Dit is het archief van Xboxworld V3.

Bezoek Xboxworld.nl voor de laatste updates.
Review: Outlast
Artikel: XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Review: Enemy Front
Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Artikel: Xboxworld beta is open!
Artikelen

XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!

Reviews

Outlast Outlast
Enemy Front Enemy Front
Transformers: Rise of the Dark Spark Transformers: Rise of the Dark Spark
Murdered: Soul Suspect Murdered: Soul Suspect
UFC UFC
MotoGP 14 MotoGP 14
Tour de France 2014 Tour de France 2014
Sixty Second Shooter Prime Sixty Second Shooter Prime

Meer Artikelen Meer Artikelen

Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud! Xboxworld komend weekend off-line voor onderhoud!
XBW Review: Outlast XBW Review: Outlast
XBW Terugblik: De Guitar Hero serie XBW Terugblik: De Guitar Hero serie
XBW Review: Enemy Front XBW Review: Enemy Front
XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark XBW Review: Transformers: Rise of the Dark Spark
Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live! Bekijk de MS Gamescom Conferentie nu live!
Xboxworld beta is open! Xboxworld beta is open!
Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer Bekijk de nieuwe Call of Duty: Advanced Warfare...
Eerste gameplay trailer van Dead Island 2 Eerste gameplay trailer van Dead Island 2
Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en screenshots Zie de Shadow Warrior Xbox One trailer en scree...

Meer Nieuws Meer Nieuws

Xbox Live
 
Xbox Live
 
Website
 
Platform
Xbox
 
Fabrikant
Microsoft
 
Type
Multimedia
 
Meer info Meer info

Naar Forum Naar Forum

 
Gepost door Jordi Bauw op 15 maart, 2007
Lees de concrete details van Microsoft’s Live service op de PC

Microsoft heeft middels een persbericht aangegeven dat niet Shadowrun maar Halo 2 de eerste titel zal zijn die de Live service op de Windows Vista PC’s zal introduceren. Acht mei is de datum geworden waarop we naar de winkel kunnen rennen voor de Windows Vista editie van Halo 2 en waarmee we voor het eerst Live kunnen ervaren zonder Xbox 360. Verder hebben we ook een indicatie gekregen van welke games we moeten verwachten en welke functies Live op de PC zal bieden. Leuk detail bijvoorbeeld is dat er op de PC wel gratis multiplayer gespeeld zal kunnen worden, maar dat er voor het spelen tussen console en PC gamers de zelfde prijs betaald moet worden als voor een Xbox Live Gold abonnement op de Xbox 360. Lees hier onder de details.


Alhoewel wij alweer wachten op Halo 3, die nog dit jaar zal uitkomen, zal Halo 2 op 8 mei uitkomen voor de PC, exclusief voor Windows Vista. Niet alleen betekend dit dat we Halo 2 kunnen herbeleven met de muis en toetsenbordcombinatie. Het is ook het moment waarop Microsoft zijn Xbox Live service officieel naar de PC brengt. Gamers kunnen net als op de Xbox 360 een Live account aanmaken en zo in Halo 2 voice chatten met andere Xbox of Windows Live gamers terwijl ze on- of offline aan het spelen zijn. Ook achievements kunnen voor het eerst verdiend worden in PC games zodat je eindelijk kunt bewijzen dat je goed bent in Halo 2 en ook de single-player op de moeilijkste graad hebt uitgespeeld. In tegenstelling tot de Live service op de Xbox bied Microsoft de PC speler wel gratis multiplayer in beperkte vorm. Maar het zal dan niet mogelijk zijn om online achievements te behalen en gebruik te maken van functies als Quickmatch en Matchmaking maar er kan wel uit een beschikbare serverlijst geselecteerd worden en zo gratis online worden gespeeld. Overigens kunnen gratis Silver abonnees ook niet tegen gamers op de Xbox 360 spelen en is het in Halo 2 sowieso niet mogelijk om het met je PC op te nemen tegen iemand met een Xbox 360, dat wordt pas in juni voor het eerst mogelijk met Shadowrun.

Shadowrun is een game waar al veel over is geschreven. Het unieke aan Shadowrun is dat het een spel is dat zowel op de Xbox 360 als Windows Vista wordt gelanceerd en het eerste spel is dat multiplayer tussen deze twee platformen mogelijk maakt. Het maakt dus eigenlijk weinig uit of je Shadowrun koopt op de Xbox 360 of de PC, je kunt in beide versies achievements verdienen en de zelfde ervaring hebben. Maar gamers die het liefst met muis en toetsenbord spelen kunnen ervoor kiezen om het spel lekker op hun PC te spelen terwijl ze nog wel de voordelen van Xbox Live ervaren met bijvoorbeeld Matchmaking en de friendslist. Zoals gezegd ondersteunt ook Shadowrun een beperkte vorm van gratis online multiplayer tussen PC gebruikers, maar moet je een Xbox Live Gold abonnement hebben voor de geavanceerde multiplayerfeatures. Meer over Shadowrun lees je op onze Shadowrun game page. Hekkensluiter later dit jaar is het populaire kaartspel Uno, dat ook op de PC gespeeld zal kunnen worden en waarmee het ook mogelijk is, mits je een Gold abonnement hebt, om te spelen tegen je vrienden op de Xbox 360. De prijs van de Xbox Live Gold service op de PC zal het zelfde zijn als op de consoles en natuurlijk is er altijd de Xbox Live Silver service, die gratis is. En natuurlijk hoef je niet dubbel te betalen als je al een Xbox Live Gold abonnement hebt op je Xbox 360, dan heb je het ook op de PC.

Het valt nog te bezien hoe de Xbox Live service gaat werken op de PC en natuurlijk in hoeverre PC of Xbox 360 gebruikers een voordeel tegenover elkaar hebben door de verschillende besturingsmogelijkheden. Ook cheaten zal iets zijn waar sommige gamers argwanend tegenover zullen staan nu de PC toegelaten zal worden tot het veilige en afgesloten Xbox Live gamenetwerk. Wij houden je natuurlijk op de hoogte rondom de details.


17/04/13 - Xbox Live was niet gehackt 03/03/13 - Gratis Xbox Live Gold 8 - 10 maart 05/02/13 - De Xbox LIVE Top 5 22/01/13 - Deal of the Week: Red Dead Redemption-content 16/01/13 - Xbox Live Deal van de Week
Ruttyx zegt:
15/03/2007
- "En natuurlijk hoef je niet dubbel te betalen als je al een Xbox Live Gold abonnement hebt op je Xbox 360, dan heb je het ook op de PC."
Chil :)
retouw zegt:
15/03/2007
jammer alleen voor vista:{
15/03/2007
hehe, maar als een 360 hebt ga je toch geen game halen voor de pc. leipo
15/03/2007
Maar het is wel handig dat je bijvoorbeeld bij een vriend op z'n PC op je eigen account kan spelen! Leipo ;-)
Borat zegt:
15/03/2007
@up, wel als je shooters fijner vind om op een pc te spelen.

1 vraagje verder nog: Ik heb al xbox live voor de 360, maar zou ik dan ook mijn gegevens kunnen geven aan iemand voor op de pc? Of kun je dan niet tegelijkertijd?

Dus mn broertje op de pc en ik op de 360? want hij kijkt altijd op mn scherm :s
parra zegt:
15/03/2007
gare zooi, op de pc kan je met je muis veel preciezer en makkelijker bewegen. pc heeft dus altijd het voordeel.

ECHT HEEL ERG GAAR
Vic Vega zegt:
15/03/2007
Dit lijkt me echt he-le-maal niks!! Zoals het in de tekst al naar voren komt: het cheaten. binnen een week is er vast wel één of andere crack om op de pc via het live netwerkt te cheaten. En dan shooters spelen met pc en xbox mensen tegelijk? mm, grote kans dat de mensen met de pc dat potje dik winnen. ik hoop dan ook dan je een optie kunt selecteren om 'xbox live only' te kiezen in plaats van een gemixte lobby met xbox en pc.
Snap sowiezo niet waarom ze dit doen; willen ze die xbox nou verkopen of niet? eerst komen de controllers ook voor de pc, nu ook nog live naar de pc. Wat is dan nog de toegevoegde waarde van de xbox?
Mirik zegt:
15/03/2007
denk dat je maar op 1 tegelijk ingelogd kan zijn ofzo...lijkt mij!
15/03/2007
mmm vind het een beetje klote dit, laat ze het gewoon xbox tegen xbox en pc tegen pc houden en geen mix daarvan, de pc gamers zullen vaak hoger staan ongeacht hun skills
15/03/2007
Wow kan je dan Xbox VS Pc spelen ofzo?

Dat vind ik eigenlijk bestwel vet xD Lekker interesant of je niet goed kan richten, Had dan geen 360 gekocht xD Ik kan veel beter op 360 (bijvoorbeeld) Halo spelen dan op de Pc Dus dat is bij iedereen verschillend ;) Ik vind het een leuk idee (als ik het goed begrepen heb 8) )
15/03/2007
als ze het nu zo maken, dat je alleen met die controller kan spelen. dan is het wel interessant tog.
maar goed.
15/03/2007
@born2Bwild is dit nieuw voor je? dit is al heel erg lang bekend hoor:P
15/03/2007
Lijkt me vet. Er was een tijd geleden een test met Shadowrun, daar gingen de beste Halo'ers (op de 360) tegen de beste Counter strike'ers (op de pc). De mensen op de 360 wonnen, dus waarschijnlijk heb je niet zon groot voordeel op de pc.
Mij lijkt alleen wel chiller op de pc :9
15/03/2007
@ Applie

Nou, ik zit nog maar mischien een maandje op deze site ;) Ik ben al veel langer ingelogdf maar dat komt omdat deze account eigenlijk van m`n broer is... Maar als het heel lang al bekend is kan het dus izjn dat het zo lang is dat ik er nog niet op zat 8)
DaanM zegt:
15/03/2007
Ja, maar welk spel deden ze? counterstrike of halo. Als de beste counterstrikers van de pc tegen de beste counterstrikers van de xbox tegen elkaar counterstrike spelen winnen de counterstrikers. Laten we elkaar geen mietje noemen, pc gamers hebben hier zowiezo voordeel aan.

Het probleem van Shooter controls op de console bestaat niet voor niks. Muis en toestenbord is gewoon fijner, het werkt sneller.
DaanM zegt:
15/03/2007
edit; winnen de coutnerstrikers van de pc
TB__ zegt:
15/03/2007
ze deden dus shadowrun. spel wat via pc tegn xbox gespeeld kan worden
Skin-X zegt:
15/03/2007
Lijpe Lijpe maar dan ook heel lijpe shit mensen :D
16/03/2007
Zonde dat ze hier hun energie in steken, tenzij het een soort van test is voor een online community tussen pc en xbox zoals home voor ps3. Anders zou ik als microsoft zijnde mijn energy wel ergens anders instoppen.
16/03/2007
Al brengen ze nou ook een toetsenbord en muis uit voor de 360??? Dan kunnen we Hard tegen Hard!!!!
omicvvvo zegt:
17/03/2007
je internet van de computeris veel trager omdat het niet op speletjes gebaseert is dus ik denk dat 360 beter is dan pc maar het is wel gaar de pc tegen de 360 gaat spelen 8)
Potmikje zegt:
26/03/2007
zeker vet dit maar idd mensen op de pc hebben gewoon een voordeel en al helemaal met de nieuwe hardware zoals een 2000 + dpi muis en speciale muismat enz enz...Heb zelf een logitech MX518 en die is geweldig in halo 1 en kan makkelijk switchen tussen hoge en lage snelheid en gevoelligheid.

ik hoop ergens dat live op de pc alleen werkt met een x360 of pc controller want de lol gaat er anders snel vanaf let maar s op !
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Nog geen login? registreer je dan eerst.
 
nCode World Domination True