- Uiteindelijk Simpel Actiespel geworden.
moarten zegt:
18/11/2007
die lui moeten zich diep schamen. dit is gewoon zoon goed spel. doordat je overal op kan klimmen en de sfeer en de acktie. dit spel is verplicht game of the year te worden. of er moet nog wat in december komen.

online vind ik hem alleen niet zo goed. en die skooiers moeten ophouden met skooien want ze zijn tergent irritant.
18/11/2007
Idd IGN moet zich diep schamen !!!

Ik ben het compleet met Mirik en (*ahum*gametrailers) eens. Deze game is gewoon DA SHIT punt uit, klaar finito !!

De sfeer, besturing en die ow zo g**le graphics maken deze game een waar kunststuk. En de kleine glitches vergeeft iedereen door de magie van het spel zelf.

Misschien ben ik TE lirisch maar its tha thruth..

....... voor de echte opletters en gamers onder ons.... die naschokkende lijken tijdens het vechten met een hele groep, das pas detail !!!!
robin1 zegt:
18/11/2007
Als die memory blocks voorbij zijn is het spel dan afgelopen of komt dan nog een verhaallijn want ze hebben het over voorvader uit de oudheid ofso?
robin1 zegt:
18/11/2007
Btw je ziet nu ook zo trailer op tv van het spel maar die trailer bakt echt ik heb echt zoveel betere trailers gezien op de pc.
Baardaap zegt:
19/11/2007
Mijn mening; SPEL VAN HET JAAR. Ik was gek op CRACKDOWN maar vond de auto's er in niet veel soeps en Assassins Creed is toch wel een beetje Crackdown zonder auto's <brede grijns>.
BaRT BeST zegt:
19/11/2007
Ik vind hem echt zwaar tegenvallen, op het begin is het echt fantastisch, maar het is uiteindelijk echt een grote herhalingsoefening. Vooral het feit dat er zo ongeveer GEEN normale side quests zijn stoort me, je bent zo door de game heen. Het over daken lopen is fantastisch, maar elke stad heeft dezelfde structuur met een iets anders uiterlijk. Vergis me niet, het is een hele leuke game, maar zeker voor niet langer dan een weekje. Maar das mijn mening natuurlijk :)
Hazuki zegt:
19/11/2007
twijfel tussen deze en mass effect, die krijgt zo'n monsterscores, en hield wel van star wars: KOTOR.
robin1 zegt:
20/11/2007
@Hazuki deze halen!!!
Beppie zegt:
20/11/2007
Ik ben het met bart best eens, een leuke game, maar niet langer dan n week. Ook stoort het mij dat je na al die torens beklimmen en mensen redden het hele "assasins" element er maar weinig in voor komt. Ik probeer steeds zo sneaky mogelijk te werk te gaan maar voordat ik het wist beukte er zo'n kreupele neger tegen me aan (ook zo irritant) en rende mijn target alweer de stad in.... Leuk, zo'n achtervolging.. :S
AZTRO zegt:
20/11/2007
blah blah BLAH!!! die game is gewoon cool, het is well en game dat je niet ff snel kan uitspelen, als je dat doet , ja, dan is het well en k.T SPEL! je moet gewoon je tijd nemen, ik zie het meer als en 6 maanden contract, beetje cod4 online spelen, beetje gears, en dan voor de afwisseling beetje creeds, zo is ie well vet, maar als je door die hele game alles zo snel moeglijk will doen, dan moet je hem zekker niet halen!
Beppie zegt:
20/11/2007
het is ook te makkelijk, heb nu al die dna shit vol behalve die vlaggen allemaal. tijdens die gevechten ben ik nog niet eens een keer doodgegaan. behalve n paar keer in het water gevallen. 'Kun je nagaan wa voor dildo spel het is. zon goeie gamer ben ik nou ok weer nie.
robin1 zegt:
21/11/2007
@Beppie haha je bent zkr wel een x doodgaan tijdens de gevechten
Slain zegt:
21/11/2007
@flappie: 49 euro? waar?
flappie zegt:
22/11/2007
Media Markt. Maar dat was vorige week, een aanbieding.
24/11/2007
meteen gekocht natuurlijk! helemaal verslaafd wat een fantastich spel! alleen vervelend dat je filmpjes niet kan doorspoelen als je het al een keer heb gespeeld. verder vond ik het niet storend om hele tijd het zelfde doen. hoe moet hij anders aan zijn informatie kome? op zn kop staan? ik kan neit veel meer verzinnen! maar Goed Goeie review, Mirik flikt het m weer!_O_haha, Rustig!
JDH zegt:
26/11/2007
Ik ben het eens met de nadelen. Weinig variatie. Verder alles geweldig maar jammer dat het spel beetje eentonig wordt. Voor de rest vette game!
robin1 zegt:
27/11/2007
Wie hebben hem al allemaal uitgespeeld?
$ MvE $ zegt:
27/11/2007
ik heb hem al uitgespeeld *)
Slain zegt:
29/11/2007
Ik word steeds beter in de zwaardgevechten dus eentonig vind ik het zeker niet.Het word steeds leuker omdat je na elke aanslag een nieuwe attack of defense krijgt en de tegenstanders daar ook weer op afgestemd is.
30/11/2007
ommeunig mooi spel krijg hem van sintelklaas:D ook GIGA spelwereld
d_dh zegt:
02/12/2007
het spel ziet er erg mooi uit kan niet wachten tot ik hem heb:D
04/12/2007
xboxworld heeft het spel perfetc uitgelegd .. ALLEA is gewoon UBER GOED behalve het feit dat je bij de missies veel hetzelfde moet doen ,maar de rest maakt dat allemaal weer keigoed..
RdG zegt:
06/12/2007
Ik heb hem gisteren gekocht!
7719 zegt:
06/12/2007
doe mij maar call of duty 4:):D
d_dh zegt:
09/12/2007
ik heb hem maar hij is wel leuk maar heel veel gepraat
michello zegt:
09/12/2007
EEN WOORD: KOPEN !!!!!:D:D:D:D
10/12/2007
game van het jaar!!!
mikenew11 zegt:
10/12/2007
Jongens, ik ben er op uitgekeken, het zijn niet mijn soort games. Iemand kopen? Om de kerstvakantie mee door te komen?
tolinden zegt:
14/12/2007
Ja, 35Euro!
Sognare zegt:
15/12/2007
Op uitgekeken jij bent gek!!
19/12/2007
Binnen een weekje uitgespeeld, zonder enige moeite maar wel met behoorlijke irritatie... vond in het spel 'Just Cause' al heel irritant dat je tig keer dezelfde missies moest doen, alleen in een iets andere omgeving, maar dit is nog slechter uitgewerkt... zwaar overhyped en als ik moest zou ik als cijfer een heeel klein zesje geven, voor de moeite... 10 viewpoints verkrijgen, wat investigation missies voor de hoofdmissie ('eindbaas';) halen dan open je een nieuw stuk van de stad, kun je (al)weer hetzelfde doen... en daarna nog eens??? |:- ...en voor de andere steden PRECIES hetzelfde?!?!?! Zonde van (mijn) je geld!!!!!!
D'r mag nog heel wat verbetert worden in een eventueel deel 2.... zie ik iemand schrijven over 'een mooi verhaal' -> koop een boek :'|
sanderr zegt:
20/12/2007
zie ik iemand schrijven over 'een mooi verhaal' -> koop een boek 8)

Lol daar heb je wel een klein beetje gelijk in.

Op de eerste plaats komt toch de gameplay en de graphics

Daarna pas de verhaallijn
20/12/2007
Eén puzzle-stukje qua gameply... gimme just ONE to think about for 5 secs! ...neuj...doe maar hetzelfde ... hack 'n slash ^ 1000 :'(
zegt:
22/12/2007
ik vont dat spel egt goed, maar nu ben ik het al be gespeelt, ik kwam er een weekje mee door
robin1 zegt:
02/01/2008
Ik snap h et einde niet zo
Loopt hij rond die gast in de moderne tijd en dan kan je daar niet weg en gwn de missies herhalen vaag einde ..
Stoempfel zegt:
02/01/2008
Vind het t beste spel van 2007, maar heb toch 2 vragen. Ik heb het spel uitgespeeld en probeer nog ff wat achievements te halen. Hoe haal ik:
*Al die gesprekken met Lucy? Moet ik het hele spel opnieuw gaan uitspelen?
*en die memory glitches? in welk(e) gesprek(ken) moet ik die gaan halen?
En als ik opnieuw begin, is mijn uitgespeelde spel dan weg, of kan ik gewoon 2 saves hebben?
sanderr zegt:
09/01/2008
Ziet er heel real uit dit spel mooie omgevingen en real bewegingen van de karakters. Stel nou dat je 2 jaar lang geen game meer hebt gezien of gespeeld en je ziet voor het eerst in 2 jaar tijd deze game dan val je van je stoel van verbazing zo mooi en real. De meeste mensen zijn te veel verwend met grapics dat ze niet meer zien hoe mooi het eigelijk is, en hoe ver ze in de game wereld eigelijk wel niet zijn.
robin1 zegt:
10/01/2008
@Sander : indd
tolinden zegt:
25/01/2008
Gewoon kopen die handel en niet teveel nadenken...
tolinden zegt:
25/01/2008
Gewoon kopen die handel en niet teveel nadenken...
23/09/2008
snap niet wat sommige mensen er kut aanvinde, vind het echt een geweldig spel.
was zoiezo al enorm fan van de p.o.p. reeks maar dit gaat nog een stapje verder naar mijn mening. echt super gewoon. niet twijfele maar kope 8)
klarie zegt:
07/01/2009
ik houd echt van dit soort spellen. ik ga hem nu voor de 2e keer spelen. vind hem echt te mooi en te leuk.

ik hoop dat deel 2 snel komt
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True