1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het beleggen, sparen & investeringen topic.

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Yellow 13, 16 jul 2018.

 1. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  11.639
  Leuk Bevonden:
  8.275
  Ik zou wel graag voor een crash willen uitstappen bijv.
   
 2. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983
  Ik ook. Maar time die maar eens. Zoals nu ook: in 2020 is bijna 25% van de totale dollarhoeveelheid geprint en de inflatie komt er aan. Rusland ziet geloof ik de dollar al niet meer als basis currency. Je zou dus eigenlijk nu moeten uitstappen. Maar er zijn ook genoeg artikelen te vinden die aangeven dat er misschien wel een super cycle komt.

  Wat mi beter te doen is is een inschatting maken welke bedrijven het goed doen na een crash. Zo had je met Corona kunnen inschatten dat alle services aan huis het goed zouden gaan doen.
   
 3. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  11.639
  Leuk Bevonden:
  8.275
  Je hoeft het niet precies te timen uiteraard, als je ergens in de downfall, liefst zo vroeg mogelijk, beperk je verder verlies.
   
 4. WorkingTitle

  WorkingTitle ..

  Berichten:
  1.796
  Leuk Bevonden:
  1.477
  Gewoon blijven zitten. Bij vermoeden van een crash je inleg eventueel wat verlagen om een cash positie op te bouwen (als je die niet al hebt). Meest lastige is bij een crash rustig blijven en niet gelijk bij -20% je cash positie er doorheen jagen, om dan zonder geld te zitten op -50%.
  Aan de andere kant zijn situaties zoals in maart (veel tech fors gedaald) ook wel weer erg interessant om korte termijn ongerealiseerde winsten te genereren.

  Mijn in leg is nu 75% van wat ik normaal doe, rest toch naar spaar, in ieder geval tot december.
  Daarna eventueel terug naar 100% of 125% als we dippen.

  Vanaf 1 januari staat porto hier nu op +15,4% is wel erg fors, voor vooral ETF's. Vooral de laatste 1 a 2 maanden gaan wel erg rap.
  Verder is een strategie echt belangrijk om je rust te bewaren, denk van te voren na hoe je reageert bij bepaalde dalingen, nieuws, of juist harde stijgingen.
  Ook van te voren bepalen hoelang je minimale horizon is, je exit strategy kan eventueel wel wat later.

  Begin belegde ik echt met een hoop emotie, ik werk dat dit sinds uitbraak Corona bijna helemaal weg is. Gewoon DCA inleggen en een goede strategie :)
   
 5. Sliv

  Sliv The One and Only

  Berichten:
  1.327
  Leuk Bevonden:
  216
  Het kan ook zijn dat er paniek is op de markt, je portfolio 10% onderuit gaat en jij verkoopt omdat je een crash voorziet. Dan veert de markt weer op nadat men erachter kwam dat het loos alarm was en ben je wel 10% kwijt. Feit is dat de gemiddelde belegger (= letterlijk iedereen op dit forum) geen kaas heeft gegeten van market timing. Dan ben je met je stock picking gewoon aan het gokken. Prima als je gokken leuk vindt, maar wees daar bewust van. Elke portfolio-optie die je bedenkt is al een keer door de supercomputers van Renaissance Technologies en andere quantitative firms gegaan en de kans dat je die verslaat is eigenlijk nul.
   
 6. Reson

  Reson Active Member

  Berichten:
  756
  Leuk Bevonden:
  591
  Tesla en ik hebben een mooi dagje.
   

Deel Deze Pagina