Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Unreal Tournament 3
 
Unreal Tournament 3
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Midway
 
Developer
Epic Games
 
Genre
Eerste persoons shooter
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Clan Support

Online marktplaats
Online Multiplayer
 
Waardering
Uitstekend
Uitstekend


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Willem van Vugt op 11 augustus, 2008
XBW Review: Unreal Tournament 3

De Unreal Tournament spellenreeks heeft een grote naam, voornamelijk op de PC. Ontwikkelaar Epic, vooral bekend op de Xbox 360 met Gears of War en het aankomende vervolg heeft dan ook alles uit de kast gehaald om met Unreal Tournament 3 niet enkel een speelbare en leuke shooter te maken op de console, maar ook de naam Unreal eer aan te doen en weer een meesterlijk spel neer te zetten. Lees deze review of dat dan ook gelukt is.


Dat Unreal Tournament 3 een first-persoon shooter is hoef ik waarschijnlijk niet uit te leggen. Het is een spel vol actie en geweld dat stampvol zit met wapens, voertuigen en uit elkaar spattende vijanden. Epic heeft gepoogd een leuk excuus voor al dit schieten te bedenken met een single-player campagne om een inleiding en training te kunnen geven tot het spel. In deze campagne mode trek je er als Reaper samen met je maatjes op uit om verschillende vijanden te verslaan of gebieden in te nemen. Op een kaart kan je kiezen welke missie je wilt doen en krijg je een korte inleiding tot wat je te doen staat. Er zijn vijf hoofdstukken die aan elkaar gebreid worden met een aantal tussenscènes. Simpel gezegd is het de bedoeling dat de Reaper en zijn maatjes een leger aan aliens verslaan door eerst de handlangers (mensen) te verslaan, dan wapentuig te gaan halen bij de Liandri (robots) om vervolgens de Necris (aliens) zelf te kunnen verslaan. Dit kan echter allemaal niet verhullen dat de campagne niks meer is dan een training voor de online spelmodi. Zo je op Xbox Live tegen mensen van vlees en bloed speelt, worden deze in de campagne vervangen door computer gestuurde ‘bots’. De speelgebieden voelen te klein en symmetrisch aan om originele en unieke gebieden te vormen voor een meeslepend oorlogsverhaal. Dat zowel jij, je teammaatjes en de vijand de kaart opnieuw betreden elke keer dat ze sterven tot het spel verloren of gewonnen is maakt nogmaals duidelijk dat de campagne exact is aan wat je op Xbox Live aantreft. Dit is echter niet direct een slechte zaak. In deze campange krijg je namelijk goed en duidelijk uitgelegd hoe de verschillende spellen in elkaar zitten en krijg je deze onder de knie door ze veelvuldig te spelen.

Er zijn zes verschillende speelmodi te vinden in Unreal Tournament 3, die je tegen anderen via Xbox Live kan spelen of tegen bots in je eentje. De meest simpele modi zijn Deathmatch (spreekt voor zich) en Duel, waarbij je een bepaald aantal tegenstanders moet verslaan. Leg echter zelf te vaak het loodje en je verliest. Daarnaast heb je nog Warfare, een speelmodi waarbij je verschillende ‘Nodes’, punten op de kaart, moet veroveren en daarmee een link legt met een andere Node. Al deze Nodes staan in verbinding met een ’Power Core’. Jij hebt er één die je moet verdedigen, de tegenstander heeft er één die je moet vernietigen. Je kan enkel de Power Core schade toe doen door de juiste Nodes in connectie te stellen met de Power Core. Dit is een erg spannende en tactische speelmode, omdat je als speler verschillende taken hebt. Zeker op Xbox Live komt deze mode goed tot zijn recht, want met goed overleg kom je erg ver. Vaak spelen de Warfare potjes zich af in grote levels waarbij je ook de beschikking hebt tot voertuigen. Als vierde en vijfde speelmode heb je ook nog Capture the Flag en Vehicle Capture the Flag. Bij deze modi is het de bedoeling dat je op een bepaald punt van het level de vlag van de tegenstander steelt en deze terug brengt naar de plaats van je eigen vlag. Herhaal dit kunstje drie keer en je hebt gewonnen. Het enige verschil in de twee vlaggenspellen is het wel of niet aanwezig zijn van voertuigen op het speelveld. Ook al zijn er meer dan genoeg speelvelden en speelmodi om je lang bezig te houden met de campagne, er is vrij weinig aan. Het gebrek aan originaliteit en het meerdere keren betreden van het zelfde level om daar nogmaals drie vlaggen te stelen of een Power Core op te blazen gaat snel vervelen. Erg jammer.

Afbeelding 10Afbeelding 11Afbeelding 12

Kunstmatige Intelligentie

De kunstmatige intelligentie, of Artificial Intelligence (A.I), is een vreemd iets in deze Unreal Tournament, met name wanneer je helemaal alleen met en tegen een groep bots speelt. Zo zul je in de Deathmatch modus in je eentje alle vijanden voor je rekening kunnen nemen en kunnen je maatjes in Warfare of Capture the Flag voor vele frustratie zorgen. Als speler heb je namelijk beter inzicht in wat de beste acties zijn om te winnen dan de bots. Dit leidt ertoe dat je vaak in je eentje op pad gaat, waardoor je teammaatjes verzwakt achter blijven en jij in je eentje makkelijk aan te pakken bent. Blijf je echter bij je team, dan gaat het spel snel stil liggen. De bots voeren namelijk altijd dezelfde routineklus uit. Ze gaan van punt A naar B en proberen daar actie X of Y uit te voeren. Het wordt helemaal een hel wanneer een van je maatjes de vlag moet verdedigen in Capture the Flag. Een belangrijke taak die je jammer genoeg niet aan ze kan overlaten, één verdediger is namelijk niet opgewassen tegen drie aanvallers. Hierdoor word je als speler gedwongen je vlag te verdedigen en achter te blijven, of je te haasten naar de vlag van de tegenstanders en zo een groot risico te lopen. En wat blijkt plots? Er is geen vijand te bekennen en jij beloont je team in 5 minuten twee vlaggen. Vreemd! Als beginner zal je echter blij zijn met deze kwakkelende tegenstanders. Je krijgt namelijk een mooie kans om de verschillende wapens uit te testen, de speelgebieden te leren kennen en handige trucjes te leren. Wanneer je deze allemaal onder de knie hebt wordt het natuurlijk tijd de strijd naar Xbox Live te brengen!

 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Multiplayer staat als een huis
  • Erg goed design
  • Verslavend


  • Single-player modus is zwak
  • Geluid valt tegen
  • Bots zijn oliedom


Uitstekend
De zwakke elementen van Unreal Tournament 3 ben je na drie uur spelen al vergeten. Wat je overhoud is één van de beste shooters van de laatste tijd en een multiplayer die nog jaren mee kan. Unreal Tournamet 3 is dan ook een uitstekend spel.
0 lezer reviews voor deze titel

Ypuh zegt:
11/08/2008
Goed omschreven! UT3 is echt een leuke titel als je 1 van de voorgaande UT's leuk vond. Grafisch zeer goed en er zitten geen storende fouten in het spel bijvoorbeeld. Behalve dat de bots dan dus oliedom zijn, wat in de campaign wel eens wat frustraties kan opleveren (Insane achievements).
High 5 zegt:
11/08/2008
U.T. en soortgelijke FPS-ertjes zijn vervallen tot een grote spaghetti-knal-party voor vuilbekkende 13-jarigen die een grote eeltplek op hun duim hebben van de "jump"knop.
Zal best 'da bomb' zijn voor puistenkoppies met een chronisch gebrek aan sex maar ik zoek mijn vertier wel ergens anders.
Willem zegt:
11/08/2008
En daarom speel je Ranked Matches op een True server. :+ Maar goed, dat is mijn mening die vast nergens op slaat.
tricker zegt:
11/08/2008
DUDE!!! Ik heb geen puisten :'( Gebrek aan sex wel maar dat is wat anders :+ En trouwens sinds wanneer praat jij dan in UT03? Ik ken alleen maar ULTRA KILL, UNSTOPPABLE! 3) En jouw hippe woordjes zijn zo 2007
yoeri_ zegt:
11/08/2008
ik heb de campaign gehaald.
het is dodelijk saai. alleen bot0matches en een k*t verhaal.
en die cliffhanger is zoo dom !

vorr de rest is ie wel leuk (Y)
11/08/2008
duel is 1tegen1 niet een bepaald aantal tegenstanders verslaan en de singleplayer zijn idd bot matches en het hele k*t verhaal eindigd met een cliffhanger :(
multiplayer is wel erg goed
11/08/2008
ik heb t laatst bij iemand zitten spelen, maaré ik snap dit oordeel niet. Offline is het saai en slecht uitgewerkt, dus snap dat uitstekend niet zo. Een spel bestaat uit 2 delen, off en online. Als 1 van de 2 delen bagger is, dan is het spel niet uitstekend, maar voldoende.. tot hooguit ruim voldoende...

CoD4 dat spel is zowel off als online gewoon goed uitgewerkt dus dat is een terechte uitstekend.. maar dit?
Willem zegt:
11/08/2008
deMon, games moet je niet beoordelen op een gemiddelde van alles. Dat gaat gewoon niet op.
axess zegt:
11/08/2008
pff ja single player is klote mja ik denk dat de maker ook zelf dachten "fuck de single player laten we een goed multiplayer maken" en daar stoor ik mij nie aan :)
11/08/2008
tuurlijk wel, willem. Je kan toch ook niet zeggen.. deze auto rijd heel hard maar remmen doet ie niet. Maar omdat hij heel hard rijd vind ik m toch geweldig. In een review neem je de pro's en de con's. Die zet je tegenover elkaar weg, en als er zaken minder zijn moet je dat laten meewegen in je beoordeling. Dus als je de singleplayer saai, matig tot slecht uitgewerkt vindt, maar de multiplayer geweldig.. dan is de game niet slecht maar zeker niet uitstekend. Een game behoort uitstekend te krijgen wanneer alle facetten goed zijn uitgewerkt, en dat is bij deze game gewoon niet gebeurt!
12/08/2008
Een game is uitstekend wanneer je er elke dag niet vanaf kan blijven en vele,vele uren mee speelt. maakt niet uit of dit on- of offline is. dus een goed oordeel.
tricker zegt:
12/08/2008
deMon340 ik snap je punt best wel. Maar goed dus jij vind omdat de offline kut is de game dus ook kut? Ten eerste in een REVIEW zit ALTIJD een PERSOONLIJKE MENING! Daarvoor zijn REVIEWS OOK! om zo HUN mening erover te geven wat ze ervan vinden. En Shadowrun was alleen maar Multi. Maar daar hoor je ze dan niet over zeiken
dester zegt:
12/08/2008
unreal is eigenlijk ook alleen maar multi toch. de single player is om te oefenen voor... snap dan ook niet wat mensen zeiken lekker online fraggen
Willem zegt:
12/08/2008
Neen, ben het niet met je eens deMon. Ten eerste kan je een auto natuurlijk niet met een spel vergelijken, maar ik snap wat je bedoelt. Ik vind echter dat je niet een gemiddelde van alle facetten moet nemen om de uiteindelijke score van een spel te bepalen. De multiplayer van Unreal 3 staat als een huis en is één van de beste die ik in tijden gezien heb, omdat ie leuk én hardcore is. Ook al zijn er wat andere zwakkere elementen, dat maakt niet uit, die vergeet je al na 2 dagen spelen. Wat jimmy zegt kan ik me ook wel in vinden, de game blijft leuk, én goed! Hij gaat lang mee.
tricker zegt:
12/08/2008
Geluid valt tegen? Wat bedoel je daarmee Willem? Bedoel ik vind het wel tof en die uitspraken enz zijn ook geweldig en dat vind ik ook onder geluid vallen
Willem zegt:
12/08/2008
Lees de review zou ik zeggen, staat er allemaal in.
Netwin zegt:
12/08/2008
Ik vind dit spel geweldig. De single player campaign is niet veel, maar eigenlijk alleen maar op het moment dat je het zo noemt. Ik denk dat ze dat gewoon anders op de doos moeten zetten. Iets wat neerkomt op “Offline multiplayer mode with AI instead of humans”. Als je bij de singleplayer campaign iets verwacht zoals bij Halo 3 of bij Gears of War is het inderdaad niet veel. Weet je dat het gewoon de multiplayer is maar dan met bots dan is het wel weer erg goed.
spaceman zegt:
12/08/2008
super game net nog gespeeld ...SUPER SPEL DUS NIET ...HAHAHAHA 8)
Ypuh zegt:
12/08/2008
Netwin; ik vond de 5 uurtjes durende campaign van GoW anders ook niet heel speciaal hoor. En persoonlijk heb ik liever de setting van de geweldige multi van UT3 tezamen met de mindere SP, als een iets beter uitgevoerde campaign tezamen met een iets minder uitgevoerde multi (GoW, in mijn ogen).

Al met al weet je dat als je UT koopt, je dat voor de MP doet, volgens mij staat dat zelfs achterop de hoes. Daarmee vind ik UT uitstekend beoordeeld voor de doelgroep waarvoor hij bedoeld is.
Sneltje zegt:
12/08/2008
Als hij echt zo goed is waarom staat hij dan niet in de top tien?

Xbox 360 Top Live Titles (based on UU’s)

1 Halo 3
2 Call of Duty 4
3 GTA IV
4 Gears of War
5 Guitar Hero III
6 Rock Band
7 Battlefield: Bad Company
8 SOULCALIBUR IV
9 Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2
10 Geometry Wars Evolved²

Chop!!
Vaag zegt:
12/08/2008
Ik denk dat het alleen maar goed is dat dit spel niet in de top 10 staat,want dat trekt inderdaad die puisterige figuurtjes van High 5 aan.

Mensen kopen immers een spel op basis van populariteit.
Ow,mijn vriendjes spelen het,laat ik het ook maar kopen!
Halo3 any1?

Nee,ik ben nog geen vervelend persoon tegen gekomen online met UT3,en ik heb al heel wat matches gespeeld.
Mensen die dit spel hebben gekocht wisten denk ik wel wat ze zouden kopen,en dat zijn voornamelijk de unreal liefhebbers!

De singleplayer stelt geen fuck voor natuurlijk,maar koop je daarvoor ut3?

Dit is een Unreal game die zeker niet onderdoet voor zijn voorgangers.Online fraggen is nog nooit zo leuk geweest vind ik.

MMMMonsterkilll!!!!!
capcom23 zegt:
12/08/2008
heerlijk dat de bots dom zijn. het is een spel :)
Netwin zegt:
12/08/2008
@Ypuh; nee inderdaad, Gears of War is ook niet het meeste sterke voorbeeld van een goede singleplayer campaign (wat betreft het verhaal dan) maar ik dacht ik noem iets van dezelfde makers :) Zelf vond ik het wel een hele leuke ervaring ondanks het praktisch ontbrekende verhaal maar dat is meer omdat ik het helemaal coop heb gedaan met goede vrienden.
Maar wat ik bedoel is dat bij UT3 op de doos staat “Verdedig de mensheid tegen de invasie van de Necris in de nieuwe singleplayer campagne”, en ik daarvan vind dat de term singleplayer campaign eigenlijk te ruim is. Het is bij UT3 gewoon hetzelfde als de multiplayer maar dan tegen bots, met leuke filmpjes tussendoor. Bij bijvoorbeeld Halo 3 is het iets compleet anders. Maar het heet wel allebei campaign. De term singleplayer campaign klopt sowieso niet helemaal want je kan het samen met iemand anders coop doen.
Ik bedoel hier trouwens niet mee dat ik het een leuker of beter vind dan het ander hoor. Van sommige spellen doe ik de singleplayer helemaal niet en van andere spellen de multiplayer helemaal niet.
Ik bedoel alleen dat dingen niet duidelijk benoemd worden (kan misschien eigenlijk ook niet) en je dus alleen via reviews etc. kan weten wat genoemde features precies inhouden. Iets anders daarbij is dat features van verschillende spellen toch bijna automatisch met elkaar worden vergeleken omdat ze dezelfde naam hebben. Maar de campaign van UT3 kan je bijv. eigenlijk niet met de campaign van Halo 3 vergelijken, dat is niet eerlijk, het is heel iets anders en allebei op zijn tijd leuk en goed op zijn eigen manier. Het wordt misschien tijd voor specifiekere namen voor features van spellen. Is Fable 2 straks bijvoorbeeld nog wel een singleplayer game te noemen? En zo niet, kan je het dan een multiplayer game noemen?
13/08/2008
wat is er mis met het gears verhaal en de multiplayer ik vond het allebei goed
Netwin zegt:
13/08/2008
@tommygun 2007; ik vond er eigenlijk niet echt iets mis aan, maar het sleepte me niet mee zoals bijvoorbeeld Shenmue 2 of The Darkness. Ik vond de campaign van Gears of War superleuk om te spelen, ijzersterk wat betreft actie en sfeer en setting, maar het verhaal kwam niet over, wist me niet te boeien. Maar dat is misschien ook wel omdat ik het helemaal coop gespeeld heb. En er was ook eigenlijk nog niet zo heel veel verteld, eigenlijk alleen maar meer uitgelegd wat er aan de hand was. Ik hoop dat deel 2 op dat vlak spannender zal zijn, maar goed, als het niet gebeurt maakt het me ook niet uit, het spel heeft het helemaal niet nodig, net zoals UT3 het niet nodig heeft om een goed verhaal te vertellen (of een verhaal goed te vertellen) om een erg goed spel te zijn.
13/08/2008
the darkness is idd wel een van de beste spellen als het om verhalen gaat
16/08/2008
ik vind dit wel egt een vet spel, ik heb hem ook op de ps3. maar tog

ik weet het niet, unreal vind ik een game voor de PC en niet voor de consoles, en op de pc speelt het natuurlijk ook een stuk makkelijker ;)
maja ik ga hem ofcourso kopen :D 3)
Daan4 zegt:
18/08/2008
Omg wat is de bedoeling van spel
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True