Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Battlestations: Pacific
 
Battlestations: Pacific
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Eidos Interactive
 
Developer
Eidos Interactive
 
Genre
Strategiespel
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Online Multiplayer
 
Waardering
Geweldig
Geweldig


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Willem van Vugt op 28 mei, 2009
XBW Review: Battlestations - Pacific

In het eerste kwartaal van 2007 kwam wereldwijd het spel Battlestations: Midway uit. De relatief onbekende Hongaarse divisie van Eidos wist hiermee een vrij compleet actie- en strategiespel af te leveren dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog en je als speler de controle geeft over de Amerikaanse en Britse vloten. Middels verschillende scenario’s kun je als speler bevelen uitdelen aan schepen en vliegtuigen, maar deze ook zelf besturen. Het spel werd door de pers redelijk ontvangen en de verkoop pakte positief uit voor Eidos. De tijd voor een vervolg was dan ook rijp en het spel ligt sinds kort in de winkels.


Battlestations: Pacific is geen chronologisch vervolg op het origineel, maar plaatst je met verschillende marineaanvoerders terug in de Tweede Wereldoorlog, die ook in de pacifische oceaan veel levens heeft geëist. In tegenstelling tot het origineel bevat Battlestations: Pacific ditmaal ook een campagne vanuit Japans oogpunt. Deze begint bij de aanval op Pearl Harbor en zet zich voort in een afwijkend scenario, namelijk één waarin de aanval op Pearl Harbor en de daaropvolgende zeeslagen een succes zijn en volgens plan verlopen. De grootste aanpassingen vind je echter in de perfectie van het bestaande spelconcept. Deze is onder handen genomen om de speler meer en betere mogelijkheden te geven zijn zee- en luchtleger optimaal te benutten.

Scenario

Waar Battlestations: Midway een verhaalgedreven campagne kent, waarbij je één commandant volgde, plaatst Battlestations: Pacific je in verschillende losstaande scenario’s. Deze volgen elkaar chronologisch op en beslaan, in het geval van de Amerikaanse, het verloop van de oorlog zoals deze in de geschiedenisboekjes staat. In tegenstelling tot Midway, waar je als speler begint met slechts één kleine patrouilleschip en je vloot per missie uitbreidt, begint Battlestation: Pacific direct groot. De missies waarin je afwisselend vliegtuigen, schepen en onderzeeërs bestuurt en over het slagveld (de zee, daarboven en daaronder) verspreid volgen elkaar in rap tempo op, maar worden ook steeds groter en uitgebreider. Gaandeweg maak je kennis met veel verschillende missiedoelen. Zo zal je niet enkel een X aantal vijanden moeten verslaan, maar ook je eigen vloot verdedigen, speciale voertuigen als bommenwerpers of landingsschepen escorteren of zelfs eilanden veroveren in grote landingsoperaties, waar Iowa Jima één van de bekendste is. De Japanse campagne, die je overigens als eerste vindt in het menu, doet hier nog een schepje boven op en bevat tal van moeilijkere en uitdagendere missies dan je in de Amerikaanse campagne zal vinden. Zo zal je het met één Japanse en één Duitste onderzeeër moeten opnemen tegen een zestal snelle torpedobootjagers uitgerust met diepzeebommen, bijgestaan door een vliegdekschip dat ook een dozijn aan vliegtuigen uitgerust met diezelfde ‘submarine-killers’.

Afbeelding 7Afbeelding 13Afbeelding 16

De besturing van Battlestations: Pacific is vrijwel gelijk aan die van zijn voorganger, maar wel hier en daar verfijnt. In het kort komt het er op neer dat je, mits je beschikt over een vloot van meer dan één schip, je deze op een kaart commando’s kan geven en zo onafhankelijk van jou als speler laat opereren. Je kan ook zelf het roer in handen nemen, wat zo zijn voordelen heeft. Geen van je troepen zullen risico’s nemen of een spannend trucje uithalen, maar de perfecte koers varen, waardoor jouw uitgezette strategieën gereduceerd kunnen worden tot een simpele krachtmeting; het sterkste schip zal winnen. Een ander gevaar bij het afgeven van de controle is dat, met name de vliegtuigen uitgerust met een torpedo, weinig rekening nemen met de bewegelijkheid van je tegenstander. Werp je echter als speler zelf de torpedo af, in een koers die niet direct op het schip afgaat, maar in de richting waar je de vijand verwacht, is je kans te raken stukken groter dan wanneer het spel dit zelf doet. Dit is zowel een zwakte als een kracht van Battlestations: Pacific. In de missies waarin je over een grote vloot beschikt, zal je veel aan het spel zelf moeten overlaten en kan het je soms te veel worden en zullen vooral de schepen onnodige schade oplopen. De kracht van dit verschijnsel is echter dat je als speler er toe gedwongen wordt je strategieën goed uit te denken en ook zelf actief mee te doen. De besturing is op twee vlakken toegankelijker gemaakt; je kan nu op elk moment met het indrukken van de linker schouderknop een handig wiel opvragen van waaruit je nieuwe troepen kan aanvragen. Ook kan je nu sneller tussen je verschillende eenheden wisselen, door ze op de kaart met A te selecteren (iets wat in het origineel niet kon!).


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • Veel mogelijkheden
  • Compleet wapenarsenaal
  • Lange speelduur


  • Zwakke acteerprestaties
  • Lange laadtijden
  • Saaie filmpjes en verhaal


Geweldig
Battlestations: Pacific is een uiterst complete speltitel met ontelbare mogelijkheden, een gevarieerde singleplayer en een nog uitgebreidere multiplayer. Het is een spel dat zowel toegankelijk is voor strategie- en actiefans.
0 lezer reviews voor deze titel

29/05/2009
Hm, lijkt me wel OK. Misschien toch maar 's aanschaffen.
Rick zegt:
29/05/2009
jammer dat ik hem nog niet binnen heb van Gamehubs :(
joramovic zegt:
29/05/2009
ik vond de demo zeer saai
dctjuh zegt:
29/05/2009
ja dat vond ik ook echt heb t ook maar een keer gespeeld niet echt iets voor mij dit
Freerider zegt:
30/05/2009
Leuke review, Willem !
Dat we binnekort maar eens een slag mogen voeren
Ripper187 zegt:
30/05/2009
Zeer mooi spel en idd heel erg lang! Heb me er prima mee vermaakt!
appie21 zegt:
01/06/2009
Ik ben hem aan het spelen.. Nice review ik vind alleen laadtijden niet storend :)
verder klasse review
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True