Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

The Beatles: Rock Band
 
The Beatles: Rock Band
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Electronic Arts
 
Developer
Harmonix
 
Genre
Muziekspel
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Uitstekend
Uitstekend


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Yaron Elmaliah op 03 oktober, 2009
XBW Review: The Beatles: Rock Band

In slechts zeven jaar hebben de vier heren van The Beatles de meest invloedrijke popcatalogus ooit weten te maken. Of je er nou fan van bent of niet, je kunt er niet omheen dat The Beatles de muziekwereld onherroepelijk hebben veranderd. Na ongetwijfeld veel, heel veel discussies met alle advocaten en rechthebbenden heeft Harmonix het groene licht gekregen om een game te maken rond het viertal. Harmonix heeft die eer gretig aangepakt en het eindresultaat is een soort liefdesbrief aan fans van muziekgames en The Beatles.


Voor iedereen die ooit een Rock Band spel heeft gespeeld zal de gameplay van The Beatles: RB bekend zijn. Je hebt de gitaar, de bas, de drums en de zang en het is aan jou om in het ritme de juiste knoppen in te drukken voor een hoge score. Natuurlijk zijn ook de standaard multiplayermodi van de partij zoals je die ook kent van Rock Band 2, zodat je ook online met je maatjes kunt ‘rocken’. Nieuw is wel dat er twee of drie vocalisten tegelijk kunnen zingen en ook echt de driestemmige harmonieën van The Beatles moeten nabootsen, wat voor amateurzangers ongetwijfeld een lastig karwei zal zijn. De enige andere kleine aanpassingen zijn het gemis aan drumfills en dat de whammy op de gitaar niets doet met de muziek, maar je krijgt er nog wel extra overdrive (hier Beatlemania) van. Dit is ongetwijfeld omdat er aan de mastertracks van de Beatles niet gesleuteld mocht worden.

I am the walrus

Deze eerbiedige, bijna religieuze manier van omgaan met (de muziek van) The Beatles is over het gehele spel, van de presentatie tot en met de bonusmaterialen, terug te vinden. Alles van de menu's tot de tussenfilmpjes in de Story modus, die je in vogelvlucht door de hele zeven-jarige carrière van de groep neemt, ademt Beatles uit. De mannen zelf zijn uitstekend nagemaakt met een kleine hint van cartooneske invloeden, zodat ze er niet uitzien als enge poppen of iets dergelijks. Ook de locaties waar de band speelt zijn natuurgetrouw nagebootst, van hun eerste Amerikaanse TV-optreden op de Ed Sullivan show tot de studio van Abbey Road. Ook leuk is dat er voor en na de liedjes geluidsclips te horen zijn van The Beatles in de studio, waarvan sommigen nog nooit eerder zijn uitgebracht. Het geeft nog een extra beetje authenticiteit.

Afbeelding 3Afbeelding 4Afbeelding 5

Tijdens de latere jaren van hun carrière kozen The Beatles er echter voor om zich te concentreren op het maken van nieuwe albums in de studio en zijn ze dus een tijdlang niet op gaan treden. Maar in plaats van om deze nummers alleen maar in de studio te laten afspelen heeft men er bij Harmonix voor gekozen om de trippende invloeden van The Beatles ook in de 'clips' van deze liedjes terug te laten komen. Zo zullen de achtergronden en outfits van de mannen inhaken op de tekst van het liedje of bijvoorbeeld de album coverart. Hoogtepunt hiervan is ongetwijfeld het bizarre I Am The Walrus. Deze moet echt gezien worden om te geloven. Voor de Beatlefans zijn er ook nog bonusmaterialen om vrij te spelen, zoals foto's met verhaaltjes erbij en filmpjes. Met andere woorden, als je Beatlefan bent dan hoef je niet bang te zijn dat Harmonix met twee vingers in de neus dit spel even in elkaar heeft geflanst, in tegendeel.

Met 45 liedjes van The Beatles voelen sommige mensen zich misschien ietwat door de neus geboord, zeker gezien er al (zonder twijfel kostbare) downloads zijn aangekondigd. Maar als je bedenkt dat Metallica daar iets meer dan de helft van had in hun 'eigen' Guitar Hero game (de helft was van andere bands), plaats je het toch iets meer in perspectief. Daarbij komt nog dat de muziek van The Beatles hoogstwaarschijnlijk de duurste muziek ooit is om de licentierechten voor te verkrijgen en het klinkt al een stuk redelijker. En laten we wel wezen, voor fans van The Beatles is elk van de 45 nummers al een topper, maar hoeveel nummers uit de gemiddelde Guitar Hero of Rock Band release spreekt ieder persoon aan? Wat ook nog het vermelden waard is, is dat ieder nummer zijn eigen, unieke animaties heeft, en voor de nummers in de studio zijn allemaal aparte Dreamscapes (de trippende achtergrondbeelden) gemaakt. Per nummer is er ongetwijfeld meer werk in gaan zitten dan in het gemiddelde Rock Band/ Guitar Hero liedje.

Conclusie

De eerbiedige manier waarop Harmonix met het bronmateriaal is omgegaan vertaalt zich naar een uitstekend spel die de lat eigenlijk onmogelijk hoog legt voor muziekgames over specifieke bands, want welke andere band is nou zo'n aanpak waard? Of heeft zoveel klassiek materiaal? Als je jezelf muziekfan noemt en je houdt van muziekgames in het algemeen kan je The Beatles: Rock Band eigenlijk niet missen. Je krijgt een stuk muziekgeschiedenis op een manier die ook nog eens heel leuk is om te spelen. Voor fans van het viertal uit Liverpool is het een no-brainer: kopen die hap.  • 100% Beatles-sfeer
  • Veel bonusmateriaal
  • Remasters


  • Makkelijk voor GH/RB veteranen


Uitstekend
De eerbiedige manier waarop Harmonix met het bronmateriaal is omgegaan vertaalt zich naar een uitstekend spel die de lat eigenlijk onmogelijk hoog legt voor muziekgames over specifieke bands, want welke andere band is nou zo'n aanpak waard? Of heeft zoveel klassiek materiaal? Als je jezelf muziekfan noemt en je houdt van muziekgames in het algemeen kan je The Beatles: Rock Band eigenlijk niet missen. Je krijgt een stuk muziekgeschiedenis op een manier die ook nog eens heel leuk is om te spelen. Voor fans van het viertal uit Liverpool is het een no-brainer: kopen die hap.
0 lezer reviews voor deze titel

lukeman zegt:
03/10/2009
Mooie review Yaron, ben het er helemaal mee eens.
capcom23 zegt:
03/10/2009
schitterend
Sindagon zegt:
03/10/2009
ik twijfel nog steeds. de instrumenten zijn wel vet, maar heb heeeeel weinig met de Beatles. En het is toch weer €199
03/10/2009
Hmm ben een huge fan van de Beatles maar heb nog nooit een muziekgame gespeeld. Begin nu wel te twijfelen though :+ Mooie review, kort maar krachtig!
capcom23 zegt:
03/10/2009
als het de spice girls waren had ik het gekocht! GIRL POWER!
Willem zegt:
03/10/2009
Goede review ja, collega! Kortheidsrecord? :D Ik wacht op een Motörhead: Rock Band.
Yaron zegt:
04/10/2009
Jahaa willem nu weet ik het wel :p

Zoals killamonkey zegt, "kort maar krachtig!"

Iig bedankt voor de aardige woorden mensen.
Clavis zegt:
04/10/2009
Rockband/Guitar hero SLAYER!! K hoop dat die ooit nog eens komt :D
kevin_ zegt:
04/10/2009
blegh klotebeatles.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True