1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[Politiek] Kabinet, Tweede Kamer & Verkiezingen

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door de bengel, 1 apr 2009.

 1. JeePee

  JeePee Guest

  Die beurs blijf je krijgen hè. Het is alleen geen gift meer.
  Nadelig voor ons studenten, maar het geld moet ergens vandaan komen. Als ik zie hoeveel dikke gadgets of zelfs auto's mijn medestudenten en ikzelf hebben (slechts twee mensen uit mijn klas hebben geen eigen auto :+) kan ik niks anders zeggen dan dat wij het écht niet slecht hebben. Tel daar bij op hoeveel bier er gedronken wordt en bedenk dan dat veel toch een cadeautje van de overheid is.
   
 2. fredfenster

  fredfenster Active Member

  Berichten:
  3.167
  Leuk Bevonden:
  3.312
  Ik? Ik stem niet. Het belangrijkste vind ik het beperken van de overheidstaken, geen partij die hiervoor pleit.
   
 3. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  11.956
  Leuk Bevonden:
  9.442
  Hier sluit ik me volledig bij aan, heb deze discussie paar pagina's terug ook gevoerd.
   
 4. XiroKe

  XiroKe <font color="orange"><b>XBW.nl VIP</b></font> XBW.nl VIP

  Berichten:
  3.070
  Leuk Bevonden:
  26
  Libertarische partij, maar die zijn sinds 1994 niet of nauwelijks actief.

  Bij gebrek aan beter stem ik op de VVD. Op zich niet een geheel foute partij, jammer toch dat de conservatieve/populistische vleugel vrij sterk aanwezig lijkt. Bijvoorbeeld het idee om al het internetverkeer te monitoren en reguleren. Volstrekt belachelijk idee natuurlijk en godzijdank onuitvoerbaar.
   
 5. Blox

  Blox 老外

  Berichten:
  9
  Leuk Bevonden:
  0
  Gek he? Bankiers zijn economen! Ik denk dat de waarde van werknemers in de economische sector zwaar wordt overschat, juist doordat de economische waarde van die economische sector wordt onderzocht door mensen die werkzaam zijn in diezelfde sector.
   
 6. the only ego

  the only ego linux hippie

  Berichten:
  1.655
  Leuk Bevonden:
  0
  Natuurlijk is mijn eerdere argument kul. Natuurlijk heeft de vrije markt werking ons een hoop gebracht. Maar dat soort kaliber argumenten worden ook gebruikt naar Links.

  Kinderachtige aannames dat links de "rijke" burger niks gunt en het allemaal uit pesterige overwegingen doet, Wilderiaanse termen als jaloezie tax etc.

  Het lijkt mij niet meer dan logische dat de lasten verdeling dusdanig is dat de nadelige effecten hiervan fatsoenlijk verdeeld zijn in deze economische tijden. Maargoed dat is natuurlijk rijken pesten..
   
 7. Fardo

  Fardo Well-Known Member

  Berichten:
  27.147
  Leuk Bevonden:
  214
  Ik ben zelf gemeenteraadslid voor de VVD in Castricum en ik wil volgend jaar gaan meedoen met de Provinciale Staten verkiezingen van Noord-Holland in 2011 (voor de VVD). Dus mijn keuze was makkelijk gemaakt ;)
   
 8. fredfenster

  fredfenster Active Member

  Berichten:
  3.167
  Leuk Bevonden:
  3.312
  Haha, alle bankiers zijn econoom, maar niet elke econoom is een bankier ;). Die waarschuwingen komen van linkse politici (met economische achtergrond), hoogleraren economie, etc.

  VVD zijn op economisch gebied veel andere partijen een beetje voor, maar nog steeds echt niet liberaal (sociaal-liberaal noemen ze het). Hun handelen is niet gebaseerd op liberale overtuiging, maar op het behartigen van de belangen van de 'bovenklasse'. Blijkt bijvoorbeeld uit het koste wat kost in tact willen houden van HRA. Maar op 'maatschappelijk' gebied hebben ze van die fascistische trekjes (zoals vele - alle - partijen), waarbij vrijheden als privacy het zwaar moeten ontgelden. Een beetje dat stuk van de VVD waar Teeven symbool voor staat.
   
  Laatst bewerkt: 30 mei 2010
 9. the only ego

  the only ego linux hippie

  Berichten:
  1.655
  Leuk Bevonden:
  0
 10. Danny-DH

  Danny-DH Active Member

  Berichten:
  2.987
  Leuk Bevonden:
  26
  Zag net de discussie over lage inkomens en polen die werken ipv Nederlanders.Ik werk zelf ook in de tuinbouw, na me studie wist ik niet wat ik moest doen dus ben gaan werken bij me vakantie/weekend baantje. Werd gelijk leiding gevende en moest het klimaat beheren waar je gewoon 7 dagen in de week met je hoofd bij moet zijn. Op zich een leuke baan, maar niet tegen het salaris wat ik er voor krijg. Maar daar gaat het niet om in deze discussie. Maar over het aanstellen van mensen bij ons in het bedrijf.

  Het gaat over het algemeen erg slecht in de tuinbouw daarom word er ook een beetje bezuinigd op de arbeid. Nederlanders hebben we bijna niet werken, wil je komen werken zit je gewoon op een minimum van 6,97 netto. Hoe wil je daar van rondkomen als je een nog een vrouw en kind hebt? Werken je 40 uur in de week kom je net boven de 1000 euro uit. Als er dus een nederlander solliciteerd dan zie ik hem eigenlijk nooit terug. We bellen een uitzendbureau en als je wilt heb je dezelfde middag 10 polen rondlopen die het voor nog iets minder netto doen.

  We hebben ook mensen die al jaren bij ons werken maar die nooit een vast contract krijgen. Word je contract een paar keer verlengd dan moet je er maar weer 2 maanden uit zodat je opnieuw een contract voor een jaar kan krijgen. Hallo, daar doe ik dus echt niet aan mee he? Het zijn alleen de buitenlanders die dat niet erg vinden want die werken nog een aantal jaartjes en gaan weer terug naar het land van herkomst. Zo zijn er dus een aantal dingen waardoor ik begrijp dat je niet zo snel als Nederlander in de tuinbouw gaat werken. Ik heb wel een vast contract en een salaris wat hoger is maar in me contract zijn die functies niet opgenomen die ik nu uitvoer.

  Na 3 jaar veel gewerkt te hebben ga ik weer fulltime studeren omdat ik mezelf te slim voel om dit jaren lang te blijven doen. Ga dus op een partij stemmen die de studiefinanciering zo houd zoals het is want die heb ik wel hard nodig met een hypotheek erbij, en anders word het een lening starten bij het IBG. Over 4 jaar wil ik best mee helpen bezuinigen als ik een redelijk salaris heb. Nu moeten ze nog ff met hun poten van me geld afblijven :p
   
 11. Fardo

  Fardo Well-Known Member

  Berichten:
  27.147
  Leuk Bevonden:
  214
  Je bent in de war D66 noemt zich sociaal-liberaal. De VVD is de enige liberale partij van Nederland
   
 12. Gemini NL

  Gemini NL Mell

  Berichten:
  559
  Leuk Bevonden:
  0
  Nee dat je geen communist bent had ik wel verwacht, maar ga niet ontkennen dat je niet een socialist bent. Je wilt dat directeurs niet meer gaan verdienen dan de Balkenende norm, wat alleen mogelijk is met zware regels en belastingen omtrent loon, en je wil vervolgens beweren dat je niet links bent? Ik zeg niet dat er iets mis is met links, maar erken dan op z`n minst dat je ook links bent.
  Wat er volgens mij niet klopt in Nederland? Genoeg, en de meeste dingen zie ik helaas niet terug in de partijen en hun campagnes. Zo ben ik bijvoorbeeld tegen de kilometerheffing. "Ja we gaan mensen laten betalen naar verhouding van het aantal kilometers" Rot toch een eind op man, er bestaat al een manier om dat te doen: accijns op benzine weet je nog? Alleen de partijen weten ook dondersgoed dat de Nederlanders het niet pikken als de accijns nog meer omhoog gaan. Wat ik nog meer niet vind kloppen is het volgende: hoe de f*ck kan het dat wij in Nederland met nog net geen 17 miljoen mensen het volgende aan sociale uitgaven hebben per jaar: 25.2 miljard aan SZW, 6.2 miljard aan jeugd en gezin en nog eens een flink deel van de 34.9 miljard aan OCW. Dit op een miljoenennota van 179 miljard (die van 2009 btw), dit is echt een gigantisch percentage van de totale uitgaven. Nu ben ik geen voorstander van het direct gaan snijden hierin, maar ik zie toch liever dat dit % in verhouding niet verder groeit de komende jaren. Dat is voor mij al genoeg reden om niet op een socialistische of Christen-democratische partij te stemmen.

  @ Wouw5, je vraag waarom hier zoveel studenten op VVD stemmen ipv D66. Ik denk dat het sinds deze campagne duidelijk wordt dat de D66 niet meer zo pro-studenten is, met het afschaffen van de beurs. Dan heb je als student al geen speciale reden meer om D66 te stemmen. Kan je net zo goed voor een andere partij stemmen. Voor mij was dit samen met het feit dat ze voor de kilometerheffing zijn de reden dat ik nu VVD denk te gaan stemmen

  @ Fardo, veel succes alvast! Ik stem voor provincie Noord-Holland, dus misschien krijg je me stem tegen die tijd :thumbs:
   
 13. fredfenster

  fredfenster Active Member

  Berichten:
  3.167
  Leuk Bevonden:
  3.312
  Ik bedoel dat de politiek van de VVD sociaal-liberaal wordt genoemd. De VVD is verre van liberaal.
   
 14. Fardo

  Fardo Well-Known Member

  Berichten:
  27.147
  Leuk Bevonden:
  214
  Maar het is niet sociaal-liberaal? Waar heb je die onzin gehoord?
   
 15. fredfenster

  fredfenster Active Member

  Berichten:
  3.167
  Leuk Bevonden:
  3.312
  Gehoord? De VVD voert duideliijk sociale politiek. Als je googelt kom je genoeg tegen van VVD-politici waarin zij dat sociaal-liberale karakter benadrukken. VVD zijn voor de verzorgingsstaat, dat is sociaal en anti-liberaal.
   
 16. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983
  Wat zijn voor jullie (naast de studiebeurs) eigenlijk belangrijke punten bij het beslissen. Bij mijzelf:

  - Immigratieproblematiek (alleen vind ik niet dat je mensen die hier al jaren wonen zomaar kan uitzetten)
  - Milieu
  - Hypotheekrenteaftrek (al vind ik dit een moeilijke, ik heb net een huis gekocht, dus ik hou het liever in stand. Aan de andere kant, als het in 20 jaar wordt afgebouwd, hoeveel last heb ik er nou helemaal van)
  - Mensen aan het werk krijgen, maar eerlijk is eerlijk, ik weet niet goed hoe dat gerealiseerd moet worden.
   
 17. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  11.956
  Leuk Bevonden:
  9.442
  - Financiële begroting for obvious reasons (en de daarbijbehorende bezuinigingen die in mijn ogen noodzakelijk zijn)
  - AOW
  - rekeningrijden
   
 18. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983
  Maar kan je adhv die punten nou een goede keuze maken? Ik kom er namelijk gewoon niet uit. Gevoel, dingen die ik op tv zie, stemwijzer etc spreken elkaar flink tegen :+
   
 19. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  11.956
  Leuk Bevonden:
  9.442
  Niet echt.
  Daarbij, ik heb zoals vrijwel alle partijen geen 'breekpunten' :p.
  Het is gewoon een kwestie van afwegen, misschien zelfs een beetje fingerspitzengefühl.
  Uiteindelijk kom ik dan op de VVD uit 8).

  Ik denk dat studenten het dan nog wat moeilijker hebben.. Wij hoeven ons in principe met weinig dingen bezig te houden, zoals hypotheekaftrek, wat voor jou bijvoorbeeld belangrijk is.. Studiefinanciering zie ik als iets extra's, dus dat neem ik niet mee in mijn stemgedrag.
  En stemwijzers probeer ik te mijden, die brengen me altijd in verwarring.
   
  Laatst bewerkt: 30 mei 2010
 20. XiroKe

  XiroKe <font color="orange"><b>XBW.nl VIP</b></font> XBW.nl VIP

  Berichten:
  3.070
  Leuk Bevonden:
  26
  Ik geloof dat die verdeling nu al aardig 'eerlijk' is, als ik hoor dat de top 30% maarliefst 90% van de belastingen opbrengt.

  Daarnaast is het voorgestelde toptarief van 60% natuurlijk de definitie van een jaloezie belasting. Het levert nauwelijks iets op voor de schatkist en dient er dus puur voor om linkse partijen zich te kunnen profileren jegens de zogenaamde 'graaiers'. Dat past mooi in het beeld van de gemiddelde linkse kiezer, in wiens ogen iedereen met een hoger dan modaal salaris direct schuldig is voor het ontstaan van de crisis en daarvoor zal moeten bloeden.
   

Deel Deze Pagina