1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het grote Vluchtelingen topic

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Reckuuza, 24 aug 2021.

 1. Reckuuza

  Reckuuza #THEGREATRESET2030 #WORDWAKKER #ONELASTRIDE

  Berichten:
  9.300
  Leuk Bevonden:
  12.659
  Dus. Wat gaan we hiermee doen? Discussieer.
   
 2. Yellow 13

  Yellow 13 QOTY 2019

  Berichten:
  24.289
  Leuk Bevonden:
  3.677
  Er gaan er nog een heleboel komen door falend beleid in de wereld en de eeuwige zoektocht naar de ideale manier van besturen. Afghanistan ligt op zijn gat, het Midden Oosten ook en het Westen is verdeeld door maatschappelijke discussies over en weer. Wrijving onderling, tussen vluchtelingen, tegen vluchtelingen en door vluchtelingen, maar evenzogoed door onze eigen landgenoten. Of er een einde aankomt? Ik denk het wel, maar dat zal waarschijnlijk niet zacht gaan.

  Zorgen maak ik mij er wel degelijk om, een ander antwoord zou een leugen zijn denk ik. Hoe we het moeten oplossen? Ik denk deels een betere verdeling van de welvaart, consequent blijven investeren in onderwijs en de verbetering van onze gezondheidszorg en dan heb je binnen een generatie of drie, in theorie, een stuk minder problemen in de wereld. En als dat samengaat met een meer socialistische manier van besturen, minimum inkomen voor iedereen en gratis onderwijs en zorg bijvoorbeeld, dan zou het snel beter kunnen worden.

  En het liefst ook minder consumeren, dus minder kapitalisme, zuiniger zijn op onze spullen, investeren in het meer ontwikkelen van technieken voor recycling en het zeer actief tegenaan van propaganda op sociale media. Ik zou nog wel even door kunnen gaan, maar: Ik dwaal af, maar ik denk oprecht dat dit allemaal op termijn tot minder vluchtelingen kan leiden.
   
 3. Yi-Long

  Yi-Long ...the little dragon

  Berichten:
  6.040
  Leuk Bevonden:
  1.358
  Wat valt er te discusseren? We steken iemand’s huis in de fik en gaan daarna zeuren over waar de bewoners nu heen moeten(!)

  Die hele ‘war on terror’ van de afgelopen 20 jaar is 1 onophoudelijke oorlogsmisdaad vanuit ‘ons’ (het westen) tegen de mensen in die regio die daar het slachtoffer van zijn geworden, en de verantwoordelijken van de beslissingen die destijds gemaakt zijn en miljoenen mensen keihard hebben getroffen, schilderen nu schilderijtjes, doen dik-betaalde speeches, of schuiven aan bij Ziggo Sport om over de F1 te kletsen …

  En nu gaan we discusseren hoeveel van deze mensen we eventueel zouden kunnen of willen helpen, en hoeveel we er keihard kunnen dumpen en aan hun lot over moeten laten? Tja … (!)

  Als ‘we’ 20 jaar geleden niet zo idioot happig weer achter de USA en GB waren aangehold om daar in Afghanistan mee te willen doen met die oorlogsmisdaden, dan had je nu nog kunnen zeggen “Not our fucking problem”, maar ‘we’ hebben willens en wetens meegedaan.
   
  B Tender vindt dit leuk.
 4. BigSyke

  BigSyke Active Member

  Berichten:
  5.174
  Leuk Bevonden:
  843
  Dus alle vluchtelingen die uit landen komen waar wij geen soldaten hebben gehad kunnen we terugsturen volgens jou?

  "Not our problem"
   
 5. Modder-Eter

  Modder-Eter XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  20.424
  Leuk Bevonden:
  5.335
  Ben benieuwd of de VS zich aan die 'war on terror' regel van Yi-Long houdt. :+

  [​IMG]

  Ik snap ook wel dat de VS bereiken als vluchteling uit het Midden Oosten of Afrika wat moeilijker gaat. :+
   
  Laatst bewerkt: 25 aug 2021
 6. Yi-Long

  Yi-Long ...the little dragon

  Berichten:
  6.040
  Leuk Bevonden:
  1.358
  Absoluut niet, maar alleen dan hadden bepaalde partijen dan nu enig recht van spreken wanneer ze het over beperkingen wat betreft de vluchtelingen uit dat conflict hadden.

  Maar wanneer je destijds riep dat we als Nederland mee moesten doen aan die oorlogsmisdaden in dat land, dan wil ik je (politieke partij, Nederland) nu ook niet horen over hoeveel vluchtelingen we opvangen.
   
 7. Garrett

  Garrett Active Member

  Berichten:
  566
  Leuk Bevonden:
  4.792
   
  Cyndris, Reckuuza en Modder-Eter vinden dit leuk.
 8. Reckuuza

  Reckuuza #THEGREATRESET2030 #WORDWAKKER #ONELASTRIDE

  Berichten:
  9.300
  Leuk Bevonden:
  12.659
  hahahahaahah goddomme
   
 9. Jimmy J.

  Jimmy J. Active Member

  Berichten:
  495
  Leuk Bevonden:
  3.317
  Maar hebben we iemands huis in de fik gestoken of hebben we ervoor gezorgd dat dit 20 jaar is uitgesteld?

  Dat hele land is een grote tyfuszooi. Of 't leger er nou heen was gegaan of niet.
   
 10. BigSyke

  BigSyke Active Member

  Berichten:
  5.174
  Leuk Bevonden:
  843
  Inderdaad. Niet voor niets willen de mensen geaag5naar ons toevluchten.

  Je vlucht niet naar een land dat je huis in de fik heeft gezet.
   
 11. Yi-Long

  Yi-Long ...the little dragon

  Berichten:
  6.040
  Leuk Bevonden:
  1.358
  Ik denk dat die mensen gewoon veiligheid willen. Wij hebben het daar VEEL onveiliger en instabieler gemaakt. Veel van de vluchtelingen moeten op de vlucht omdat ze zich hebben ingezet voor mensenrechten, vrouwenrechten, ‘ons’ hebben geholpen, of simpelweg uitgesproken tegen de conservatieve Taliban zijn. Nu de USA de Taliban (weer) heeft gelegitimeerd, en dus eigenlijk compleet Afghanistan weer heeft overgedragen aan de directe vijand, zijn alle progressieve en liberale mensen in dat land dus keihard gedropped door ‘ons’, en aan hun lot overgelaten.

  Heeft geen reet met een ‘fijn’ Nederland te maken (waarschijnlijk zullen ze dit een waardeloos schijtland met kutweer en kut eten vinden), en zouden ze veel liever gewoon een veilig en vrij progressief Afghanistan hebben gehad, maar zoals gezegd, dat hebben WIJ nu voor hen, voor de nabije toekomst in ieder geval, onmogelijk gemaakt.
   
 12. BigSyke

  BigSyke Active Member

  Berichten:
  5.174
  Leuk Bevonden:
  843
  Ik vind wat je zegt wel redelijk harteloos naar alle soldaten die daar voor vrijheid hebben gestreden.

  De Taliban is een onderdrukker. Niet wij
   
 13. Yi-Long

  Yi-Long ...the little dragon

  Berichten:
  6.040
  Leuk Bevonden:
  1.358
  Onze soldaten waren actief onderdeel van een illegale oorlog. Het kan me dus geen reet schelen of jij, of zij, mijn woorden ‘harteloos’ vinden. Als het aan mij zou liggen zouden we iedere betrokkene vervolgen en berechten, net zoals destijds na de 2de wereldoorlog is gebeurd. Kijk na 20 jaar even wat we daar nu precies bereikt hebben, en hoeveel dat gekost heeft, qua levens, qua geld, qua internationale veiligheid en stabiliteit. Vertel me even dat de beslissingen die genomen zijn de juiste waren.

  Sterker nog, vraag het de Afghanen zelf. Vraag de Afghanen of ze zich de afgelopen 20 jaar veiliger en vrij voelden, en of het land en de mensen hebben ‘geprofiteerd’ van onze bloedige invasie en occupatie van HUN land.

  Ja, het meisje dat nu mocht voetballen zal blij geweest zijn dat ze kon spelen. Ja, de vrouwen in sommige gebieden die nu wat meer vrijheden hadden zullen die vrijheden ongetwijfeld omarmd hebben. Geen twijfel over. Maar er zijn ook dorpen en steden compleet verwoest, familie en vrienden weggevaagd, etc. Als dit nu, 20 jaar later, tot een daadwerkelijk vrij en veilig progressief Afghanistan had geleid, dan had dat tot op enige hoogte nog al die jaren van onze inmenging daar ‘gelegitimeerd’, maar de situatie was slecht voor veel mensen voor we erheen gingen, vervolgens hebben we het erger gemaakt door er 20 jaar een zinloze en illegale oorlog te voeren, en vervolgens omarmt Trump de Taliban als legitieme gesprekspartner in de onderhandelingen over de toekomst van dat land(!), en is het duidelijk voor alle betrokkenen dat, wederom (Koerden, 2x), de USA de directe bondgenoten aan hun lot over laat, en laten we het dus nog erger achter dan voor we er heen gingen.

  Wat de Afghanen in eigen land doen, moeten ze zelf weten. Het is niet aan ons om de halve wereld over te vliegen en varen om daar oorlogen te voeren. Als het gaat om daadwerkelijk helpen, dus educatie, infrastructuur, voedsel, whatever, prima, gooi zo’n land vol met hulp, maar met platbombarderen en shoot-outs in iedere stad, daar breng je natuurlijk geen vrijheid en vrede mee.

  Maar hey, dezelfde politici die voorop staan wanneer het gaat om oorlogjes voeren, die hebben de grootste morele en economische bezwaren wanneer het gaat om ontwikkelingshulp en asielzoekers.
   
 14. BigSyke

  BigSyke Active Member

  Berichten:
  5.174
  Leuk Bevonden:
  843
  Dus als ik het mag samenvatten: Het resultaat telt? Als de Taliban was uitgeschakeld dan waren de soldaten die er hebben gevochten helden? Nu moeten ze volgens jou terwijl ze hun leven hebben gewaagd worden berecht en zijn het oorlogsmisdadigers vergelijkbaar met de Nazi's die na WO2 zijn berecht? Voor jou beeldvorming: De gewone Duitse soldaat is na WO2 niet berecht. Wel de Nazi's die gruwelijke daden hebben verricht.

  Als ik net als jij de parallel trek met de 2e wereld oorlog hadden de Amerikanen zich met hun eigen zaken moeten bemoeien en hadden we onder het nazibewind moeten blijven? Want in de oorlog hebben de Amerikanen ook verwoesting aangericht in Europa aan huizen en andere gebouwen met bommenwerpers en tanks. Daarbij zijn ook burgers omgekomen.
   
 15. Yi-Long

  Yi-Long ...the little dragon

  Berichten:
  6.040
  Leuk Bevonden:
  1.358
  De verantwoordelijken in die oorlog werden berecht, en dat zou hier ook moeten gebeuren. Maar zoals gezegd, Bush Jr. schildert schattige diertjes, Blair loopt binnen met speech-tours, en JP schuift aan bij het Formule 1 Cafe.

  En Afghanistan is een interne kwestie. Duitsland koos ervoor om zelf andere landen binnen/aan te vallen.

  Wij hadden NOOIT naar Afghanistan moeten gaan, ongeacht de uitkomst van deze oorlog, ik was daar vrij duidelijk over, en zelfs ALS we daar ENIG resultaat hadden behaald, dan nog zouden de betrokkenen verantwoordelijk gehouden moeten worden voor deze misdaad tegen de mensheid.

  Het argument dat ik maakte was dat ALS we het land beter hadden achtergelaten dan hoe we het aantroffen, dan had je nog enige legitimering van ons handelen kunnen aanvoeren. Maar we troffen het land slecht aan, maakten het veel erger, en vervolgens laten we het NOG slechter achter, namelijk met een overgave van het land, en de mensen daar, aan de directe vijand. Met alle gevolgen van dien.
   
  B Tender vindt dit leuk.
 16. Reckuuza

  Reckuuza #THEGREATRESET2030 #WORDWAKKER #ONELASTRIDE

  Berichten:
  9.300
  Leuk Bevonden:
  12.659
  topic is weer top. thanks boys
   
 17. BigSyke

  BigSyke Active Member

  Berichten:
  5.174
  Leuk Bevonden:
  843
  Wat is jouw mening dan? Als TS moet je natuurlijk ook een duit in het zakje doen en actief deelnemen aan het topic.
   
 18. Reckuuza

  Reckuuza #THEGREATRESET2030 #WORDWAKKER #ONELASTRIDE

  Berichten:
  9.300
  Leuk Bevonden:
  12.659
  Lastig man. In essence is iedereen equal imo en iedereen heeft recht op een solid plek on earth. Dus eig ja. Alles opengooien.
   
  fredfenster en Yi-Long vinden dit leuk.
 19. BigSyke

  BigSyke Active Member

  Berichten:
  5.174
  Leuk Bevonden:
  843
  Misschien willen ze wel bij jou in komen wonen.
   
 20. Modder-Eter

  Modder-Eter XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  20.424
  Leuk Bevonden:
  5.335
  Als ik ze zelf mag uitzoeken doe ik mee. Ik zie dat er veel vluchtelingen uit Venezuela naar Europa zijn gekomen het afgelopen jaar.
   
  Laatst bewerkt: 25 aug 2021

Deel Deze Pagina