Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

NBA Live 10
 
NBA Live 10
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Electronic Arts
 
Developer
Electronic Arts
 
Genre
Sportspel
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Uitstekend
Uitstekend


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Jos Morsch op 23 oktober, 2009
XBW Review: NBA Live 10

Het is de laatste weken druk op de sportredactie. De ballen vliegen ons letterlijk om de oren. Het mindere NHL 2K10 van 2K Sports en de uitstekende spellen NHL 10 en FIFA 10 van EA Sports zijn inmiddels de revue gepasseerd. Een andere populaire sport (met name in Amerika) is basketbal. XBW trok de gymschoenen eens aan en besloot de nieuwste editie van EA Sports’ NBA Live eens aan de tand te voelen. Ben je benieuwd of NBA Live 10 een twee- of driepunter scoort?


Waar kennen we dat van?

Dat EA Sports verantwoordelijk is voor NBA Live 10 zie je gelijk als je het spel start. De menu’s komen overeen en net als bij FIFA kun je vaardigheden oefenen in de zogenaamde ‘Practice Arena’. We kennen het al wat jaartjes, maar het blijkt nog steeds een gouden uitvinding te zijn geweest.

Ook de spelmodi tonen overeenkomsten, al lijken die qua opzet weer meer op die van NHL 10. Dat is ook niet zo gek, want de competitieopzet van beide sporten is in Amerika en Canada vrijwel gelijk. Zo kun je net als in NHL 10 een volledig seizoen spelen in de ‘Dynasty’ modus, maar ook een half seizoen spelen door direct aan de play-offs te beginnen en je een weg te banen naar de titel van “World Champion”.

Een derde vergelijking die we kunnen trekken met de andere telgen van EA Sports is de zogenaamde ‘Dynamic DNA’ modus. Deze modus is te vergelijken met de ‘Adidas Live Season’ modus van FIFA, waarbij de statistieken van de spelers worden bijgehouden aan de hand van hun prestaties in het echt. Als je optimaal gebruik wilt maken van deze modus dan komt dit het beste tot zijn recht in de ‘Dynamic Season’ modus. In deze spelmodus worden niet alleen de prestaties van het team in de niet-virtuele wereld bijgehouden, maar ook de prestaties die jijzelf als speler boekt.

Dat EA Sports zich met name richt op online gaming, zie je ook weer terug in NBA Live 10. Diverse spelmodi zijn online te spelen. Met de spelmodus 'Adidas Live Run' ( niet te verwarren met 'Adidas Live Season' ) kun je een eigen team maken, hier vrienden of kennissen voor uitnodigen en vervolgens online tegen anderen spelen. Ook deze modus kennen we, het zij met een andere naam, van zowel FIFA als NHL. Al deze overeenkomsten klinken goedkoop, maar aan de andere kant zorgt het er wel voor dat de sportliefhebber die niet in hokjes denkt direct met alle spellen aan de slag kan.

Gameplay

In de NBA golft het spel altijd op en neer en de wedstrijden zijn dan ook erg leuk om naar te kijken. Ik kan mij de tijd nog herinneren dat ik na een avondje stappen thuis kwam om midden in de nacht een wedstrijd uit de NBA te kijken op Canal+. Destijds speelde Rik Smits nog bij de Indiana Pacers en dat was dan ook mijn favoriete club. Ik was dan ook benieuwd of NBA Live 10 dit gevoel kan doen herleven.

Ik kan alvast verklappen dat EA Sports hier ruimschoots in geslaagd is. Als je voor het eerst een wedstrijd gaat spelen merk je meteen op dat NBA Live 10 er erg goed uitziet. De belichting is uitstekend en de (zelfs geanimeerde) reflectie op de vloer en met name het publiek in het stadion is erg indrukwekkend om te zien. De animaties van de spelers zijn eveneens erg goed. Je waant je direct in een grote basketbalarena.

Afbeelding 1Afbeelding 3Afbeelding 5

Als de wedstrijd eenmaal is begonnen zul je zien dat NBA Live 10 erg realistisch oogt. Ook in NBA Live 10 golft het spel namelijk best snel op en neer. Aanvallen is daarbij eenvoudiger dan verdedigen. Met enkele hulpmiddelen heeft EA Sports geprobeerd om het verdedigen eenvoudiger te maken. Wat ik een erg goede toevoeging vind is dat je snel van speler kunt wisselen door de Linker Trigger in te drukken en vervolgens een keuze te maken tussen de dichtstbijzijnde spelers. Op het moment dat je de trigger indrukt verschijnen de letters A,B,X of Y inclusief hun kleur boven de hoofden van de spelers. Herhaaldelijk de A knop indrukken om van mannetje te verwisselen is hierdoor verleden tijd.


 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 


  • audiovisueel erg sterk
  • prima presentatie
  • erg dynamisch
  • ademt sfeer


  • balans tussen aanvallen en verdedigen
  • plays lastig uit te voeren


Uitstekend
NBA Live 10 is net als FIFA 10 en NHL 10 een uitstekend spel, dat eigenlijk op alle vlakken hoog scoort. Het spel ziet er prima uit en kent slechts enkele oneffenheden. Ben je een basketballiefhebber? Dan is NBA Live 10 zeker de moeite waard!
0 lezer reviews voor deze titel

26/10/2009
Oeeh, NBA Live is erg verbeterd lijkt het dit jaar.
Hmmm, misschien toch maar eens de demo gaan checken dan.

Ik ga denk ik toch voor 2K10, ben een fan van de 2k serie.
Wellicht kan de demo van nba live 10 me een andere kijk geven op de NBA Live serie, die toch de afgelopen jaren achterliep op de NBA 2K serie.

Goede review Jos, blij om een basketballgame op de voorpagina te zien.
Veriitas zegt:
26/10/2009
NBA2k10 zitten nog veeel bugs in. NBA live lijkt verbeterd, maar ik blijf toch bij NBA2k10, in de hoop dat er een patch uitkomt.
rockerrol zegt:
30/10/2009
ik heb die van 2009 en ik zag de trailer van waarschijnlijk een versie van 2010 waar zij nog mee bezig waren want ik kon geen verschil zien. behalve the game ga ik dit jaar ook mee kijken naar de nba uitzendingen op sport 1. Mooie extra afleiding wat ik echt nodig heb. Of ik de game gaat halen...zit er dik in :+
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True