1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het Web ontwikkelaars Topic [deel 2]

Discussie in 'PC, Handheld & Algemeen' gestart door Distoration, 16 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kortestier

    Kortestier Shortbull XBW.nl ICT

    Berichten:
    3.105
    Leuk Bevonden:
    121
    Die site kan gewoon met css hoor :+
     
  2. Gdzr

    Gdzr Hmmm?

    Berichten:
    2.751
    Leuk Bevonden:
    62
    Offcourse, maar niet zonder images :+.

    Nee heb ik niet gemaakt. Maar een collega bij mijn stage adres. Design is door iemand anders gemaakt.
     
  3. Ferron

    Ferron Active Member

    Berichten:
    5.446
    Leuk Bevonden:
    37
    Wat is IE toch een kutbrowser :x
    Weet iemand waarom bij mij background images niet zichtbaar zijn bij IE (Bij Firefox en de rest werkt het wel)

    Google heeft ook nog geen werkende oplossing opgebracht...

    Code:
    body{
           background-color:#B30000;
           background-image: url('plaatjes/liverbird_left.gif/') , url('plaatjes/liverbird_right.gif/');
           background-repeat:no-repeat;
           background-position:-2% 30%, 103% 30%;
    			}
     
    Laatst bewerkt: 6 dec 2010
  4. [2k]

    [2k] XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    8.968
    Leuk Bevonden:
    207
    Url naar je plaatje lijkt me niet te kloppen. Zier verwijzing naar 2 urls en een slash na de extensie. Kan het pad in IE zo wel gevonden worden? IE en andere browsers kunnen verschillend zijn maar uiteindelijk is het vaak een kleine wijziging wat het gewenste gevolg heeft. Zelf nu met een site bezig en heeft me nog niet tot CSS problemen geleid.
     
  5. Ferron

    Ferron Active Member

    Berichten:
    5.446
    Leuk Bevonden:
    37
    Mjah, die / stond er eerst nog niet, had ik geprobeerd als oplossing.

    Code:
    background-image: url('liverbird_left.gif') ;
    
    Dan werkt ie wel in IE, maar 2 lukt dan weer niet.
     
  6. Gdzr

    Gdzr Hmmm?

    Berichten:
    2.751
    Leuk Bevonden:
    62
    Het zin hem dus in die slashes. Daarnaast werkt het niet in IE om multiple backgrounds te gebruiken. Als je dit toch wil gebruiken, moet je ff een div om alles heen zetten met 100% width + 100% height. En daarin de background image.
     
  7. Ferron

    Ferron Active Member

    Berichten:
    5.446
    Leuk Bevonden:
    37
    Het is gelukt met een extra div!
    Thanks beide. :)

    //en met de / veranderen :p
     
    Laatst bewerkt: 6 dec 2010
  8. pgrferrari

    pgrferrari ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

    Berichten:
    1.006
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik ben bezig met een contactformulier.

    Maar hoe krijg je de textfielden netjes onderelkaar geordent?

    wat nu staat er:

    Naam: [textfield]
    Email: [textfield]
    Bericht: [textfield]

    Maar ik wil die textfields netjes onderelkaar op dezelfde verticale lijn.
     
  9. Oldsk00l

    Oldsk00l ouwe school

    Berichten:
    813
    Leuk Bevonden:
    4
    <dl> of <table>
     
  10. Gdzr

    Gdzr Hmmm?

    Berichten:
    2.751
    Leuk Bevonden:
    62
    Code:
    <table>
      <tr>
        <td>Bla</td>
        <td><input /></td>
      </tr>
    </table>
    
     
  11. kwdtje

    kwdtje Active Member

    Berichten:
    2.773
    Leuk Bevonden:
    1
    Tabellen zou ik in elk geval vermijden, of het moet echt niet anders kunnen. Lijstjes zijn een goede oplossing :)
     
  12. Gdzr

    Gdzr Hmmm?

    Berichten:
    2.751
    Leuk Bevonden:
    62
    Waarom zou je die vermijden? Tabellen zijn daar juist voor bedoelt. voor forumlieren enz.
    met een DL komt het er dus zo uit te zien:
    [​IMG]

    Ziet er dus ook niet uit.
     
  13. Oldsk00l

    Oldsk00l ouwe school

    Berichten:
    813
    Leuk Bevonden:
    4
    jonge gebruik gewoon dat formulier wat ik je op msn gestuurd heb :)
    dat werkt :)
     
  14. kwdtje

    kwdtje Active Member

    Berichten:
    2.773
    Leuk Bevonden:
    1
    Tabellen worden eigenlijk alleen nog maar gebruikt om gegevens te laten zien die ook daadwerkelijk in tabellen zijn opgebouwd. Formulieren kan je heel makkelijk in lijstjes maken + css, ziet er top uit...

    Ik geef alleen een tip, persoonlijk kies ik nooit voor tabellen.
     
  15. Oldsk00l

    Oldsk00l ouwe school

    Berichten:
    813
    Leuk Bevonden:
    4
    ik zie niet wat er moeilijk is aan de css van deze pagina maken?
     
  16. Gdzr

    Gdzr Hmmm?

    Berichten:
    2.751
    Leuk Bevonden:
    62
    hij zegt dat hij zoveel mogelijk zonder images werkt. Kan toch niet altijd. Dat wou ik laten zien.

    en @ dat tabellen verhaal. Iedereen gebruikt zijn eigen techniek. Anders word dit net zo'n discussie als windows vs mac xD
     
    Laatst bewerkt: 7 dec 2010
  17. kwdtje

    kwdtje Active Member

    Berichten:
    2.773
    Leuk Bevonden:
    1
    Ik zei toch ook zoveel mogelijk, dus niet altijd...
    *zucht*
     
  18. Oldsk00l

    Oldsk00l ouwe school

    Berichten:
    813
    Leuk Bevonden:
    4
    mja het is het mooiste met een lijst vind ik zelf maar een tabel is prima hoor
     
  19. pgrferrari

    pgrferrari ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

    Berichten:
    1.006
    Leuk Bevonden:
    0
    Ik heb een contactform van iemand gehad;

    Wat moet ik daar zelf nog aan invullen?
    Want zo werkt hij niet.
     
    Laatst bewerkt: 9 dec 2010
  20. [2k]

    [2k] XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    8.968
    Leuk Bevonden:
    207
    Script wel bekeken?

    $to = 'JE EMAIL ADRES!!!!!!!!!!!';
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina