Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Magic the Gathering: Battlegrounds
 
Magic the Gathering: Battlegrounds
 
Platforms
Xbox
 
Uitgever
Atari
 
Developer
Secret Level
 
Genre
Strategiespel
 
Release datum
Xbox
november 2003
 
Belangrijke Features
Content Download
Online Multiplayer
Xbox Exclusief
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Mirik Smit op 21 augustus, 2003
Nieuwe Magic the Gathering: Battlegrounds screenshots!

De wereld bestaat niet alleen uit computergames, want dat blijkt wel uit de populariteit van sommige bord- en kaartgames. De kolonisten van Catan was een bordgame die erg goed verkocht, maar in de jaren daarvoor deed de kaartgame Magic: The Gathering het ontzettend goed. Over de hele wereld werden toernooien georganiseerd waar veel geld mee te verdienen was en de lokale gameshops organiseren nog steeds eens in de zoveel tijd een wedstrijd. Het is dan ook niet zo verbazend dat er een publisher wakker is geworden en op het idee kwam om deze kaartgame om te zetten in een computergame. Atari is de slimme developer in dit geval en werkt aan Magic the Gathering: Battlegrounds waar we vandaag een nieuwe reeks screens van kunnen bewonderen.

De bedoeling van Magic: The Gathering is eigenlijk vrij simpel. Je speelt het spel in principe met twee spelers tegen elkaar en je moet de gezondheid van je tegenstander terugbrengen van 20 tot 0. Dit doe je door het inzetten van wezens en veel magie. Het concept klinkt gemakkelijk, maar naar mate je wat verder gevorderd bent in de game en niet meer met de beginners regels speelt valt het toch nog tegen. Je hebt tactisch inzicht nodig om de game te kunnen winnen.

De computergame zal hetzelfde concept bevatten, maar er is een klein onderdeel aan toegevoegd. Net zoals je in de kaartgame je wezens en spreuken met gekleurde Mana betaald, doe je dit ook in de computergame. Je kunt echter maar twee van de vijf kleuren (wit, rood, groen, blauw of zwart) op hetzelfde moment gebruiken en elke kleur heeft zo weer zín eigen voor- en nadelen. Voor het inzetten van de juiste kleur is wederom tactisch inzicht nodig.

Magic the Gathering: Battlegrounds zal een uitgebreide Quest Mode bevatten waarin het verhaal van de kaartgame terug komt. Je zult het op moeten nemen tegen allerlei vreemde wezens en in een later stadium zul je ook een aantal bazen moeten verslaan. Voor de fans zal het interessant om te weten zijn dat Atari ook veel wezens zal gebruiken uit de originele kaartgame van Wizards of the Coast, de bedenkers van Magic: The Gathering.

Alsof dat nog niet genoeg is zullen de voordelen van de Xbox optimaal benut worden, want wanneer je jezelf voldoende offline getraind hebt in de Quest Mode ga je online via Xbox Live! Hier nemen gamers het tegen elkaar op en via een doordacht gamerankings systeem zullen alle scores bijgehouden worden en is er duidelijk te zien wie de beste tovenaar is. Uiteraard ontbreekt de Voice Chat mogelijkheid niet voor de gezelligheid.

Magic the Gathering: Battlegrounds wordt uitgebracht door Atari en wordt ontwikkeld door Secret Level. De game zal dit najaar verschijnen op de Xbox en PC. Bekijk ondertussen de nieuwe screens die vandaag online verschenen.

05/10/04 - Nieuwe content voor Magic the Gathering: Batt... 26/01/04 - XBW Review: Magic the Gathering: Battlegrounds! 02/11/03 - XBW Screens: Magic the Gathering: Battlegrounds! 28/10/03 - Website van Magic the Gathering: Battleground... 23/10/03 - Epische gevechten in Magic the Gathering: Bat...
HanTheMan zegt:
21/08/2003
Tijdje geleden dat ik Magic heb gespeeld maar k vond het altijd erg leuk :) echt benieuwd hoe het is om de kaarten tot leven te zien komen (H)
Fardo zegt:
21/08/2003
Ik ben ook benieuwd ... ik ben niet onder de in druk van de graphics maar als het een orginele gameplay is ... count me in!
Tco zegt:
21/08/2003
kaartgames zijn wel cool, tactical dan.
robster1 zegt:
21/08/2003
deze spelle motte er ook zijn.ziet er wel vet uit maar ik heb nog nooit van da kaartspel gehoort duzzzzzzzzz?????????
Sen zegt:
21/08/2003
nooit van het kaartspel gehoord? Ben je weg geweest van aarde de afgelopen 10 jaar?
VooDoo300 zegt:
21/08/2003
een soort <b> yu-gi-oh ofzo???</b>
SirMarco zegt:
21/08/2003
het lijkt me best wel een leuke game ken het kaartspel wel maar nooit zelf gespeeld dus er moet wel een duidelijke turitorial komen voor de beginners
Orcrist zegt:
21/08/2003
Het lijkt idd leuk om de wezens waarmee ik altijd heb gespeelt nu in het 'echt' te zien :), ik vraag me alleen af of het nog steeds de strategische denkgame is, net zoals het kaartspel.. ik hoop het wel, anders koop ik het niet..
21/08/2003
Die pokemon kaarten van toen zijn een beetje zelfde als die kaarten van Magic: The Gathering. Ze hebben die pokemon kaarten ook een beetje gebaseerd op die Magic: The Gathering kaarten. Alleen dan met monster en tovernaars inplaats van pikachu ofzo :D
21/08/2003
Heb eens een keertje de demo voor op de PC geDL't, nou ik kon er niks van.
Ben ik blijven spelen blijven spelen blijven spelen, kon ik het wat beter maar da was dan nog niks vergeleen mee de rest.
Maar dit is echt iets voor een vriend/klasgenoot van mij, die heeft hier het kaartspel ook van, die zal hier helemaal gek van worden :p
21/08/2003
als ie voor xboxlive is moeten er natuurlijk wel regelmatig nieuwe kaartjes, onee beestjes, worden vrijgegeven. ik hoop dat er wel veel orginele kaarten inzitten. ik speel zelf ook, maar ik ben er wel super slecht in.
21/08/2003
niet cool
Japzor zegt:
22/08/2003
2 - player ?
StormX zegt:
24/08/2003
Laat me raden, en voor de elite kaarten moet je zeker je creditcard trekken via xbox live?

Voor het pcspel ooit 30 piek betaald voor een serra's avatar, was een 2kb download, :-(
24/08/2003
hahaha 30 piek voor 2 kb neppe shit.....no disrespect maar echt super rip off.....ik heb zelf veel magic gespeeld, beter al is de game net zo vet.......
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True