Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Magic the Gathering: Battlegrounds
 
Magic the Gathering: Battlegrounds
 
Platforms
Xbox
 
Uitgever
Atari
 
Developer
Secret Level
 
Genre
Strategiespel
 
Release datum
Xbox
november 2003
 
Belangrijke Features
Content Download
Online Multiplayer
Xbox Exclusief
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Jordi Bauw op 23 oktober, 2003
Epische gevechten in Magic the Gathering: Battlegrounds filmpjes!

Fans van het Magic the Gathering kaartspel kunnen eind november hun geluk niet op. Van Atari komt een volledig voor de Xbox geoptimaliseerd spel (hopen we) waarin het kaartspel tot leven komt in een geheel nieuwe dimensie. Vandaag hebben we heel wat filmpjes van dit spel, Magic the Gathering: Battlegrounds, voor je. Lijkt het jou leuk om over Xbox Live tegen je vrienden te 'magicen'?

De bedoeling van Magic: The Gathering is eigenlijk vrij simpel. Je speelt het spel in principe met twee spelers tegen elkaar en je moet de gezondheid van je tegenstander terugbrengen van 20 tot 0. Dit doe je door het inzetten van wezens en veel magie. Het concept klinkt gemakkelijk, maar naar mate je wat verder gevorderd bent in de game en niet meer met de beginners regels speelt valt het toch nog tegen. Je hebt tactisch inzicht nodig om de game te kunnen winnen.

De computergame zal hetzelfde concept bevatten, maar er is een klein onderdeel aan toegevoegd. Net zoals je in de kaartgame je wezens en spreuken met gekleurde Mana betaald, doe je dit ook in de computergame. Je kunt echter maar twee van de vijf kleuren (wit, rood, groen, blauw of zwart) op hetzelfde moment gebruiken en elke kleur heeft zo weer zín eigen voor- en nadelen. Voor het inzetten van de juiste kleur is wederom tactisch inzicht nodig. Magic the Gathering: Battlegrounds zal een uitgebreide Quest Mode bevatten waarin het verhaal van de kaartgame terug komt. Je zult het op moeten nemen tegen allerlei vreemde wezens en in een later stadium zul je ook een aantal bazen moeten verslaan. Voor de fans zal het interessant om te weten zijn dat Atari ook veel wezens zal gebruiken uit de originele kaartgame van Wizards of the Coast, de bedenkers van Magic: The Gathering.

Alsof dat nog niet genoeg is zullen de voordelen van de Xbox optimaal benut worden, want wanneer je jezelf voldoende offline getraind hebt in de Quest Mode ga je online via Xbox Live! Hier nemen gamers het tegen elkaar op en via een doordacht gamerankings systeem zullen alle scores bijgehouden worden en is er duidelijk te zien wie de beste tovenaar is. Uiteraard ontbreekt de Voice Chat mogelijkheid niet voor de gezelligheid.

Magic the Gathering: Battlegrounds wordt uitgebracht door Atari en wordt ontwikkeld door Secret Level. De game zal dit najaar verschijnen op de Xbox. Bekijk hieronder wat filmpjes waarin werknemers van Secret Level en Atari het tegen elkaar opnemen. Je kunt hierin goed zien welke tactieken je kunt gebruiken en hoe de game speelt. Erg interessant voor de Magic fans onder jullie. Rechtermuisknop "Opslaan als..."

Black vs Blue - Blue vs Black - Black vs Green - White vs Blue
Black vs Red - Blue vs Green - Blue vs Red - Blue vs White
Green vs Red - Green vs White - Red vs Black - Red vs Blue05/10/04 - Nieuwe content voor Magic the Gathering: Batt... 26/01/04 - XBW Review: Magic the Gathering: Battlegrounds! 02/11/03 - XBW Screens: Magic the Gathering: Battlegrounds! 28/10/03 - Website van Magic the Gathering: Battleground... 21/08/03 - Nieuwe Magic the Gathering: Battlegrounds scr...
Tco zegt:
23/10/2003
Lijkt mij nog best wel interresant worden.
Xbox Live en zo.

*kijkt ff begin filmpje*

Ziet er cool uit.
23/10/2003
magic the gathering gewoon is koel :D hopen dat die game de moiete word
23/10/2003
mja, ik weet niet of dit nou zo geweldig wordt. Ik speel t kaartenspel en ik vind niet dat er een game van moet komen. Het hoort gewoon in het echt te worden gespeeld. Maarja, ik wacht af, ik sta voor een hoop open.
Fardo zegt:
23/10/2003
deze ga ik zeker kopen .. ik heb net de demo gespeeld ... Ik heb een us box met de OXM van de US ... (via oom zegger)
BFalcon zegt:
23/10/2003
Hehe, spel wordt wel vet denk ik.
Heb een tijdje het kaartspel gespeeld en was gewoon vet. Alleen nu doe ik niet veel meer met die kaarten wegens tijdgebrek en eigenlijk sund want er zitten echt goede/dure kaarten tussen. Het spel op de Xbox is dus een ideale oplossing. Minder duur ook...

Als iemand mijn kaarten nog moet hebben? laat maar wat horen... :)
holyboy zegt:
23/10/2003
Het kaartspel is gaaf, maar de game ziet er druk uit. Ik weet niet of dit een koopspel word!
Saaur zegt:
24/10/2003
Volgens mij moet je al je kaarten uit je hoofd gaan kennen...d'r staat nergens wat er op die kaart staat..... en ik hoop dat dat drukke niet ECHT zo is, maar meer om de GFX te laten zien, want 't hoort natuurlijk echt turnbased......'t ziet er ook niet uit alsof je zelf je attack/defense enzo regelt...maar ik gok dat 't in 't spel toch meer op 't kaartspel lijkt...zo niet, dan laat ik em liggen
Saaur zegt:
24/10/2003
en hoe werken die kaarten in je hand? Je ziet alleen de kaarten die je op dat moment kan spelen ofzo??? vind 't voorlopig nog maar vaag...ik hoop'dat de game 't spel trouw is
Saaur zegt:
24/10/2003
Tijd voor een edit knop hier :+

Waar kan je je mana zien? Hoe regel je dat? Fardo...jij hebt em...Help!
GreZ zegt:
24/10/2003
kvin et er raar uitzien had het anders verw8 zal er wel aan liggen dat ik het spel niet kan, of nooit heb gedaan. maar het lijkt me wel interresant
Darkwing zegt:
24/10/2003
Waar kan je je mana zien? Hoe regel je dat? Fardo...jij hebt em...Help!
*ook antwoord weet!

:o

*Alleen vergeten is :'(

Waar gaat dit over?
Fardo zegt:
24/10/2003
het is niet turnbased maar wel actie timed
het z\systeem s heel prettig ... maar je pakt volgens mij ook geen kaarten .. je stelt een deck samen en that's it ... vervolgens moet je besslissen of je je mana gebruikt of net

maar het is wel echt magic
DiaL zegt:
24/10/2003
Als ex-magicplayer mss toch wel het kopen waart:)
Skycraper zegt:
24/10/2003
ik speel zelf het kaart spel.... weet zeker dat ik deze kopen ga .... super spel..
Zneeser zegt:
24/10/2003
Volgens mij is het kaartspel stukken leuker...
Uhmmie zegt:
24/10/2003
Hmm mij lijkt het juist wel een leuke uitkomst.. Vroeger heel veel MTG gespeeld.. Maar zoek het tegenwoordig niet meer om steeds maar weer kaarten aan te moeten ruilen en te spelen in game shops.. Daarnaast is ook iedereen hier in de buurt die het speelde er mee gestopt.. Dussuh als het een btje leuk spel haal ik het zekerz :)..
Uhmmie zegt:
25/10/2003
Hmm nu ff een stel filmpje gekeken :S en ziet er naar uit dat dit spel online (of gewoon thuis tegen elkaar) nog wel eens saai kan worden aangezien ik steeds dezelfde beesten gecast zie worden :S.. Dus iedereenzal straks wel op dezelfde manier spelen tegen bepaalde kleuren..
Outlander zegt:
25/10/2003
Als magic player (white & blue) is het wel even wennen. Is het een nieuw concept of een vreemde poging om het kaartspel te vertalen naar een console-game??

De echte magic speler zal denk ik snel afhaken. Het kaartspel biedt namelijkveel meer mogelijkheden door de vrijheid van combineren en de bijzondere sfeer (is moeilijk uit te leggen).
Ik heb nog gemengde gevoelends.. maar misschien koop ik het spel wel.
Uhmmie zegt:
25/10/2003
Psies.. Dat bedoelde ik dus ook.. Aangezien er niet te veel te combineren valt (of misschien wel helemaal niet).. Zal er op een gegeven moment standaard routines plaats gaan vinden.. Bij irl MTG zal je al snel decks krijgen die dat weer tegen gaan.. Iets wat op dit moment nog niet mogelijk is in deze game..
likota zegt:
25/10/2003
Damn, dit hadden ze echt anders aan moeten pakken, naar mijn mening hadden ze een soort kruising tussen Yu-Gi-Oh en pokemon stadium moeten maken. Dat je dus wel je kaarten ziet, je mana, je graveyard enz. + dat je dus alle tijd hebt om jezelf strategies op te stellen.

dit ziet er gewoon uit als een beat em'up
Als magic speler ben ik teleurgesteld...
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True