Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Top Spin 3
 
Top Spin 3
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
2K Games
 
Developer
Pam Development
 
Genre
Sportspel
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Online Multiplayer
Online toernooien
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Jordi Bauw op 14 december, 2007
XBW Eerste blik: Top Spin 3

Top Spin begon ooit op de originele Xbox en was door de frisse nieuwe gameplay en prachtige graphics een verademing voor vele sportfans. Top die tijd waren er geen spellen gericht op de tennissport op de Xbox en Top Spin vulde dit gat verbazend goed op. Het spel kreeg vooral veel lof omdat het zo simpel was om op te pakken en te spelen maar moeilijk was om het echt goed te beheersen. Na een tijd niks gehoord te hebben over een eventueel vervolg werd bekend dat 2K Games verder zou gaan met Top Spin en dat het tweede deel zou verschijnen op de Xbox 360. Dit tweede deel werd helaas door vele wat minder goed ontvangen dan het eerste deel, mede dankzij de matige graphics en lange laadtijden. Onze eigen Mirik vond de game desondanks uitstekend door de uitdagende gameplay en de tegenvallende Virtua Tennis game die uitkwam. Begin volgend jaar verschijnt dan eindelijk het derde deel in de tennisserie en XBW wierp een eerste blik op de titel.


Voor het derde deel is Power and Magic Development om de tafel gaan zitten en heeft logischerwijs gekeken naar wat mensen leuk en minder leuk vonden in de eerdere delen. Van daaruit hebben ze aanpassingen gemaakt en nieuwe dingen toegevoegd om het derde deel hopelijk de moeite waard te maken. De grootste vernieuwing zit in de gameplay die op de schop is gegaan, animaties zijn uitgebreider geworden en je karakter reageert nu ook daadwerkelijk op de bal. Ben je er ver vandaan dan zal hij of zij er hard naartoe rennen, ben je dichterbij de baan van de bal dan zijn je bewegingen subtieler en kun je beter coördineren waar de bal komt te liggen. Dit zorgt er volgens de ontwikkelaar ook voor dat het spel iets langzamer is geworden, de geavanceerde animaties en realistische hebben immers meer tijd nodig, maar dit heeft ook weer gezorgd voor meer tactiek en strategie.

Zo is het nu cruciaal dat je goed in positie staat om een bal goed te raken en zul je niet langer door je de A knop in te drukken helemaal naar de bal rennen om hem vervolgens te slaan. Als je goed speelt, dan sta je klaar voor de bal en heb je alle tijd om een mooie slag te maken en daardoor in plaats van je karakter, daadwerkelijk je racket op realistische wijze in positie te brengen. Hier komt bij dat de ‘risk shots’ uit de vorige delen zijn veranderd en nu minder snelheidswinst geven aan de bal. Deze shots zijn nu een uitgelezen kans om te gebruiken als je net niet genoeg tijd hebt om een bal hard te plaatsen en je met de ‘risk shot’ alsnog een goede bal terug wilt spelen, natuurlijk met meer risico van falen. Je hoort het al, het moet allemaal bijzonder realistisch worden.

Alle onnodige menu’s en metertjes zijn uit het spel verwijderd waardoor alleen de score nog links onderin komt te staan. Er is daardoor geen balk meer tijdens het serveren, dat gaat nu gewoon met de rechterstick. Ook de emoties die je kon activeren tijdens een gemiste of geslaagde bal zijn weg, evenals de effecten bij de risk shots. Zelfs de trainingoptie is aangepast en bevat nu geen minigames meer, enkel serieuze oefeningen. Logisch eigenlijk, want PAM wil van deze Top Spin de ‘Pro Evolution’ onder de tennisspellen maken.

Maak je karakter

Een groot onderdeel van de vorige delen was het creëren van een eigen spelen. Het priegelen met schuifjes waarbij je nog steeds geen geloofwaardig karakter krijgt zijn voorbij, aldus PAM. Het maken van een karakter is nu onderverdeeld in een aantal fases. Ten eerste kun je een door de computer gegenereerd karakter laten maken. Vind je dit al goed genoeg, wat wij kunnen begrijpen, aangezien de gegenereerde karakters die wij zagen langskomen er al erg goed uitzagen, dan kun je met dit karakter zo de baan op. Wil je hem echter zelf aanpassen dan ga je naar fase 2, waarin je globaal de ogen, huidskleur en haardracht kunt aanpassen naar gelang je stijl. Nog niet goed? Dan kun je in fase 3 nog dieper op de materie ingaan en alsnog met de klassieke schuifjes en preciezere gereedschappen aan het werk.

Afbeelding 1Afbeelding 2Afbeelding 3

PAM heeft zoveel aandacht in dit systeem gestopt omdat een veel gehoord kritiekpunt van het vorige deel was dat elke tennisser er online wel ongeveer hetzelfde uitzag en een echte identiteit toch ontbreekt. Om daar nog verder op te verbeteren heeft PAM dit keer een legioen aan kledingstukken toegevoegd die niet alleen op de tennisbaan gevonden kunnen worden. Met rare kapsel, hoedjes en strakke truitjes kunnen nu je karakter zo persoonlijk maken als je maar wilt. Uiteraard zijn er ook weer gelicenseerde sterspelers aanwezig zoals Roger Federer, Tommy Haas en andere bekenden. Ook de dames zijn vertegenwoordig door onder andere Maria Sharapova. In totaal zullen er meer dan 30 bekende spelers in het spel zitten, evenals wat door PAM zelf bedachte tegenstander.

 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 

Van wat wij zagen gaat Top Spin 3 de fans zeker blij maken. De aanpassingen in de gameplay zijn vrij groots en moeten het spel niet alleen realistischer, maar ook grafisch indrukwekkender maken.Het is alleen even afwachten hoe de carrièremodus nou eigenlijk precies verbeterd is. Want die was in het vorige deel toch eigenlijk wel de grootste teleurstelling. Maar tot nu toe oogt het allemaal bijzonder goed!
capcom23 zegt:
14/12/2007
ziet er goed uit.
14/12/2007
kijk op dat ene plaatje zie je het hele publiek met de bal meekijken.
ik hoop dat er hier wel veel sponsors zijn. :)
maar ziet er meuj uit heur.
iMark 007 zegt:
14/12/2007
Tegenvallende Virtua Tennis game? Wat is dat nu weer voor onzin. Dat spel is op alle vlakken beter dan Top Spin. Ik speel Virtua Tennis 3 al sinds de release en het begint me nog steeds niet te vervelen, echt een geweldig spel. Op Top Spin 2 was ik toch snel uitgekeken. Ik ben dus wel blij dat ze de gameplay voor Top Spin 3 op de schop gooien, dat is wel nodig ook. Als ik het zo lees zijn ze meer de richting opgekropen van Virtua Tennis. Ik ga Top Spin 3 sowieso halen, ik ben helemaal gek van tennis. Maar ik betwijfel het of ze de kwaliteit van Virtua Tennis 3 kunnen evenaren.
Mirik zegt:
15/12/2007
@Supremacy: Ik waardeer jouw ervaring, maar je bent je hoop ik bekend met het fenomeen dat waarde en oordeel per persoon verschillen.

Ik persoonlijk vind Virtua Tennis 3 een bijzonder arcade game-ervaring met oppervlakkige kwaliteiten dat absoluut niet realistisch oogt of speelt. (ik zeg niet dat het niet leuk kan zijn of niet hoog gewaardeerd wordt door anderen!) Waarintegen Top Spin veel meer diepgang biedt, met een beetje meer realisme (in mijn ogen!).

Je hebt misschien gelijk dat de diepgang van Top Spin 3 iets omlaag gaat, vanwege de versimplificering (zo lijkt het!) van de systemen, en daardoor meer op VT3 gaat lijken, maar dat kan wel het realisme ten goede komen en zelfs de gameplay nog steeds totaal verschillend maken van VT3.

We moeten gewoon even afwachten denk ik, maar je kunt ons niet kwalijk nemen dat wij onze mening en vergelijkingen vanuit ons perspectief op onze website uiten, lijkt mij. Dat we het niet in alle gevallen met iedereen eens zijn, moet duidelijk zijn, anders kunnen we niets schrijven. We proberen een duidelijk beeld te schetsen, maar referenties en vergelijkingen kunnen nooit helemaal voor iedereen 100% op gaan. Dat is 't aard van 't beestje. :)
Syzigy zegt:
15/12/2007
Ik vind top spin zowieso niet realistisch met die risk shots... Die hadden ze van mij er helemaal uit mogen halen met top spin 3 maar misschien dat het nu wat beter gaat werken.
Ik vond virtua tennis 3 ook een stuk leuker dan Top spin 2 alhoewel ik me met het eerste deel van top spin zeker vermaakt heb. Alleen kreeg ik wel blaren op me duim omdat het wel leek alof je soms die knop door de controller heen moest drukken voordat ie uhm hard ging slaan.
Ik ben gek op tennis spellen dus ik zal deze waarschijnlijk wel halen:)
J-Jonny zegt:
15/12/2007
Deze haal ik iig. TS en TS2 heb ik ook. VT 2 en 3 heb ik ook. Smash Court Tennis 1 en 2 ook en deel 3 wil ik ook halen. Ook heb ik nog een aantal onbekendere tennistitels. Kortom ik vind tennis helemaal geweldig! De beste tot nu toe is VT3 voor mij, maar als Smash Court Tennis 3 de zelfde gameplay heeft als deel 2 met next-gen animatie denk ik dat die TS3 en VT3 zwaar gaat ownen. Ik vind Smash Court Tennis2 op de PS2 nu nog beter dan TS2. Ben benieuwd!!
iMark 007 zegt:
15/12/2007
@Mirik: Ik snap best dat iedereen een eigen smaak heeft, maar over het algemeen was de internationale pers behoorlijk goed te spreken over Virtua Tennis 3. In die reviews kwam vaak naar voren dat Virtua Tennis 3 een klasse beter is dan Top Spin 2. Virtua Tennis 3 heeft een betere singleplayer en uitgebreidere online mogelijkheden. Ook sta je met VT3 altijd onder zodat online niemand voordeel of nadeel heeft. Want met TS2 was het een enorm verschil als je boven of onder stond. Mijn online plezier was daardoor snel weg bij TS2. Dus je mag best noemen dat JIJ Virtua Tennis 3 vindt tegenvallen, maar dan mag je er wel bij vermelden dat het spel internationaal wel redelijk tot goed werd ontvangen. Maar goed, Top Spin 3 is weer een nieuw deel. Dus die zal ik weer blanco beoordelen, want deel 1 was wel een topper. En wat ik nu lees en zie van TS3 stemt me goed. Virtua Tennis en Top Spin vind ik beide een beetje realistisch en een beetje arcade. Echt arcade is zoals Mario Tennis. Maar echt realistich zijn ze ook niet te noemen. Maar ik vind de 1 niet realistischer dan de ander
Mirik zegt:
16/12/2007
Ik snap wat je bedoeld, maar wij hebben geen verplichting de meningen van anderen te melden. Die hebben net zo min relatie tot objectieve werkelijkheid als onze mening. Dus net zo min relatie op jouw eigen persoonlijke mening als de onze.

Het gaat er om een consistente vergelijking te trekken aan de hand van de meningen op onze website. Niet aan de hand van de mening van de hele wereld. :)

Ik kan er nooit vanuit gaan dat iemand die een artikel van mij over Nietzsche leest, een referentie naar een artikel van een willekeurige andere persoon, snapt. Ik kan er hoogstens vanuit gaan dat de persoon referenties gemaakt door de zelfde schrijver op dezelfde plek mogelijk zal snappen.

Dat illustreert gelijk het problleem van het schrijven van dergelijke opiniestukken. Andere zullen per definitie een andere waarde aanhagen, niet in sentiment misschien, maar wel in detail. Daar is de minste vereiste die ik stel aan mensen die onze artikelen lezen (in het proces van het schrijven), dat ze, alleen maar voor het lezen van het artikel, begrijpen dat het gaat om onze mening. Niet om die van hun of die van de wereld of willekeurige andere personen.

Lang antwoord voor een simpele en logische conclusie! Maar dat is wel de kern van de zaak en de reden waarom wij over het algemeen altijd bij onszelf blijven en niet willekeurig (het kan wel hoor, geen probleem verder) gaan roepen wat anderen vinden. Omdat het praktisch niet uitmaakt. Bij een ander artikel ben jij het wel met onze mening eens, dan is er geen probleem. Zo werkt dat en dat maakt het zo interessant om meningen en opinie te lezen, ja toch! :)
25/12/2007
Virteal is natuurlijk de bste we zullen kijken wat voor cijfer die krijgt
X-Junk zegt:
18/01/2008
Komt er nog een previeuw van DMC4?
tolinden zegt:
30/01/2008
Zeker weten Mirik!! Er zijn al genoeg Mainstream sites die de meningen van anderen uitmelken voor hun eigen gerief...
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True