Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

The Godfather 2
 
The Godfather 2
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Electronic Arts
 
Developer
Electronic Arts
 
Genre
Free-roam actiespel
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Voldoende
Voldoende


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Joost de Vries op 12 april, 2009
XBW Review: The Godfather 2

Dat er veel omhanden is wat betreft The Godfather 2 valt duidelijk te zien aan de discussies op ons eigen vertrouwde forum. Neem eens een kijkje in het Godfather 2 topic en je zult zien dat er weinig overeenstemming is aangaande het spel. Nou was dit ook al het geval met deel 1, een van de duurste en meest geflopte producties ooit. Persoonlijk was deel 1 voor mij als grote liefhebber van het boek en de films dan ook een teleurstelling. Het was geen wanstaltig wanproduct, maar kijkend naar de capaciteit van EA (de uitgever) en het geld dat er mee gemoeid ging zat er veel meer in dan een redelijke game. Destijds waren er als liefhebber van dergelijke games (grote, ga en sta waar je wilt, open omgeving games) veel betere alternatieven. Zo was er Grand Theft Auto, Saints Row, Just cause en Mercenaries. Tegenwoordig is het niet veel makkelijker om met een dergelijk spel door te breken. GTA 4 heeft een nieuwe standaard gezet, en met de hete adem van Maffia 2 in je nek moet je van goede huize komen om de crisisleidende gamer te overtuigen van je product. Is het met poging 2 wel gelukt om de juiste snaar te raken? Lees en vind het uit!


Poker, bier en The Godfather 4 (ehh 2)

Als kersverse aanwinst van de Xboxworld redactie mocht ik op vrijdag 3 april mijn eerste tripje maken. Tripje is eigenlijk nog overdreven aangezien de locatie op precies 100 meter van mijn huis ligt. Jazz café ’t Geveltje was omgetoverd tot illegaal gokpaleis. Bij binnenkomst kreeg ik een stapeltje fiches is mijn handen gedrukt met de mededeling dat ik er zo veel mogelijk moest verzamelen voor leuke prijzen. Notoire gokker die ik ben rende ik, na een biertje besteld te hebben, richting pokertafel om tot de trieste conclusie te komen dat deze al volledig was afgeladen. Dit gaf me wel de tijd om even rustig de omgeving in me op te nemen. Een roulettetafel aan mijn linkerhand bracht me op een idee, een kwartier later was ik behalve een glas bier een stuk of wat fiches armer en besloot de pokertafel weer eens op te zoeken. Een mooie dame aan het hoofd van de tafel was vakkundig bezig met het vergaren van stapels fiches, de ietwat onthutste mannen berooid achterlatend. Gelukkig gaf dit mij de mogelijkheid om plaats te nemen aan tafel. Jammer genoeg kan ik geen mooi verhaal neerpennen over vergaarde rijkdommen aan de pokertafel. Na een uurtje spelen vond ik azen en was het moment daar: All in, riep ik zo stoer mogelijk. Ik zal niet in detail treden, maar ik verloor de hand en dus was het op naar de bar.

Afbeelding 1Afbeelding 2Afbeelding 3

Een lekkere gele rakker later besloot ik eens op zoek te gaan naar de game, aangezien het, alle verleiding ten spijt, toch zaak was om een impressie van de game te krijgen. Met de controller nog ietwat onwennig in mijn handen stapte ik in de wereld van The Godfather 2. Juist op het moment dat ik de controle kreeg over het hoofdpersonage zette de locale Jazzband de themesong van de film in. Hoe mooi wil je het hebben? Mijn eerste indruk was toch niet al te positief. De graphics zien er wel aardig uit en het schieten werkt leuk, maar ik werd geenszins weggeblazen. Na een halfuurtje spelen had ik het wel gezien en haastte mij terug naar de bar. Zo raakte ik in gesprek met de organisator van de avond, en al snel was het sluitingstijd en zodoende ook tijd om naar huis te gaan. De organisator keek verschrikt op toen hem dit duidelijk werd. De prijzen van de avond! En omdat iedereen reeds naar huis was werd me een echte Godfather 2 sigaar in de handen gedrukt evenals de game zelf. Zo kwam er een einde aan een gezellige avond in Jazzcafé ’t geveltje. De sigaar was niet te roken, maar de game valt best te pruimen.

Afbeelding 5Afbeelding 6Afbeelding 7

Cuba Libre

Het is oudejaarsavond van het jaar 1959 als de leiders van de meest invloedrijke maffiafamilies samenkomen op Cuba. Onder het genot van een lekker drankje en prachtig vuurwerk worden er plannen gesmeed voor het komende jaar. Een mooi tafereel, ware het niet dat kort erna de revolutie van Fidel Castro in alle hevigheid losbarst. Het is zaak om zo snel mogelijk het land te verlaten met in je kielzog Michael Corleone en Aldo Trapini. Aldo Trapini kennen we van het origineel en word vlak voor vertrek uit Cuba door een sniper vermoord. Aldo is gepromoveerd tot Don van New York City en zodoende ligt de weg vrij voor een nieuwe Don. Als hoofdrolspeler Dominic krijg je als speler de taak de straten van New York wederom onder controle te krijgen. Gamers die bekend zijn met het origineel weten wat je te doen staat. Afpersen onder het mom van bescherming, andere bendes tot pulp meppen en zodoende een eigen imperium opbouwen. Het eerste wat opvalt zijn de graphics. Deze zijn namelijk gewoonweg niet noemenswaardig. En ik verwacht meer van een uitgever als EA, die bijna al haar games in een mooi jasje steekt. Het ziet er generiek en doorsnee uit, waarbij ik vooral de details mis die een game een eigen smoel geven.

 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Sterke dialogen en geluiden
  • Brute executies
  • Interessant verhaal


  • Veel fouten
  • Kleine en matige spelwereld
  • Weinig afwisseling
  • Slechte kunstmatige intelligentie


Voldoende
De hardcore fan zal de game sowieso wel in huis halen en zal zich er dan ook geen buil aan vallen, evenals liefhebbers van deel 1. Persoonlijk zou ik niet de volle mep willen betalen voor The Godfather 2, maar als budgettitel zul je er je prima mee kunnen vermaken. Je moet er alleen niet al teveel van verwachten en de game als een op zichzelf staand product zien. Het is jammer dat Redwood Shores niet meer tijd heeft gehad om van een redelijke game een goede game te maken, want met een strakkere afwerking had deze game meer kunnen worden dan redelijk. Ik ben benieuwd hoe The Godfather 2 zich gaat verhouden tot Mafia 2 van 2K Games, waar ik persoonlijk meer op zit te wachten.
0 lezer reviews voor deze titel

shd zegt:
12/04/2009
Mijn geld dus niet waard. Koop liever een goede budget titel dan vol geld crap.
Xbneo zegt:
13/04/2009
ik koop nooit budget titels 8)
Michel V zegt:
13/04/2009
Ik heb hem besteld bij www.gamevision.nl voor maar 55 euro. Het lijkt me echt een goede game alleen balen dat ik geen xbox heb:S maarja hij komt er al weer bijna aan.
13/04/2009
Als nadeel had je dus ook gewoon kunnen zetten: wat standaard bij veel EA games zit. :[
sammie zegt:
13/04/2009
Don's View overbodig? Het is juist de don's view die de RPG en strategie onderdelen erin brengt. Ik vind het een geweldig systeem en zeker goed uitgewerkt. Alles mooi 3D (ook de minimap) Inderdaad jammer dat de steden zo klein zijn en de game zosnel afgelopen is.
sniperboy zegt:
13/04/2009
@ head ninja,
hahaha, wat een grap (niet dus) |:-

het is wel een aardige game, heb hem inmiddels uitgespeeld, en vindt de wereld groot genoeg, alleen zitten er inderdaad erg veel bugs in :o
Diomedes zegt:
14/04/2009
En dan heb je ook nog een multiplayer niks over gezegt tijdens de review. Ook wel leuk om te doen.
SuBruo zegt:
14/04/2009
De game is inderdaad wel leuk om n keer gedaan te hebben, maar als je na 10 uur al 1000 punten voor een spel heb vind ik het toch n flop
Diomedes zegt:
21/04/2009
Wel snel 1000 punten verdient maar ik ben het eens je moet er wat meer moeite voor doen anders is de lol eraf.
25/04/2009
ik speelde er 11/5 uur over om hem helemaal uit te spelen, maar had toen wel al gelijk 740 points. jammer genoeg ziet het spel er niet zo uit als wat ik ervan verwachtte. ze hadden de licentie beter aan rockstar kunnen geven..._O_ dan was het misschien een half jaar uitgesteld, maar dan hadden ze er wel een topgame van gemaakt!!
05/05/2009
bij eplaza wat hij maar 52 euro, is niet moeielijk over te doen.... Toch?.

19/05/2009
Slecht de eerste releasedag heb ik er 65,- voor betaald en in 16 uur uitgespeeld:(
Gotti zegt:
21/05/2009
Ik vind deze game wel vet man, gruwelijke executies en een echte maffia-sfeer zoals je die bij de film ook beleeft.. Als je een liefhebber van The Godfather trilogy bent of andere maffia films dan is deze game zeker een aanrader. Gewoon vet dat jij tot nieuwe don gekozen word door Michael Corleone en dat jij zijn adviesen moet opvolgen en missie voor hem moet uitvoeren._O_
elinesmit zegt:
01/03/2011
It's nice to know That poker is included in the game.


Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True