1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Fortuyn grootste nederlander

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door lekkerbek312, 15 nov 2004.

 1. TheWalrus

  TheWalrus Guest

  Pim Fortuijn wilde het politieke debat niet zozeer terugbrengen. Hij riep een man van het volk te zijn, een leuke leus, maar zijn gedachtegoed was juist nadelig voor het gewone volk. Hij maakte het debat levendiger omdat het allemaal wat minder braaf werd binnen de politiek. Inhoudelijk werd het debat steeds minder interessant, terwijl de andere politici inhoudelijke dinegn zeiden riep hij kinderlijk simpele oplossingen in combinatie met een standvastig "Maar Mijnheer". Zijn uitspraken waren echter leeg omdat hij alle kanten opging om maar zieltjes te winnen.

  Natuurlijk is niet alles wat hij schreef en zei bedoeld voor minder begaafde mensen. Zijn populistische uitspraken over allochtonen echter wel. Niet alle stemmers op Fortuijn waren dom, maar hij bereikte vooral een grote groep mensne met lage opleiding en gevoligheid voor leuzen, de groep die de politiek vergat en direct geloofde dat hij een man van het volk was zonder zijn partijprogramma echt te lezen en op zichzelf te projecteren.
   
 2. Offtrack

  Offtrack ForzaGT :)

  Berichten:
  632
  Leuk Bevonden:
  6
  Wat hij wilde is blijkbaar iets anders dan de mensen die hij er uiteindelijk (na z'n dood |:- ) zover mee kreeg op hem te stemmen.
  Stemmen op iemand die dood is getuigt trouwens sowieso niet echt van een hoge intelligentie.
   
 3. X-power

  X-power Nah

  Berichten:
  212
  Leuk Bevonden:
  0
  Wil je nu duidelijk maken dat Fortuyn een dom varken was?
   
 4. the only ego

  the only ego linux hippie

  Berichten:
  1.655
  Leuk Bevonden:
  0
  ik denk eerder dat ie iets bedoeld als dit: hij was een charismatische persoon met vooral invloed in de wat lagere gelederen van de sameleving die hij met suc6 zo wist te manipuleren dat ze op hem zouden stemmen.
   
 5. X-power

  X-power Nah

  Berichten:
  212
  Leuk Bevonden:
  0
  Oh, ok :p, want een dom varken was hij zeker niet. Tenminste, dat lijkt me niet als je de universiteit hebt afgemaakt...
   
 6. da -Z-

  da -Z- mijn knijn = fijn

  Berichten:
  790
  Leuk Bevonden:
  27
  en je vervolgens onrechtmatig professor noemen |:-
   
 7. X-power

  X-power Nah

  Berichten:
  212
  Leuk Bevonden:
  0
  Tja, das zwak. Maar als je hem dom noemt ben je zelf een dom varken...
   
 8. da -Z-

  da -Z- mijn knijn = fijn

  Berichten:
  790
  Leuk Bevonden:
  27
  Waar haal jij vandaan dat TheWalrus hem dom of een dom varken noemt???
   
 9. nycity

  nycity OPTIMUS

  Berichten:
  204
  Leuk Bevonden:
  0
  He Tom_clancy!

  Goed mán, dat je mijn spelfoutje heb gezien. Enkeld een b'tje triest dat je dit probeerd te gebruiken als tegenargument. Het is niet eens een argument want het was vreselijk off-topic. Maar okay; succes..
   
 10. TheWalrus

  TheWalrus Guest

  Ik noem hem helemaal niet dom, ik geef slechts aan dat een lager opgeleid deel van de bevolking de hoop op Fortuijn vestigde terwijl hij eigenlijks niks aanvoerde dat hen zou helpen. Fortuijn was juist erg intelligent en had duidelijk de Amrikaanse politiek en de geschiedenis bestudeerd en was daarom een meester in het doen van typerende uitspraken.
   
 11. rikkel

  rikkel Umm Kulthum

  Berichten:
  2.699
  Leuk Bevonden:
  1
  Stemmen op Fortuyn omdat hij Nederlandse glorie is, maar niet op Willem van Oranje, de opa van ons land. Zie ik hier alleen de hypocratie van aan. Pim was niet de grootste Nederlander. Anders was Jan Maat "Grootste man van de wereld".
   
 12. X-power

  X-power Nah

  Berichten:
  212
  Leuk Bevonden:
  0
  Daarom zeg ik áls ;).
   
 13. Nossy

  Nossy bitch!grab that AK!

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  0
  Pim Fortuyn is dus echt niet de grootste NL'er (goed dat ze bekend hebben gemaakt dat het dus wel Willem V. Oranje was).

  De grootste NL'er zijn omdat je je mening geeft?
  Mag mij hier iemand vertellen wat Pim nou echt heeft betekend voor NL...

  Nmm mocht Van Leeuwenhoek een paar plaatsen omlaag en De Ruyter een paar plaatsen omhoog.

  Mensen als Cruijff en Fortuyn hadden van mij nog eens niet genomineerd hoeven worden.
   
  Laatst bewerkt: 19 nov 2004
 14. geertbargeman

  geertbargeman Kampioen 2018 - 2019

  Berichten:
  5.545
  Leuk Bevonden:
  308
  Fortuyn is zo hoog geindigd, omdat hij is doodgeschoten. Niet om zijn mening. Als die man was blijven leven, was de regering naar korte tijd gevallen (ga ik er vanuit dat hij in de regering zou komen), en zouden we (hopelijk) na herverkiezingen niets meer van hem hebben gehoord.
   
 15. Nossy

  Nossy bitch!grab that AK!

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  0
  Agree.
   
 16. 60 Yen

  60 Yen Monetary Disaster

  Berichten:
  18
  Leuk Bevonden:
  0
  Hmmm, in zijn eigen boek zegt hij een laag IQ te hebben. Dat had echter geen invloed op zijn prestaties (aldus de zelfbenoemde Professor Pim). Ik ben zelf wel een middenrechts (dus midden en dan daar de rechtervleugel van :p ), maar ik vond Pim Fortuyn altijd zo zweverig. Als hij bij de EO was, was hij Katholiek opgevoed, bij de VPRO was een Socialist,bij de AVRO liberaal en bij de RTL rechts. Misschien past de term Politieke Hoer wel bij hem.
   
 17. TheWalrus

  TheWalrus Guest

  Heel terecht opgemerkt, hij deed alles voor de stemmen.

  Volgens de boeken over Fortuijns werkzwijze kan men veel zeggen maar universitaire collega's zeiden het volgende "Waar Pim komt, komt ruzie". Zijnpartij wa sgene organisatie maar een lijst met snel bij elkaar geraapte mensen met enige naamsbekendheid. Iedereen wild eiets anders, zelfs met Pim Fortuijn erbij was de partij ene warboel geweest omdat er geen mensen met politieke kennis inzaten.
   
 18. Glue

  Glue The Great Cornholio

  Berichten:
  222
  Leuk Bevonden:
  2
  Had ik inderdaad ook gehoord van iemand die toendertijd ook in Groningen studeerde, alleen zei hij van "Waar Pim is, is shit".
   
 19. Novo

  Novo Nozz

  Berichten:
  229
  Leuk Bevonden:
  0
  Verkeerde account
   
  Laatst bewerkt: 20 nov 2004
 20. falcon NL

  falcon NL Active Member

  Berichten:
  1.225
  Leuk Bevonden:
  52
  Je kan het vergelijken met Elvis.Als Elvis nog geleefd had was nu het een dikke uitgebluste schorre man geweest.En over het zieltjes winnen van fortuyn?Als je er van uitgaat dat ongeveer 45% van de nederlanders iets tegen (gekleurde) buitenlanders heefd kan je daar goed op in spelen.Zie het nu ook weer met gilders (man met spierwit haar) deze man staat op dit moment met 17 stoelen in de peiling.Het punt van dit soord politiek is dat: Meestal staat er man met hersens aan de leiding.Deze leider geeft een groep mensen de schuld waar door er een soord van eenheid gevoel ondstaat.De mensen die naar dit soord mensen luister worden een soord zombies en gaan herhalen wat ze gehoord hebben.hier zijn een paar voorbeelden:

  Hitler: Hij gaf de schuld aan de joden Gevolg:Vergassing van de joden
  Staling: Hij gaf de schuld aan de Kapitalisten. Gevolg:Bijna nucliaire oorlog
  Sadam: Hij gaf de schuld aan de koerden Gevolg:Vergassing+ marteling van koerden

  De mensen die naar dit soord onzin luisteren zijn vaak de wat minder intelligent.Het is bewezen dat als mensen die er intelligenter uitzien dingen zeggen het vaak als waarheid wordt verkondigt onder de mensen.En als het dan ook gaat over de dingen die de mensen willen horen.Samengevat dus:Geef de mensen een intelligent (lijkende) man,geef een groep de schuld van de problemen in het land,zorg dat de arme en de minder hoogopgeleiden achter je staan en dan kan je vast je spullen pakken om in het katshuis in te trekken
   

Deel Deze Pagina