Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Red Dead Redemption
 
Red Dead Redemption
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Rockstar Games
 
Developer
Rockstar San Diego
 
Genre
Free-roam actiespel
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Geweldig
Geweldig


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 15 december, 2009
XBW Preview: Red Dead Redemption

Lees nu ook onze > multiplayer hands-on preview <

Het Wilde Westen is een setting vol met mogelijkheden. Deze mogelijkheden werden in Red Dead Revolver niet helemaal benut. Weliswaar had het spel een goede sfeer, maar het gevoel dat je vrij in de desolate, romantische en eindeloze steppe naar je eigen ziel kon zoeken, ontbrak. Dit was een doorn in het oog van Rockstar, die de ontwikkeling van het spel halverwege overnamen van Capcom en toch nog alles in het werk stelde om er wat van te maken. Vandaar dat ze het met Red Dead Redemption helemaal over mogen doen en we deze titel dan ook eerder een spiritueel vervolg, dan een direct vervolg kunnen noemen. Wij kregen een demonstratie van Rockstar en hier onder kun je onze bevindingen van het prachtig ogende spel van Rockstar vinden.


Jij bent John marston, een ex-boef die in een bende aan schurken de prairie onveilig maakte. Inmiddels ben je bekeerd en probeer je een normaal leven te leiden in de harde wereld van het Wilde Westen in het begin van de 20e eeuw (1910 ongeveer). De wereld om je heen is snel aan het veranderen en moderne technologieën en ontwikkelingen, evenals de uitbreidende bevolking begint zich aan de wildernis op te dringen. De zogenaamde ‘Lawmen’ brengen orde en veiligheid, maar net zo vaak problemen. Rebellen uit Mexico willen hun land niet zomaar opgeslokt zien worden in de klauwen van rijke witte industriemagnaten die met hun spoorlijnen, mijnen en olievelden de conventionele wijze van het leven in het Wilde Westen, hun land, bedreigen.

Deze Lawmen weten je helaas te vinden en zetten je onder druk om je ex-collega’s en bendeleider/professionele schurk Bill Williamson uit te schakelen. Als je ooit een normaal leven wilt leiden, zonder deze coyotes van mannen constant in je nek voelen hijgen, kun je maar beter doen wat ze willen. Dit is dan ook de reden waarom je met je bundel aan bezittingen over de rug van je paard geworpen op pad gaat de grenzen van de beschaving te verkennen.

Kamperen in het Wilde Westen

We beginnen onze demo met een rustig tafereel; John zit midden in de prairie rustig bij een vuurtje te relaxen. Hij staat echter al snel weer op en onze Rockstar vertegenwoordiger laat weten dat dit het ‘save’ systeem is in het spel. John kan op elk gewenst moment wanneer bij zich diep in het verlaten landschap bevindt, mits er een vlakke locatie te vinden is, kamp opslaan en op die manier zijn spel opslaan en wat levensenergie terugkrijgen. Zijn kampuitrusting kan hij met verdiend geld opwaarderen zodat hij meer levensenergie, kogels en meer terug kan krijgen.

We springen op de rug van ons trouwe paard en nemen een eerste blik om ons heen. Een prachtig vista van woestijnlandschap gecombineerd met de iconische bergruggen en spaarzame beplanting. John vindt rustig zijn weg naar beneden van het verhoogde plateau waar hij zijn kamp had opgeslagen. Het paard beweegt met prachtige animaties behendig en voorzichtig naar benden, alsof we naar een klassieke film kijken. Eenmaal beneden aangekomen zien we een zandweg, die rond een bergpas loopt. Dat is de richting die we ingaan en ook de richting waar het kompas in aangeeft dat er een missie op ons staat te wachten.

We zetten het op een drafje en gaan de richting in van wat al snel een kleine ommuurde stad blijkt te zijn, met witgeblakerde muren en de toren van een kerk die boven alles uit steekt. We stallen ons paard, met een animatie waarin John Marston zijn paardje aan een paal ketent, en lopen het stadje binnen. In één hoek is een markt aan de gang waarin verschillende Mexicaanse boeren hun goederen verkopen, in de andere hoek staat een Mexicaanse rebel te oreren over het onrecht dat de ‘Lawmen’ hun aandoen door bezit te nemen van hun gebieden.

Voordat we weten wat er gebeurd stormen er een aantal Amerikaanse ‘Lawmen’ het stadje binnen die de roepende onruststoker pardoes kapotschieten en de luisterende massa onder schot houden. Nu, legt Rockstar uit, kun jij als John een keuze maken om de rebellen te ondersteunen en ze te redden van een zekere dood. Dat demonstreert onze gastheer dan ook meteen. Hij trekt een bandana (een boevenlapje) voor zijn smoelwerk en knalt de Lawmen neer. De bandana is een voorzorg die voorkomt dat je herkend wordt en je een prijs op je hoofd krijgt, maar ongetwijfeld zal het een paar keer gebeuren in het spel dat je dit vergeet. Zo wordt ons verteld dat je hier mee op moet passen want als je eenmaal een prijs op je hoofd hebt, dan gaat deze er niet meer af, totdat je de juiste corrupte sheriff afkoopt. Als je veel slechte dingen doet, dan wordt de prijs hoger en zul je meer en meer ‘Lawmen’ en andere huurlingen op je af krijgen om ‘Dead or Alive’ het geld op je knar te pakken te krijgen.

Vrijheid en geweld!

We vluchten tijdelijk het stadje uit om te voorkomen dat we herkend worden en galopperen langs een spoorbaan totdat er iemand vanuit de wildernis naar ons loopt te roepen. We stappen af om een kijkje te nemen, zetten een paar passen vooruit en pardoes horen we een lachende Mexicaan achter een rots vandaan komen die op ons paard springt en er mee vandoor gaan terwijl hij “You’re so stupid!” naar ons terug schreeuwt. Dit is echter makkelijk op te lossen, met een simpel fluitje geven we ons trouwe paard een commando om terug te komen en lanceert hij de boef met een prachtige animatie uit het zadel.

Afbeelding 40Afbeelding 41Afbeelding 42

Tal van dit soort spontane gebeurtenissen zullen de spelwereld van Red Dead Redemption kenmerken, zoals we ook later in de demonstratie zien. Zo kwamen we onder andere vluchtende gevangenen tegen, die je met lasso kunt vangen en terugbrengen naar de gewonde Lawmen waarvan ze ontsnapte, of zul je rebellen kunnen helpen die op het punt staat geëxecuteerd te worden in het midden van de prairie door de Lawmen uit te schakelen, ga zo maar door. Je zult zelfs op de de veertig verschillende diersoorten die in de prairie te vinden zijn, konijnen, wolven, gieren, kunnen jagen voor hun vlees, huid en veren om deze vervolgens te verkopen.

 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 

Als dit geen pareltje wordt, dan eten wij onze denkbeeldige cowboyhoed op. Met graphics die Assassin’s Creed II nu al naar de kroon steken en een verhaallijn en setting die, gezien de geschiedenis, wel briljant moeten worden, rest ons niets anders te zeggen dan je kijkers op deze titel gericht te houden. Wij waren bijzonder onder de indruk en tijdens de demonstratie kietelde onze handen om zelf de rol van John Marston aan te nemen en het Wilde Westen veilig (of onveilig!) te maken. Met een ongekend assortiment aan krachtige titels die begin 2010 uitkomen, lijkt Red Dead Redemption er met kop en schouders boven uit te steken. Wordt deze western “The Good, the best en the greatest”? Wie weet, het lijkt er wel op!
15/12/2009
Met een ongekend assortiment aan krachtige titels die begin 2010 uitkomen, lijkt Red Dead Revolver er met kop en schouders boven uit te steken.

Red Dead Revolver is al een tijdje uit:+

ik ben benieuwd hoe dit spel speelt! Ga hem zeker wel in de gaten houden.
dudeer82 zegt:
15/12/2009
is die 3rd person of 1st person ?

klinkt wel leuk btw

ik weet niet of hij beter zal zijn dan ME2, maar we zien wel.
15/12/2009
@dudeer82 3rd -.-'
15/12/2009
Dit word de topper van het decennium hopelijk:D
Wat is de preview trouwens vroeg
maarja hoe eerder hoe beter

Hoe zit het met de MP:~
Mirik zegt:
15/12/2009
we kregen de MP niet te zien, dus valt niets over te vertellen, het is net als elke andere free-roam actietitel te spelen vanuit het een derde persoon perspectief! :) anders heet het een 'eerste persoons shooter'.
Meesmash zegt:
16/12/2009
"en lopen het standje binnen"

Moet dat niet stadje zijn hihi :)
goeie previeuw Mirik, deze ga ik zeker halen :)
16/12/2009
Klinkt vet! Maar die tieten zijn natuurlijk voor menig gamer genoeg om het spel te kopen :+
16/12/2009
hahaha

Oke bedankt Mirik
ik ben benieuwd naar de Mp
4sake zegt:
17/12/2009
Lijkt me niks aan:O
17/12/2009
Spel waar ik echt naar uitkijk, echter een multiplayer hoeft er voor mij niet persé in te zitten.. Die in GTA IV vond ik ook niks. ;)
Co-op missies daarin tegen zou wel ruig zijn.

In ieder geval een spel dat ik weer gelijk bij de release in huis haal! ^^
Da Paulo zegt:
18/12/2009
goede preview! We wachten in spanning af 8)
Toly zegt:
18/12/2009
@dudeer82:

Zit je nou dit spel met Mass Effect 2 te vergelijken??? Het is totaal anders dus om nou te kunnen zeggen welke beter is....
eternal e zegt:
20/12/2009
ik vraag me af of ie beter is dan kung fu panda
djaxelb23 zegt:
23/12/2009
Die gameplay-trailer liet me bijna van mn stoel vallen.
Zo mooi ziet alles eruit, en wat je allemaal kan doen.
Wow.
April doet wat ie wil, en ik weet wat ik ik wil.....in april....
Mob1us zegt:
05/01/2010
Dit is zeker een van de toppers van begin dit jaar maar zeker niet de beste, Mass Effect 2 komt er ook nog aan maar dit is natuurlijk persoonlijke voorkeur
eternal e zegt:
10/03/2010
ja dit is toch de titel waar ik het meeste naar uitkijk allen is ie weer 3 weken langer uitgesteld nu naar 21 mei
Mirik zegt:
30/03/2010
deze wordt ECHT gaaf!!!!!!!!!
snorre zegt:
05/05/2010
zakers te weten
pedijn zegt:
11/10/2010
lijkt mij net zoals GTA maar dan in het westen

echt gaaf!!!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True