1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Rock Werchter '11

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Tripletth, 14 jan 2011.

 1. Tripletth

  Tripletth ɹǝsn pǝɹǝʇsıƃǝɹ

  Berichten:
  1.543
  Leuk Bevonden:
  402  [​IMG]

  [gb]Rock Werchter 2011[/gb]

  Rock Werchter is het bekendste Pop- en rockfestival in België. Het vindt elke zomer plaats in het dorpje Werchter, meer bepaald in het laatste weekend van juni of het eerste van juli. Het is het grootste van België en een van de grootste en bekendste van de wereld. In 2008 werden over de vier dagen die het festival duurt, 319.000 bezoekers geteld.

  Waar en wanneer is Rock Werchter 2011?
  Het festival is van 30 juni tot 3 juli, op het festivalterrein van werchter. Het festivalpark ligt langs de Haachtsesteenweg in het Vlaams-Brabantse Werchter (België). Werchter ligt zeer centraal en is daardoor makkelijk te bereiken. Niet te ver van Brussel (30 km), vlakbij Leuven (15 km).

  Prijzen

  Combifestivalticket (30 juni > 3 juli) - 195 euro
  Dagticket - 76 euro

  Campingticket Regular - 18 euro
  Campingticket XL - 25 euro

  Drank- en eetbonnen in de voorverkoop - 2,35 euro
  Drank- en eetbonnen tijdens het festival - 2,50 euro

  Waar koop je een ticket?
  Tickets zijn te krijgen op de Officiële Rock Werchter site. Tickets kunnen Telefonisch, via internet, en via sms worden besteld.

  Hoe kom je op het Festivalpark in Werchter?
  De meest aangewezen transportmiddelen van en naar Rock Werchter zijn nog steeds de fiets en het openbaar vervoer. Net als de vorige jaren, zal het NMBS station van Leuven het knooppunt zijn van het openbaar vervoer. Leuven is vanuit alle windstreken makkelijk bereikbaar met de trein. Tussen het station van Leuven en het festivalterrein van Werchter, wordt door De Lijn een snelle doorlopende busdienst voorzien. Op vertoon van je festivalticket (of treinticket dat houders van een e-festivalticket gratis kunnen downloaden) kan je vanuit elk Belgisch station gratis naar Leuven treinen, én terug. Bovendien is ook de speciale busdienst tussen het station van Leuven en het Festivalpark in Werchter inbegrepen in je festivalticket.

  Met de trein
  Elk klassiek toegangsticket is ook geldig voor één heenreis en één terugreis per trein vanuit elk Belgisch station naar LEUVEN en voor het eindtraject heen-en-terug met de bussen van De Lijn tussen station Leuven en het festivalpark.
  Bij vertrek vanuit of bestemming station Brussel-Nationaal-Luchthaven dient de Diabolo-toeslag betaald.

  Opgelet: het e-festivalticket is NIET geldig voor de trein maar geeft wel recht op één gratis e-treinticket op naam voor een heen-en-terugreis naar Leuven (inclusief eindtraject bus).

  De festivalgangers uit het buitenland kunnen hun klassiek toegangsticket of e-treinticket combineren met een vervoerbewijs (heen-en-terugreis) dat geldig is op de vreemde spoorwegnetten tot de Belgische grens.
  Nederlandse studenten kunnen met hun OV-studentenkaart gratis gebruik maken van de trein tot aan de Belgische grens. Van daaruit geldt hun Rock Werchter-ticket (niet e-festivalticket) of e-treinticket als vervoerbewijs voor de trein.

  Met de bus
  Bussen van De Lijn rijden permanent van het station van Leuven naar het festivalpark van Werchter, en terug naar het station van Leuven. Deze rit duurt ongeveer 15 minuten. De bussen maken dus een “lus” tussen Leuven en Werchter. Ze volgen een speciaal traject dat enkel door de veiligheidsdiensten en door De Lijn gebruikt wordt.

  Lijn A (Leuven-Haacht-Leuven)
  Deze bus vertrekt aan Leuven station en rijdt vervolgens naar de festivalhalte in Haacht. Maak gebruik van deze lijn als je op camping A2, A3, A4 of A6 wil slapen.
  Lijn B (Leuven-Werchter-Leuven)
  Deze bus vertrekt aan Leuven Station en rijdt vervolgens naar de festivalhalte in Werchter. Maak gebruik van deze lijn als je op camping A0, A1 of in de zones B of C wil slapen.

  Op eigen houtje
  AUTO
  Wie met de auto reist, neemt de E19 tot Vilvoorde/Brucargo (afrit 12) en rijdt dan naar Haacht of neemt de E314 tot Rotselaar/Holsbeek (afrit 21). Wie via de E314 vanuit Limburg komt, neemt best afrit Aarschot. Wegwijzers duiden de te volgen weg aan vanaf de afritten op beide autostrades. Vertrouw niet op je GPS, die kent de tijdelijke omleidingen namelijk niet.

  Rondom het festivalterrein liggen een vijftiental parkings, allen op wandelafstand, allen uitgebaat door plaatselijke verenigingen. Om veiligheidsredenen worden er op de campings géén wagens, vouwwagens of andere voertuigen toegelaten.

  De parkings worden ingedeeld in 3 zones:

  Zone A langs de invalsweg vanuit Haacht (enkel bereikbaar via Haacht)
  Zone B langs de invalsweg vanuit Rotselaar (enkel bereikbaar via Rotselaar en via de E314)
  Zone C langs de baan Betekom-Werchter en langs de ring van Werchter (enkel bereikbaar via Tremelo en Aarschot)
  BELANGRIJK: de brug in Werchter, waar de 3 invalswegen samenkomen, is afgesloten voor het verkeer. Hou daar rekening mee als je met de wagen naar Werchter afzakt en op een bepaalde camping of parking wilt geraken.

  Het parkeren van je wagen kost 15 euro.

  OPGELET: Een parkingsticker wordt op de auto geplakt als betalingsbewijs. Deze sticker is parkinggebonden. In principe is het parkinggeld slechts eenmalig te betalen. Rij je even weg en is er nog plaats op de parking waarvoor je een sticker aangekocht hebt als je terugkeert, dan parkeer je daar gewoon opnieuw. Rij je van de parking en is de parking waarvoor je een sticker hebt aangekocht vol, dan dien je een nieuwe parkingsticker voor een andere parking aan te kopen.

  MOTO
  Er is een bewaakte motoparking (C5) gelegen in de C-zone in Hoogland op ongeveer 100m van het rondpunt in Werchter. Deze parking is bereikbaar vanuit Tremelo en Betekom/Aarschot. Het is in geen geval toegelaten je moto te parkeren op de brug in Werchter. Het parkeren van je moto kost 10 euro..

  FIETS
  KBC, in samenwerking met Argus (het milieupunt van KBC), zorgt opnieuw voor bewaakte fietsenstallingen. Drie fietsparkings worden ingericht. Ze zijn helemaal gratis en worden 24u/24u bewaakt. Op elke KBC-fietsenparkings worden er bovendien een (beperkt) aantal plaatsen voor bromfietsen voorzien.

  A-zone: op de Haachtsesteenweg op een honderdtal meter van het festivalterrein.
  B-zone: op de Provinciebaan, ook op wandelafstand van het terrein.
  C-zone: de oude vertrouwde plaats, nl. het dorpsplein van Werchter.

  [gb]Line-Up=(/gb]

  DONDERDAG

  MAIN STAGE
  THE CHEMICAL BROTHERS
  LINKIN PARK
  QUEENS OF THE STONE AGE
  SEASICK STEVE

  PYRAMID MARQUEE
  HURTS
  BEADY EYE
  EELS
  ALOE BLACC
  TV ON THE RADIO
  WARPAINT

  VRIJDAG

  MAIN STAGE
  KINGS OF LEON
  ARCTIC MONKEYS
  THE NATIONAL
  WHITE LIES
  TRIGGERFINGER
  NOISETTES
  MONA

  PYRAMID MARQUEE
  GOOSE
  CHASE AND STATUS
  OZARK HENRY
  JIMMY EAT WORLD
  LISSIE

  ZATERDAG

  MAIN STAGE
  COLDPLAY
  PORTISHEAD
  PJ HARVEY
  ELBOW
  BRUNO MARS
  THE GASLIGHT ANTHEM
  RIVAL SONS

  PYRAMID MARQUEE
  UNDERWORLD
  MAGNETIC MAN
  SELAH SUE
  BRIGHT EYES
  I BLAME COCO
  JENNY AND JOHNNY


  ZONDAG

  MAIN STAGE
  THE BLACK EYED PEAS
  A-TRAK
  IRON MAIDEN
  GRINDERMAN
  KAISER CHIEFS
  KASABIAN
  SOCIAL DISTORTION
  ALL TIME LOW

  PYRAMID MARQUEE

  DIGITALISM
  ROBYN
  FLEET FOXES
  BRANDON FLOWERS
  TWO DOOR CINEMA CLUB
  TAME IMPALA
  THE VACCINES
  EVERYTHING EVERYTHING


  ____________________________
  *Zodra er nieuwe namen bekend zijn zal ik de startpost updaten.

  Voor de line-ups van voorgaande jaren, check de Wikipedia pagina.  [gb]Links[/gb]

  Voor meer info, check Officiële Werchter Site  Credits voor de startpost gaan naar mattiejj. Ik heb het een beetje aangepast m.b.v. de Rock Werchter site.

  Dus, nog meer mensen die dit jaar gaan?
   
  Laatst bewerkt: 25 mrt 2011
 2. harm_ltc

  harm_ltc Active Member

  Berichten:
  28
  Leuk Bevonden:
  0
  Als het goed is wordt dit mijn 3e jaar op rij Rock Werchter. Top festival! Ga binnekort een kaartje halen, maar zag dat het festival in mn herkansingsperiode valt... Mooie reden om goed te leren voor mn tentamens dit jaar :D
   
 3. Tripletth

  Tripletth ɹǝsn pǝɹǝʇsıƃǝɹ

  Berichten:
  1.543
  Leuk Bevonden:
  402
  Bij mij zit het net na mijn tentamens. De volgens mij heb ik woensdag mijn laatste tentamen, en dan donderdag begint werchter.:D
   
 4. Hannibal Smit

  Hannibal Smit stoere bink

  Berichten:
  22
  Leuk Bevonden:
  0
  beter komt radiohead ook
   
 5. Tripletth

  Tripletth ɹǝsn pǝɹǝʇsıƃǝɹ

  Berichten:
  1.543
  Leuk Bevonden:
  402
  Ik hoop dat de Foo Fighters komen, die zijn tijdens Werchter ook in Europa aan het touren. Misschien dat ze ff langs hoppen.:9
   
 6. Tripletth

  Tripletth ɹǝsn pǝɹǝʇsıƃǝɹ

  Berichten:
  1.543
  Leuk Bevonden:
  402
  Jeuj, nieuwe namen! Portishead, Robyn, The Gaslight Anthem, Two Door Cinema Club, Arctic Monkeys, PJ Harvey en Elbow.

  Arctic Monkeys!:D
   
 7. Matrix

  Matrix Semi-Définie Positive XBW.nl VIP

  Berichten:
  7.643
  Leuk Bevonden:
  1.470
  Elbow! ;)
   
 8. RRroger

  RRroger Active Member

  Berichten:
  268
  Leuk Bevonden:
  1
  Vind de namen tot op hede nog tegenvallen. Ben de voorgande 2 jaar gegaan, maar weet niet of ik dit jaar erbij zal zijn.
  Ook de nieuwe namen doen mij niet veel. Zeker Artic Monkeys niet heb ze destijds op Pinkpop gezien en vond het toen een hele matige act.
  Hoop dat er nog een paar goede acts bij gaan komen bv foo fighters
   
 9. Tripletth

  Tripletth ɹǝsn pǝɹǝʇsıƃǝɹ

  Berichten:
  1.543
  Leuk Bevonden:
  402
  Van de nieuwe namen ken ik er eerlijk gezegd ook geen. Ja, sommige van naam, maar ik heb eigenlijk alleen van de Arctic Monkeys ooit wat geluisterd. Foo Fighters zou inderdaad wel tof zijn.
   
 10. Tripletth

  Tripletth ɹǝsn pǝɹǝʇsıƃǝɹ

  Berichten:
  1.543
  Leuk Bevonden:
  402
  The Gaslight Anthem is best tof.

  [yt]FZKq6ZnWH-E[/yt]
   
 11. Tripletth

  Tripletth ɹǝsn pǝɹǝʇsıƃǝɹ

  Berichten:
  1.543
  Leuk Bevonden:
  402
  Nieuwe namen: KAISER CHIEFS, THE NATIONAL, WHITE LIES, SOCIAL DISTORTION en ALL TIME LOW.

  Meh, als ze de Foo Fighters eens aankondigen.:+
   
 12. Rydan

  Rydan Active Member

  Berichten:
  1.652
  Leuk Bevonden:
  18
  KINGS OF LEON
  ARCTIC MONKEYS
  THE NATIONAL
  WHITE LIES

  _O_ ik wil gaan! Tijd geleden dat ik naar een concert ben geweest. Goeie tijd om weer te gaan. Oeps, wel de verjaardag van mijn moeder...
   
 13. Tripletth

  Tripletth ɹǝsn pǝɹǝʇsıƃǝɹ

  Berichten:
  1.543
  Leuk Bevonden:
  402
  :{
   
 14. Davey666

  Davey666 Dislocated Boy

  Berichten:
  4.612
  Leuk Bevonden:
  80
 15. Ferron

  Ferron Active Member

  Berichten:
  5.446
  Leuk Bevonden:
  37
  Aloe Blacc :D
   
 16. RRroger

  RRroger Active Member

  Berichten:
  268
  Leuk Bevonden:
  1
  Vind tot nu toe de namen nog wat teleurstellend
   
 17. Tripletth

  Tripletth ɹǝsn pǝɹǝʇsıƃǝɹ

  Berichten:
  1.543
  Leuk Bevonden:
  402
  UNDERWORLD, MAGNETIC MAN, HURTS, TRIGGERFINGER, FLEET FOXES, BRIGHT EYES, NOISETTES, MONA en LISSIE.
   
 18. scarluuk

  scarluuk Hail me!

  Berichten:
  1.381
  Leuk Bevonden:
  7
  Underworld Underworld Underworld Underworld Underworld Underworld Underworld :D
  En Triggerfinger blijft ook gaaf natuurlijk! :9
   
 19. Sliv

  Sliv The One and Only

  Berichten:
  1.327
  Leuk Bevonden:
  228
  Ik vind persoonlijk dat de line-up van dit jaar het niet haalt bij dat van het jaar ervoor.
   
 20. Tripletth

  Tripletth ɹǝsn pǝɹǝʇsıƃǝɹ

  Berichten:
  1.543
  Leuk Bevonden:
  402
  Mee eens. Ik hoop nog steeds op de Foo Fighters, dat zou het een beetje goed maken.:9
   

Deel Deze Pagina