Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

BioShock 2
 
BioShock 2
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
2K Games
 
Developer
Irrational Games
 
Genre
Eerste persoons shooter
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Belangrijke Features
Online Multiplayer
 
Waardering
Geweldig
Geweldig


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 11 januari, 2010
XBW Hands-on: BioShock 2

Rapture is een verloren land, diep, diep onder de duistere golven van de koude oceaan. Een Utopia, opgezet door een man met een droom, een droom van marktwerking zonder de invloed van de overheid, puur kapitalisme. Een droom die niet kan werken en zijn meesterwerk omgetoverd heeft tot een groot uit de hand gelopen experiment, waarin overleven een kwestie van geluk is voor een slechts ‘genetisch aangepaste’ mens. Maar wat als je hoger de voedselketting op zou kunnen gaan? Wat als je iets meer was dan een mens? Een monster? Een…BIG DADDY! Dan krijg je BioShock 2. Wij speelden het spel en hier onder kun je onze bevindingen lezen.


BioShock 2 speelt zich een tiental jaren na de gebeurtenissen in de eerste BioShock titel af. De onderwaterstad van Andrew Ryan staat er nog minder faliekant bij dan ooit tevoren en is op veel gebieden permanent door de zee teruggenomen, maar jij bent geen gewone mens meer die zich hulpeloos vind tegen de koude stromingen van de oceaan, jij bent de Delta Big Daddy. Een experimentele versie van de Big Daddy’s die overal te vinden zijn in Rapture en hun ‘Adam’ verzamelende Little Sisters beschermen. Jij bent echter speciaal en hebt naast het machtige postuur en de dodelijke wapens van een Big Daddy ook nog eens de mogelijkheid om jezelf middels genetische aanpassingen de zogenaamde ‘Plasmids’ en ‘Tonics’ aan te meten, die een assortiment aan speciale krachten geven.

Ontwaakt uit een diepe slaap rest je allen maar de taak om jouw Little Sister te vinden, Eleanor Lamb. Deze kleine helper blijkt echter de dochter van Sofia Lamb, de nieuwe tiran die Rapture overgenomen heeft na de heerschappij van Andrew Ryan en compleet andere gedachten heeft over de wereld. Waar Ryan een raskapitalist was naar evenbeeld van schrijfster Ayn Rand, is Sofia Lamb een echte communist die met misbruik van religieuze en ietwat getikte Father Wales de controle over Rapture heeft genomen. Om je Little Sister uit haar klauwen te redden zul je samen moeten werken met de ons welbekende en terugkerende Doctor Tenenbaum, maar ook Augustus Sinclair, de ontwerper van de Plasmid modules die je gebruiken zult. Sofia Lamb heeft naast de religieuze gekken van Father Wales ook de originele ‘Big Sister’ en haar Big Sister zusters ingeschakeld om de wet te handhaven. Deze dames zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken.

De wereld stort in

Wij starten onze spelsessie niet helemaal aan het begin van het spel, maar in het midden van de eerste helft van het spel. We zijn op een nieuw perron aangekomen via het Rapture treinsysteem en vinden onze weg geblokkeerd met ijs. We stappen uit om een verlaten station te zien en na wat verkennen valt er te lezen dat we in de sectie van Rapture aangekomen zijn bij Ryan’s Amusement, een attractiepark waar de volwassenen en kinderen van Rapture ‘geïndoctrineerd’ werden over de voordelen van het ‘Objectivistische’ (kapitalistische) leven. Amusant, nou nee. Maar wel behoorlijk eng! Zo is er het ‘Journey to the Surface’ park, waarin demonische afbeeldingen van grote grijpgrage rode handen te zien zijn, die hardwerkende mensen van hun huis en haard ontdoen en hun creatieve eigenschappen beperken. Behoorlijk sinister! Maar er zijn ook de ‘Hall of the Future’ , de ‘El Dorado Lounge’ en het 'Emoria Museum’ te vinden waarin je meer leert over Rapture. Een bijzonder creatieve omgeving om de angstaanjagende en bedrukkende sfeer van Rapture thuis te brengen bij de spelers.

Afbeelding 65Afbeelding 66Afbeelding 67

Je eerste opdracht is het zoeken naar een nieuwe Plasmid die je de kracht over het vuur geeft, zodat je ijs kunt smelten en je tocht kunt voortzetten met de trein die je hier bracht. Dit gaat echter niet makkelijk, zo zul je je door een legioen aan religieuze freaks moeten worstelen, de een nog gekker dan de andere. Met wapens als de ‘Rivet Gun’, ‘Spear Gun’, ‘Machine Gun’ en natuurlijk de welbekende boormachine, is dat niet al te moeilijk. Binnen de kortste keren en binnen een paar schoten in veel gevallen, kun je de ‘Splicers’ (genetisch aangepaste mensen) die je aanvallen uitschakelen. Je voelt je bijzonder krachtig als Big Daddy en daarom worden er ook handjes vol Splicers jouw kant op gegooid wat voor leuke, maar veelal korte, gevechten zorgt. Na wat verkennen, waarbij je uiteraard de prachtig vormgegeven ‘Art Deco’ inrichtingen van Rapture tegenkomst, zul je ook nieuwe opnames vinden van onder andere Andrew Ryan, maar ook Sofie Lamb. Deze vertellen over de geschiedenis van hun rivaliteit, hun plannen, wereldvisie en zullen natuurlijk flink wat vragen opwekken bij de spelen.

Dit is zonder twijfel het beste aspect aan de BioShock serie en deze mysteriën en onderdrukkende sfeer zullen ook in BioShock 2 aanwezig zijn. De spelwereld zit vol achtergronden en prachtig ontworpen stukjes omgeving. Het amusementspark met aangelegen lounge en museum wat wij mochten verkennen zat vol met interessante uitdagingen en bonussen. Zo zul je weer lijken van vijanden en omgevingselementen moeten doorzoeken voor dollars om in de verschillende ‘vendor’ machines kogels en andere voorwerpen te kopen. Ook zul je nu wapens op kunnen waarderen in verborgen stations, waarbij je bijvoorbeeld meer vuurkracht of capaciteit verkrijgt voor een geselecteerd wapen, waarna het station sluit.

 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 

Wat wij van BioShock 2 gezien hebben is slechts een momentopname van het totale spel, maar desondanks was het weer heerlijk. Wij zijn vooral gerustgesteld dat er niet te veel aan de legendarische sfeer van het origineel gesleuteld is en de gameplay net anders genoeg aan voelt om een rol als Big Daddy te verantwoorden. Het is leuk om eens een krachtig personage te spelen die zich toch in een dreigende en vaak verrassende wereld bevindt. Zonder twijfel wordt dit weer een heerlijke ervaring, waar we nu al niet meer op kunnen wachten. Gelukkig duurt het wachten niet lang meer, schrijf deze alvast op je verlanglijstje bij want het wordt weer een toppertje.
pieter13 zegt:
12/01/2010
wees gerust deze heb ik al ee tijdje geleden besteld.De eerste is mij perfect bevallen
pieter13 zegt:
12/01/2010
Vind het wel spijtig dat ze de hack game van de vorige vera,derd hebben . vond dat dit toch perfect en niet te moeilijk was
12/01/2010
Pieter, deze word ook niet moeilijk zoals ik in video's zag.
Bordeel zegt:
12/01/2010
Kan nie w8en, heb overlaatst nog bioshock 1 op hard uitgespeeld gwn voor alles op te frissen.
Yellow 13 zegt:
14/01/2010
Dit word een zalige game, zolang ze maar mij maar niet weer naar dat uitvaart gedeelte van Rapture sturen. Ik ging de hoek om en ik schrok me de pleuris. lol. ;)
Mirik zegt:
14/01/2010
deze hack game is ook niet moeilijk1
capcom23 zegt:
18/01/2010
hier wordt mijn poes warm van!
sith lord zegt:
04/02/2010
zoveel zin in.
jord1nh0 zegt:
09/02/2010
Zo heb hem in huis! Strakke graphics, leuk verhaal! Ook spannend, kan van alles gebeuren zodat je iemand z'n kop in wilt slaan en door brand de grond in zakt! Je kan door het water lopen, dit is weer een geslaagde game dat hij bij review een legendarisch moet krijgen!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True