1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

De kerstgedachte van 3FM: Steun Darfur!!!

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Emile, 22 dec 2004.

 1. Berrie

  Berrie Nakkie d'r bij?

  Berichten:
  2.791
  Leuk Bevonden:
  0
  Echt he maar 50 cent. Kijk als er nou een heleboel mensen dat deden dan zat het wel goed. Maar er zijn daar ook zoveel mensen in Darfur. Dus moet er ook meer bijgedragen worden. En dan kom je aan de deur bij iemand voor een goed doel, en dan laten ze je niet eens uitpraten. Echt van die lullige mensen. Moet gewoon een hele grote actie worden.
   
 2. Quilibre

  Quilibre voor jou Dhr. Mol

  Berichten:
  469
  Leuk Bevonden:
  0
  Tja maar dat is gewoon inspelen op de mensen, want met kerst geven mensen nou eenmaal eerder.
  Als je als mensen kunt laten zien dat je er voor inzet, bijv een ziekenhuis neerzetten, laat je de mensen daar zien dat ze nog een kans hebben op een beter leven. De regering word eigenlijk een beetje onder druk gezet, omdat die er zelf weinig aan doet en nu een ander land heeft laten zien dat er wel een mogelijkheid tot verbetering is..
   
 3. svennies

  svennies Active Member

  Berichten:
  575
  Leuk Bevonden:
  9
  ja dan zetten ze er een ziekenhuis van dat door de mensen ginder niet zal kunnen gebruikt worden omdat de machtigen daar de medicijnen stelen om te kunnen verkopen en met dat geld wapens kunnen kopen om hun oorlogjes verder te zetten .
  Misschien schieten ze het zelfs in puin met die wapens , en dan ligt je mooie projectje op zijn gat.
  Laatst nog gelezen van een koning uit een straatarm landje in afrika , waar de mensen met 3 euro per dag moeten zien te overleven.
  Wel die knakker had voor zichzelf een nieuwe maybach besteld , plus nog een rist nieuwe bmw 's voor zijn vrouwen terwijl zijn bevolking omkomt van de honger.
  Hier maar projecten opzetten , terwijl het geld ginder in de zakken verdwijnt van diegene die het niet nodig hebben.

  Zou het niet beter zijn dat men iets doet voor de armen en minderbedeelden uit eigen land in plaats van dat geld te vergooien in een project dat je ginder toch niet volledig kunt controleren.
   
  Laatst bewerkt: 26 dec 2004
 4. Quilibre

  Quilibre voor jou Dhr. Mol

  Berichten:
  469
  Leuk Bevonden:
  0
  Zozo , welke film heb jij als laatst gezien ...
   
 5. svennies

  svennies Active Member

  Berichten:
  575
  Leuk Bevonden:
  9
  Zoiets komt niet uit een film , maar recht uit de werkelijkheid van de congo.
  Daar zette enkele jaren geleden nog een belgische hulpactie een ziekenhuis recht , dat na enkele tijd kompleet geplunderd werd door congolese rebellen , die de medicijnen en al de apparatuur die ze vonden verkochten om wapens te kunnen kopen.
  En hetgeen ze niet konden meenemen hebben ze maar verwoest.
  Sindsdien staat dat ziekenhuis leeg.
  En dit gebeurt niet alleen in de congo , maar ook in landen zoals soedan , somalie en wat weet ik nog veel meer.
   
 6. mvdstam

  mvdstam Active Member

  Berichten:
  1.333
  Leuk Bevonden:
  4
  Ach, ik vind dit allemaal maar commercieel gezeik. Er wordt constant gezeurd hoe moeilijk die DJ's het wel niet hebben en hoe erg het daar allemaal is. Het zal heus wel zijn dat er mensen in Darfur zijn die hulp nodig hebben, maar niet op zo'n idiote manier, geef ze dan meteen eten/drinken/geld etc. in plaats van eerst zo'n actie houden.

  Begrijp me niet verkeerd hoor, het is natuurlijk hartstikke goed wat ze doen, alleen ze doen het op de verkeerde manier ;)
   
 7. Emile

  Emile oude garde

  Berichten:
  1.137
  Leuk Bevonden:
  0
  ik vind het wel juist, maakt de mensen weer een beetje bewust. hoewel ik het van de gekke vind dat mensen veel geld nbeergooien voor een plaatje of was het nou voor darfur?
   
 8. Quilibre

  Quilibre voor jou Dhr. Mol

  Berichten:
  469
  Leuk Bevonden:
  0
  Maarja mensen geven ook niet alleen meer zomaar....
  Ze doen het als het in de aandacht is ...

  @Svennies, het is misschien waar wat je zegt, maar wees wat objectiever in je antwoorden
   
  Laatst bewerkt: 28 dec 2004
 9. svennies

  svennies Active Member

  Berichten:
  575
  Leuk Bevonden:
  9

  Luister , ik als belg praat vanuit de geschiedenis van de congo .
  Na de onafhankelijk toen de congolezen ons de congo uitschopten en mensen zoals mobutu het land lieten teloor gaan op het gebied van scholen ,ziekenhuizen en infrastructuur kwamen de congolese leiders keer op keer met open hand aan in brussel voor geld om zogezegd eerst de gezondheidszorg terug op poten te zetten.
  Allerlei projecten opgezet door belgische liefdadigheidsorganizaties die zich vooral richtten op de bouw van nieuwe ziekenhuizen en scholen voor de bevolking daar , en al die projecten werden steevast eerst geplunderd en daarna met de grond gelijk gemaakt door congolese rebellen.
  Mij slaat het vooral tegen het hoofd dat in dit geval , een van de rijkste landen in de wereld op het gebied van natuurlijke grondstoffen er op dit moment zo belabberd aan toe is op sociaal en economisch gebied , en dit is alleen te wijten aan het incompetent optreden van de toenmalige presidenten die alleen dachten aan hun eigen gewin en dat van hun famillie en die op die manier een heel land de afgrond in hebben gedreven.
  Onlangs is er nog een studie geplubiceerd over de toenmalige europese landen en hun kolonies , en waaruit bleek dat de belgische kolonies op het gebied van onderwijs ,gezondheidszorg en economische capaciteiten toen in de jaren 60 als het grote voorbeeld mochten genomen worden van hoe men een kolonie goed begeleidt.
  Maar de congolese vrijheidsdrang en onderlinge onverdraagzaamheid en stammenkwesties hebben een mooi land regelrecht naar de knoppen geholpen.
   
 10. Emile

  Emile oude garde

  Berichten:
  1.137
  Leuk Bevonden:
  0
  Er zijn er nu al 2 geweest, maar nu weer. En dit keer tegen 30 miljoen landmijnen? hoeveel halen ze dit jaar binnen?
  Valt mij sinds de tsunami wel op dat er echt enorm veel geld wordt gegeven aan organisaties zoals het Rode Kruis...
   
 11. RichoX

  RichoX 360 gaat ownen!

  Berichten:
  28
  Leuk Bevonden:
  0
  Wie ben jij om te zeggen dat iemand geen actie mag voeren voor problemen uit andere landen... Iedereen heeft zijn eigen normen en waarden en sommige die voelen zich geraakt door goede doelen en geven daar dus hun geld aan uit. 3 FM vonden het dus nodig om hier wat aan te doen en wie ze wilt steunen geeft geld. Natuurlijk komt dit dan ook beter uit omdat het kerst is met kerstgedachten enzo. Maar niemand dwingt jou om hiernaar te luisteren om of hier aan mee te doen.

  En als je zo nodig een actie wilt voor het ziekenfonds in Nederland moet je daar zelf is actie voor ondernemen. Misschien zijn er wel mensen die met je meegaan daarin. ;)
   
 12. svennies

  svennies Active Member

  Berichten:
  575
  Leuk Bevonden:
  9
  Jep en weet je óók dat er nog een berg geld over is van die acties ten voordele van de slachtoffers van de tsunami-ramp....
  Stond gisteren nog in de krant mijn beste....


  Tot welk nut mijn beste....in soedan is het al véél jaren dat die burgeroorlog woedt....en noch de regering noch de rebellen kijken om naar de modale bevolking aldaar die gewoonweg verhongerd....
  Alle hulp die naar ginds gaat wordt door een van beide partijen aangeslagen ...als het etenswaren betreft is het voor hun troepen , als het geld en medicijnen betreft, is het voor de aankoop van wapens bestemt....
   
 13. Emile

  Emile oude garde

  Berichten:
  1.137
  Leuk Bevonden:
  0
  Er is idd nog steeds geld over wat eigenlijk schandalig is... Maar misschien is het wel zo dat er juist teveel is gestort, want ze wisten zelf nog geen eens waar ze moesten beginnen...
   
 14. svennies

  svennies Active Member

  Berichten:
  575
  Leuk Bevonden:
  9
  Yep , en dan moet je maar eens lezen wat er zoal gebeurd met die hulpgoederen eens die in de haven van bestemming zijn aangekomen zoals hier in de link in oost timor gebeurd is.

  http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_333117.html?wt.bron=hlnBottomArtikels

  Dus de westerse wereld moet de armoedezaaiers gaan redden van de hongerdood , en dit terwijl de ambtenaren van zulke landen de toegezonden hulpgoederen zolang blokkeren tot het merendeel ervan onbruikbaar geworden is....
   
 15. svennies

  svennies Active Member

  Berichten:
  575
  Leuk Bevonden:
  9
  Oowwhh , en wat het steunen van de provincie darfur in soedan betreft...
  Gelieve dan óók te bedenken dat deze provincie een onderdeel van het land Soedan is....
  Nét daar waar een van de grootste dictators aan de macht is....
  Namelijk Omar al Bashir..
  In darfur kwamen sinds 2003 al méér dan 200.000 mensen om het leven door wreedheden, en 2.5 millioen mensen zijn er op de vlucht.
  Nu komt het mooiste, de dictator Al Bashir die een hongersnood organiseert in die streken die hem tegenwerken en die niet-moslims liet vermoorden wil niet dat er een vredesmacht in darfur gestationneerd worden....

  En oow wil je nog een dictatortje hebben ... er zijn er méér dan genoeg van
  Neem nu Equatoriaal guinea en de dictator Teodora Obiang Nguema , sinds 1979 aan de macht....
  Volgens de verengde naties staat martelen er gelijk met de gangbare manier van ondervraging.
  Vrijheid van meningsuiting is er niet, net zoals krantenwinkels....
  De enige private radiozender is in handen van zijn zoon....
  En hoewel het hele land qua bodemgesteldheid boordevol olie zit, moet ginds zomaar liefst 60% van de bevolking zien te overleven met één euro per dag.
  Maar mijnheer de dictator heeft zelf wel een leuk spaarpotje van maar liefst 750.000.000 euro...........

  moet ik nog méér zeggen......
   
 16. Emile

  Emile oude garde

  Berichten:
  1.137
  Leuk Bevonden:
  0
  ja, een mening misschien behalve alleen feitjes :D :lol:
   

Deel Deze Pagina