Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Red Dead Redemption
 
Red Dead Redemption
 
Platforms
Xbox 360
 
Uitgever
Rockstar Games
 
Developer
Rockstar San Diego
 
Genre
Free-roam actiespel
 
Release datum
Xbox 360
Reeds verschenen
 
Waardering
Geweldig
Geweldig


 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 09 april, 2010
XBW Hands-on: Red Dead Redemption multiplayer

Op een mooie maandag een maand geleden stapte Xboxworld.nl samen met een assortiment aan andere Nederlandse media in het vliegtuig naar London. Daar bezochten wij Rockstar’s hoofdkantoor op King’s Road, waar een conferentieruimte ingericht was als Red Dead Redemption multiplayer walhalla. Het was de dag waarop wij de verschillende epische multiplayer features van het spel onder handen mochten nemen en dat was dan ook een zeldzame traktatie! Lees hier onder onze bevindingen van deze ambitieuze mogelijkheden in Rockstar’s machtige free-roam western titel. Voordat je doorleest, zorg dat je onze single-player preview al achter de kiezen hebt. Lees daarna snel hier onder door!


Der ‘überlobby’ ofwel de Free Roam Modus

Stel je de machtige open spelwereld van Red Dead Redemption’s single-player voor. Een ongekend groot en gevarieerd prairiegebied met steden, treinsporen, rivieren, gigantische natuurlijke obstakels, prachtige uitzichten, vol met computer gestuurde karakters en ga zo maar door. Deze spelwereld kun jij ook in multiplayer verkennen in de zogenaamde ‘Free Roam’ spelmodus die dient als de ‘überlobby’ tot de verschillende multiplayermogelijkheden van Red Dead Redemption. Dit kun je doen met maximaal acht van je vrienden in een zogenaamde ‘Posse’ (bende) en een tweede posse zal ook acht spelers kunnen bevatten voor een maximum van 16 spelers in één Free Roam spelwereld. Overigens is het ook mogelijk om kleinere bendes te vormen, zoals vier posses van vier. Als je eenmaal een uitnodiging hebt gehad van een bendeleider om in zijn posse te komen, bijvoorbeeld terwijl je zelf in de single-player rommelt, of een andere multiplayermodus aan het spelen bent, zul je de mogelijkheid krijgen om deze te accepteren en gelijk naar de positie van je nieuwe posseleider te reizen. Vervolgens kun je met je groepje te paard, te voet of op een koets naar de zinderende zon reizen en de spelwereld en zijn uitdagingen confronteren.

Als leider van een bende kun je in de wereldkaart een zogenaamd ‘waypoint’ zetten, waarmee je aan kunt geven waar je teamleden heen moeten gaan, of om bijvoorbeeld een geïmproviseerde race te starten. Waar je heen gaat is overigens van groot belang. Afhankelijk van wat je wilt doen kun je namelijk kiezen om een assortiment aan dynamische missies aan te gaan met je groepje, of iedereen kan voor zijn eigen een activiteit opzoeken, zoals het jagen op dieren, zoeken van kruiden, het verslaan van bandieten of ruzie zoeken met lokale wetshandhavers.

Een voorbeeld van een missie die je hebt beste met een groepje kunt uitvoeren is het aanvallen van een door bandieten bezet stadje. Na het uitschakelen van de bandieten, zullen ze het stadje proberen terug in te nemen en zul je moeten schuilen door dekking te zoeken binnen de grenzen van het kleine stadje, of op de daken van gebouwen terwijl tientallen door kunstmatige intelligentie bestuurde vijanden proberen om jouw bende te verslaan. Na dit eerste stadia van de missie zul je ook nog andere bolwerken van de bandieten moeten uitschakelen om de groep definitief van de kaart te vegen. Van dit soort missies zijn er talloze in de spelwereld en deze zijn bijzonder leuk om met een grote groep van 16 man (twee samenwerkende bendes) uit te voeren. Bij elk dynamisch evenement worden namelijk ook scores bijgehouden waardoor je kunt zien welke bende en welk individu, het beste presteerde.

Dit is dan alleen nog maar de zogenaamde ‘überlobby’ waarin spelers zich bevinden. Maar wel een lobby die zijn weerga niet kent in de geschiedenis van de videogames. Een lobby die in zijn eigen recht aan compleet aparte spelmodus met eindeloos veel uitdagingen en mogelijkheden om je karakter te ontwikkelen is. Mooi werk Rockstar, mooi werk.

Afbeelding 138Afbeelding 139Afbeelding 140

Competitieve spelmodi

Zoals je begrijpt zijn de verschillende posses die in een spelwereld aanwezig stiekem al per direct competitief bezig. Als je in twee bendes van acht speelt zul je elkaar zowel kunnen helpen of dwarsliggen tijdens de dynamische evenementen in de Free Roam modus. Zo kun je een val zetten midden in de spelwereld of elkaar afschieten tijdens een bendemissie, maar ook in een iets meer georganiseerde vorm competitie voeren door een ‘Playlist’ te starten via een icoontje in de omgeving. Heel praktisch gezien is dat het starten van een traditionele spelmodus, vanuit de überlobby die de Free Roam modus genoemd wordt.

Reis bijvoorbeeld met je twee posses naar een typische Western stadje genaamd Chuparosa en activeer daar een ‘Gang Shootout’, vergelijkbaar met een traditionele ‘Deathmatch’. De spelsessie begint vervolgens met een ‘Duel’, waarin alle spelers in een cirkel staan en zo snel mogelijk hun wapen moeten trekken en hun aangegeven vijand om moeten leggen voor een extra beginbonus. Je verzameld in deze modus namelijk geld door vijanden te verslaan en de gamer die aan het eind van de complete ronde de meeste centen heeft opgeraapt wint het spel. Mocht je liever in teams elkaar naar het leven staan, dan kan dat goed in Gang Shootout waarin je als een team moet opereren en die begint met een duel waarbij het laatst overeind blijvende team de beginbonus in de wacht sleept, waarna het eigenlijke schietfeest begint.

 Pagina 1 van 2 >> 2Top ^ 

Zoals je weet waren we al meer dan enthousiast over dit epische free-roam spel van Rockstar in onze single-player preview , maar na het spelen van de multiplayer lijkt er geen enkele twijfel in ons hoofd te bestaan dat dit spel één van de toppers, zoniet de topper van het jaar gaat worden. Een multiplayermodus die zijn weerga niet kent ligt voor ons in petto met Red Dead Redemption! 16 spelers in een gigantische uitdagende dynamische spelwereld met uitdagingen, waarin je wanneer je wilt team of solo spelmodi kunt activeren? Ja graag! Dankuwel!
JDH zegt:
09/04/2010
Boner achieved!
Mirik zegt:
09/04/2010
MIND BLOWN!
DiaL zegt:
09/04/2010
Interessante hands-on, klinkt erg veelbelovend! Eindelijk een game die de Western setting eer lijkt gaan aan te doen.
sammie zegt:
09/04/2010
met deze twee previews haal je wel twijfelende spelers over!
09/04/2010
Deze game word LEIPE SHIT OUWE!

Klinkt veelbelovend allemaal, we shall see.
Mirik zegt:
09/04/2010
hij is echt steengoed, geen gamer in zijn right mind zou hier om hoeven te twijfelen! (behalve als je een soort van onredelijke aartshekel aan westerns hebt ofzo... :-)
09/04/2010
Allereerst complimenten voor Mirik,
maar wat wordt dit een game _O_
Da Paulo zegt:
10/04/2010
klinkt goed man... jonge jonge jonge wat een games.. splinter cell... red dead redemption ppff.. ik weet waar ik deze maand voor werk! :9 hehe
Henrive zegt:
10/04/2010
Ik ben benieuwd naar de multiplayer. Ik kon me van GTA IV nog herinneren dat men hier ook positief was over de multiplayer, terwijl die uiteindelijk echt superkut was. Ik hoop dat 't deze keer wel zo blijkt te zijn. :)
snorre zegt:
11/04/2010
deze game staat op mijn verlang lijstje
11/04/2010
21 mei 21 mei 21 mei :D
SuBruo zegt:
12/04/2010
Nou ik heb niks met het wilde westen, al dat zand, in je onderbroek enzo..
Maar dit spel, oef.... ik heb m al besteld, word echt een robuust spel met veel gameplay hopelijk
eternal e zegt:
18/04/2010
ja je kan beter dan naakt door het zand rondlopen dan heb je ook geen zandkorrels in je onderbroek 8)
ironman87 zegt:
04/05/2010
zo daar gaat me leven!
AYGO- zegt:
08/05/2010
Het lijkt me een heel vet spel alleen ik wou wat heelgraag weten over de Free-Roam

Hoeveel players kunnen er in de multiplayer FreeRoam eigenlijk want hoe drukker hoe gekker zie je al die mensen enzo.
[ik wou graag weten hoeveel mensen er in de freeroam konden]
Dank.[ AYGO- ] :9
Rossi zegt:
10/05/2010
@ AYGO-

lezen???
Deze spelwereld kun jij ook in multiplayer verkennen in de zogenaamde ‘Free Roam’ spelmodus die dient als de ‘überlobby’ tot de verschillende multiplayermogelijkheden van Red Dead Redemption. Dit kun je doen met maximaal acht van je vrienden in een zogenaamde ‘Posse’ (bende) en een tweede posse zal ook acht spelers kunnen bevatten voor een maximum van 16 spelers in één Free Roam spelwereld. Overigens is het ook mogelijk om kleinere bendes te vormen, zoals vier posses van vier.
AYGO- zegt:
11/05/2010
Thanx Joeros

Maar heb nog een vraag:
als je de spel hebt kiez je dan een pop wie je wilt zijn of kan je zelf de kleren kop en dat soort dinge weizigen? :Pthanx
paparas zegt:
22/05/2010
welke kan ik het beste kopen, deze of Alan Wake?
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True