1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Klimaatverandering

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Reckuuza, 15 sep 2020.

 1. fredfenster

  fredfenster Active Member

  Berichten:
  3.139
  Leuk Bevonden:
  2.735
  Over 10 million displaced by climate disasters in six months: report

  About 10.3 million people were displaced by climate change-induced events such as flooding and droughts in the last six months, the majority of them in Asia, a humanitarian organisation said on Wednesday.

  The International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies said about 2.3 million others were displaced by conflict in the same period, indicating the vast majority of internal displacements are now triggered by climate change.

  https://www.reuters.com/article/idUSKBN2B90Z8
   
 2. B Tender

  B Tender Robot Unicorn

  Berichten:
  3.925
  Leuk Bevonden:
  1.846
  Geen gekke score als je bedenkt dat er netto 79.58 miljoen mensen bijkwamen in 2021, waarvan alleen al +5.84mio in China en +13.68mio in India.

  World Population Growth - Our World in Data
   
 3. fredfenster

  fredfenster Active Member

  Berichten:
  3.139
  Leuk Bevonden:
  2.735
  Hoe weet je dat dat een significante oorzaak is?
   
  lwn vindt dit leuk.
 4. Garrett

  Garrett Active Member

  Berichten:
  549
  Leuk Bevonden:
  4.638
  Daar gaat Tyrant even een pdfje voor googelen
   
  Reckuuza vindt dit leuk.
 5. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  11.630
  Leuk Bevonden:
  8.254
  Mag dat ook morgen? Is nu weekend.
   
  Hoosie vindt dit leuk.
 6. Garrett

  Garrett Active Member

  Berichten:
  549
  Leuk Bevonden:
  4.638
  Tuurlijk knul. Weekend is vanaf telefoontje snel reageren he
   
  Reckuuza vindt dit leuk.
 7. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  11.630
  Leuk Bevonden:
  8.254
  Zo lastig met je bronnen overtypen zonder dat het opvalt vanaf een ander tabblad.
   
 8. B Tender

  B Tender Robot Unicorn

  Berichten:
  3.925
  Leuk Bevonden:
  1.846
  Laatst bewerkt: 26 apr 2021
 9. BigSyke

  BigSyke Active Member

  Berichten:
  5.148
  Leuk Bevonden:
  812
  Tja NIMBY dat geldt vooral voor de hypocryte linkse partijen. Vervuilende auto's rijden en janken als ze niet meer welkom zijn met deze auto's in de milieuzone. Inzetten op asielbeleid maar de AZC's hetliefste zo ver mogelijk weg. Wel windmolens maar niet bij zichzelf in de buurt.

  Jongeren die demonstreren tegen het klimaat maar wel de wereld rondreizen voor stage, studie en een tussenjaar en dan nog met papa en mama op vakantie. Ook lekker zuipen in de parken en je afval achter laten.
   
 10. Weggooi32

  Weggooi32 Active Member

  Berichten:
  2.379
  Leuk Bevonden:
  41
  Verkeerde topic...
   
 11. Reckuuza

  Reckuuza #THEGREATRESET2030

  Berichten:
  9.193
  Leuk Bevonden:
  12.331
  klimaatverandering schatje
   
 12. B Tender

  B Tender Robot Unicorn

  Berichten:
  3.925
  Leuk Bevonden:
  1.846
  Wind en zon zorgen woensdag voor record aan duurzaam opgewekte stroom https://www.nu.nl/economie/6131685/...oor-record-aan-duurzaam-opgewekte-stroom.html (via @NUnl)

  Hartstikke mooi nieuws, en blij en trots dat m'n eigen paneeltjes hier een kleine bijdrage aan hebben geleverd... Maar een kritische kanttekening... We zitten al met al nog enorm 'vroeg' in de energietransitie en zitten nu al op een (piek) percentage dat 78% van de energiebehoefte groen is opgewekt...
  Als je op groene daluren groen wil zijn (snachts bij bijna windstil) moet je of super goed energie kunnen opslaan (valt nog tegen geloof ik) of je capaciteit bouwen op die momenten, wat tot flinke overcapaciteit leidt op de zonnige winderige dagen..
  Groene energie is nu eenmaal grillig... Pieken en dalen.
  Maar dat er nu al op 78% hebben gezeten... Betekent dat niet dat we al heel hard richting die situatie van overcapaciteit gaan? Wat gaat dan betekenen als we straks nog verder doorslaan richting groene energie? Waar moet die energie eigenlijk heen als we deze niet 'gebruiken'? Gaat die extra energie uiteindelijk als hij niet gebruikt wordt, tot ironisch genoeg simpelweg 'warmte' leiden?

  Ik hoor daarbij al verhalen van negatieve energieprijzen omdat er concreet sprake lijkt te zijn van overcapaciteit op bepaalde momenten, gezien we natuurlijk ook nog grijze energie hebben (lijkt me dat je de kolencentrales niet a la minute niet uit kunt zetten als de wind een beetje aantrekt).
  Moet ik straks op een zonnige winderige dag geld toeleggen op m'n zonnepaneelproductie? :confused:;)

  Let wel, ben voor groene energie (wel nimby ten aanzien van windmolens, zoals ongeveer iedereen), laat daar geen misverstand over bestaan, maar een situatie waarin je (soms) als land veel meer energie produceert, groen of groen+grijs, dan je nodig hebt klinkt ook niet perse duurzaam. Die energie moet je linksom of rechtsom toch 'kwijt' als je hem niet kunt opslaan. Was benieuwd of men daar hier toevallig wat meer over weet. Enerzijds wat de gevolgen voor de aarde is natuurkundig gezien, anderzijds de gevolgen voor m'n energieafrekening.
   
 13. BigSyke

  BigSyke Active Member

  Berichten:
  5.148
  Leuk Bevonden:
  812
  Was deze al.voorbij gekomen?

   
 14. Jimmy J.

  Jimmy J. Active Member

  Berichten:
  480
  Leuk Bevonden:
  3.263
  We zijn er toch nog lang niet? De 78% was een ideale situatie, die verder bijna nooit gehaald wordt. Daarnaast worden nog veel huizen verwarmd met gas en hebben de meeste auto's nog een verbrandingsmotor. Overcapaciteit zal nooit een probleem worden. In het ergste geval sluit je je zonnepaneel af. Dan is het niets meer dan een dakpan die inderdaad een beetje warmte vasthoudt.

  Het wordt inderdaad interessant als heel het land straks zijn elektrische auto 's nachts met wind stil wil opladen. Maar ik denk dat we daar wel oplossingen voor gaan vinden.
   
 15. lwn

  lwn ლ(╹◡╹ლ) hype deep-fried in hypesauce XBW.nl ICT

  Berichten:
  1.447
  Leuk Bevonden:
  919
  Zoals de beste meneer in de video uitlegt, ga je 'energietransitie' met zon en wind niet redden, zolang je de energie niet op kunt slaan. Zon en wind levert geen stabiele spanning, waardoor iedere uitbreiding met 'groene' stroom opgevangen moet worden met bijna net zoveel grijze stroom van kolen, kern of gascentrales. Zo heeft de energietransitie in Duitsland ertoe geleid dat er twee keer zoveel Co2 wordt uitgestoten. Eerstvolgende prioriteit zou ontwikkeling/ uitvinding van opslag of transport van energie moeten zijn, in plaats van uitbreiding capaciteit als we het energieprobleem echt op willen lossen.
   
 16. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  11.630
  Leuk Bevonden:
  8.254
  Die piek is wel idd erg volatiel, dat red je op jaarbasis never nooit.

  Daarnaast, een kolencentrale is vrij makkelijk wat terug te schroeven.
  Daarnaast, energieopslag is wel degelijk een hot topic, dus daar verwacht ik in komende jaren wel vooruitgang in.

  Er is nog weinig paniek om nu al te roepen dat de transitie naar groene stroom te snel gaat (allesbehalve), dus zou me nog niet te druk maken op basis van dit berichtje.
   
 17. Alexknl

  Alexknl Active Member

  Berichten:
  3.978
  Leuk Bevonden:
  2.433
  Deze recente video vond ik zelf ook wel erg informatief omtrent dit onderwerp.  Bij groene energie is naast stabiliteit en betrouwbaarheid, opslag nog een van de hoofdproblemen. Voor de opslag hebben we een soortvan grote batterijen nodig om het op te kunnen slaan, echter hebben we hier op dit moment de juiste techniek nog niet voor. Tot die tijd, om het gebruik van fossiele brandstoffen tegen te gaan en door het 73% hogere energieverbruik de afgelopen jaren, kan er ook eens breder gekeken worden naar ontwikkelingen binnen andere vormen van energieopwekking, zoals nieuwe vormen van nucleaire energie. Door de alsmaar stijgende toename van de vraag naar energie de komende jaren, wordt het op korte termijn hoogstwaarschijnlijk niet opgelost door de (langdurige) energietransitie naar groene energie. Fossiele energie blijft nu gewoon lekker mee stijgen omdat groene energie de capaciteit nog lang niet kan opbrengen.
   
 18. lwn

  lwn ლ(╹◡╹ლ) hype deep-fried in hypesauce XBW.nl ICT

  Berichten:
  1.447
  Leuk Bevonden:
  919
 19. Modder-Eter

  Modder-Eter XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  20.379
  Leuk Bevonden:
  5.190
 20. B Tender

  B Tender Robot Unicorn

  Berichten:
  3.925
  Leuk Bevonden:
  1.846
  Zijn op jullie postcodes de gaslicht.com prijzen ook zo enorm de lucht in geschoten deze week?
  Standaard-Tweepersoons (zonder verbruik verder te finetunen)-huishouden op mijn postcode nu vanaf eur 2300/jaar, was meen ik vorige week nog 900 euro als ik 't me juist herinner, al lijkt me dat wat laag. Ik las berichten die waarschuwden voor flinke prijsstijgingen maar dat is niet overdreven dus.

  Net m'n jaarafrekening binnen trouwens, eur 650:)

  Ben, met terugwerkende kracht, blij dat ik 2 jaar m'n tarieven voor 5 jaar vast heb gezet, m'n tarieven.
   

Deel Deze Pagina