1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[XOne] [X360]Xbox Live NAT Probleem - downloaden, gamen met vrienden, etc [Deel 2]

Discussie in 'Games' gestart door Gdzr, 18 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Melbuuln

    Melbuuln Active Member XBW.nl VIP

    Berichten:
    13.532
    Leuk Bevonden:
    3
    Zoggo is niet de spelbreker maar Sweex.
    De poorten van de Motorola en Arris modem's staan wagenwijd open !!

    Heb helemaal niets met merken zoals Sweex , Trust en Konig.
    Mijn voorkeur gaat ook liever niet uit naar een merk als Sitecom , in <1 jaar tijd zijn er 2 adsl/router's kapot gegaan.

    Hier staat de HDCP op automatisch , de router geeft elk apparaat zelf een Ip-adres.
    Bij Port Forwarding heb ik poorten 88 en 3074 gekoppeld aan het ip-adres van de Xbox360.
    Ik stream muziek via de Terratec Noxxon en heb de UPnP aanstaan anders werkt de Noxxon namelijk niet.
    Ook als ik de UPnP uitzet dan weekt XBL nog steeds.

    Met DZM moet je goed uitkijken , hiermee gooi je namelijk alle poorten open.
    Bij veel routers kan je de DZM koppelen aan een bepaalde ip-adres , maar het kan ook zijn dat alle poorten voor alle apparaten open gaan.
    En dit is iets wat je niet wilt , de heb namelijk totaal geen bescherming meer.
     
  2. thomas2000

    thomas2000 Active Member

    Berichten:
    267
    Leuk Bevonden:
    0
    Melbuuln, bedankt voor je reply. Nog een vraagje; bij port forwarden moet je toch alleen de xbox een vast ip adres geven (handmatig) en de pc instellingen op automatisch laten staan?

    De DHCP modus staat in mijn router ook op ENABLE en dan bij lease time: 1 day. DNS Proxy is enabled in datzelfde scherm.
     
  3. GForce

    GForce Danica Patrick

    Berichten:
    14.778
    Leuk Bevonden:
    14
    Wat ik altijd doe is eerst IP op automatisch zetten en dan die IP gegevens noteren. Kater zet ik hem op manual en vul de gegevens die gekregen heb in.
     
  4. thomas2000

    thomas2000 Active Member

    Berichten:
    267
    Leuk Bevonden:
    0
    En vul je dan alles manual in op de xbox? Dus van ip t/m DNS??
     
  5. GForce

    GForce Danica Patrick

    Berichten:
    14.778
    Leuk Bevonden:
    14
    Ja ik vul alles manual in wat ik automatisch verkregen had. Het blijkt bij meerdere vrienden te hebben geholpen.
     
  6. Seff

    Seff Active Member

    Berichten:
    59
    Leuk Bevonden:
    0
    Het Probleem
    De status staat nog altijd op moderate, heb alle poorten al open gezet.

    Welke provider?:
    Telfort
    Wat voor soort (kabel, adsl, sdsl, etc)?:
    20mb/s adsl
    Wat zijn je up en download snelheden (Kbits/sec) ?:
    20mb/s up 4(?)

    Modem

    Welk merk modem heb je?:
    standaard ADSL merk onbekend
    Modem type?:

    USB/ Ethernet?:
    ethernet naar router

    Internet Delen / ICS

    Werk je net ICS (Ja/Nee)?:
    neen
    Welke Firewall heb je (Zone Alarm/Mc Afee/ Windwos/ Norton/ etc)?:
    geen

    Router

    Welk merk router heb je?:
    sitecom
    Welk router type?:
    WL-160
    Welke firmware?:
    Nieuwste
    Hoe is je xbox aangesloten (Ethernet/Draadloos)?:
    ethernet

    De Foutmelding
    Wat is de exacte foutmelding?:
    moderate nat
    Wat heb je geprobeerd?:
    poorten openzetten + Upnp enabled
    alle poorten van de microsoft site opengezet op de goede protocol's
    Waar stopt de test?:
    xbox live teststuk
    Wat zijn de suggesties van de xbox 360? (zie more info):
    poorten openzetten

    Als je iemand niet kan zien of horen

    Wat staat er bij NAT?:
    moderate
     
  7. GForce

    GForce Danica Patrick

    Berichten:
    14.778
    Leuk Bevonden:
    14
    IP / DNS op Auto of Manual?

    Heeft de router DMZ host?
     
  8. Magneto 360

    Magneto 360 XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.478
    Leuk Bevonden:
    0
    Wat is dat standaard adsl onbekend??

    Telfort geeft je namelijk een Zyxel modem , die werkt perfect met Xbox live en ik kan je ook aangeven hoe je die moet instellen , wel met een draadje
     
  9. Juzzz

    Juzzz Active Member

    Berichten:
    1
    Leuk Bevonden:
    0
    Het Probleem

    Wat is het probleem (korte omschrijving)?:
    Het probleem is dat ik sinds kort bij het spel 'halo 3' een melding krijg dat mijn NAT niet open staat (wat eerst wel zo was), terwijl ik niets aan het netwerk heb veranderd.
    Welke provider?:
    Tiscali
    Wat voor soort (kabel, adsl, sdsl, etc)?:
    ADSL
    Wat zijn je up en download snelheden (Kbits/sec) ?:
    Speedtest (nu):
    download: ± 225 Kb/s
    Upload: ± 40 Kb/s

    Modem

    Welk merk modem heb je?:
    ZyXEL (modem router)
    Modem type?:
    ZyNOS F/W Version: V3.40(MS.7)b3 | 4/3/2006
    DSL FW Version:TI AR7 05.02.01.83
    Standard:ADSL2+ Mode
    USB/ Ethernet?:
    Ethernet

    Internet Delen / ICS

    Werk je net ICS (Ja/Nee)?:
    ...?
    Welke Firewall heb je (Zone Alarm/Mc Afee/ Windwos/ Norton/ etc)?:
    geen van boven genoemde. Windows firewall aan, en ESET smart security (maar dat heeft toch niets met de xbox te maken)

    Router

    Welk merk router heb je?:
    Linksys
    Welk router type?:
    Wireless-G Broadband Router WRT54G
    Welke firmware?:
    ken ik ff niet vinden
    Hoe is je xbox aangesloten (Ethernet/Draadloos)?:
    Ethernet

    De Foutmelding
    Geen open nat
    Wat is de exacte foutmelding?:
    Moderate NAT
    Wat heb je geprobeerd?:
    - statisch IP ingesteld. (192.168.2.10)
    - DMZ aan
    - poorten opengezet:
    + 80 TCP
    + 87 to 89 UDP
    + 3073 to 3075 Both
    + 53 Both
    Waar stopt de test?:
    laaste fase van de 3 (de nieuwe xbox 360 layout)
    Wat zijn de suggesties van de xbox 360? (zie more info):
    DMZ aan en porten open

    Als je iemand niet kan zien of horen

    Wat staat er bij NAT?:
    Modirate NAT
     
    Laatst bewerkt: 25 feb 2009
  10. Magneto 360

    Magneto 360 XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    2.478
    Leuk Bevonden:
    0
    Aan de firmware te zien heb je een zwarte Zyxel 2602 modem.

    Deze is heel simpel in te stellen als de volgende stappen volgt :

    * Reset je modem (de zyxel) door met een paperclip het knopje 30 seconden ingedrukt te houden (zit achter een klein gaatje achterop)

    * Als je adsl telefonie hebt moet je dat opnieuw instellen!

    * Log in op de zyxel middels de webinterface (192.168.1.254)

    * In het hoofdmenu klik op UPnP in de middelste rij en zet een vinkje bij Enable the Universal Plug and Play(UPnP) Service en klik op apply

    * Ga terug naar het main menu (links boven in) en klik op Firewall , ook in de middelste rij

    * klik op default policy en vinkje de 2 vierkantjes aan , in het kolommetje moet forward gekozen zijn bij de eerste 3 mogelijkheden , klik op aply

    * Als je terug komt in het menu klik dan op log out aan de linker onderkant.

    * sluit je xbox op de Zyxel aan en stel je xbox op automatisch ip adres in.

    * zet je xbox en de zyxel uit.

    * zet eerst de zyxel aan , laat de xbox uit! , wacht tot op de zyxel het lampje ADSL en Internet allebei groen branden.

    * zet nu je xbox aan en als alles goed is gegaan....gamen!!
     
  11. frankyvl

    frankyvl Active Member

    Berichten:
    1
    Leuk Bevonden:
    0
    Het Probleem

    Wat is het probleem (korte omschrijving)?:Strict NAT Ik kan gaan party joinen
    Welke provider?: Ziggo
    Wat voor soort (kabel, adsl, sdsl, etc)?: Kabel
    Wat zijn je up en download snelheden (Kbits/sec) ?: 15Mbit 1,5Mbit

    Modem

    Welk merk modem heb je?:Motorola
    Modem type?:SBV5121E
    USB/ Ethernet?:Ethernet

    Internet Delen / ICS

    Werk je net ICS (Ja/Nee)?:
    Welke Firewall heb je (Zone Alarm/Mc Afee/ Windwos/ Norton/ etc)?:

    Router

    Welk merk router heb je?: Belkin
    Welk router type?: F5D8233-4
    Welke firmware?:3.01.17
    Hoe is je xbox aangesloten (Ethernet/Draadloos)?:Ethernet

    De Foutmelding
    Wat is de exacte foutmelding?:Your NAT type is strict
    Wat heb je geprobeerd?: Poorten openzetten, DMZ, router herstarten
    Waar stopt de test?:tussen internet en xbox live
    Wat zijn de suggesties van de xbox 360? (zie more info): router aan en uit, UPnP aanzetten

    Als je iemand niet kan zien of horen

    Wat staat er bij NAT?:
     
    Laatst bewerkt: 2 mrt 2009
  12. BOSSI FTS

    BOSSI FTS Active Member

    Berichten:
    4
    Leuk Bevonden:
    0
    Gents,

    Ik heb sinds enige tijd alice comfort, en heb toch behoorlijk wat problemen met de nodige instellingen:

    Het Probleem

    Wat is het probleem (korte omschrijving)?: xbox live geeft aan dat hij helemaal goed is aangesloten, NAT zou open staan, maar krijg geen contact als ik iemand uitnodig voor een chat (blijft op joining chat staan) of kom niet in een party. (can't connect to party)
    Welke provider?: Alice
    Wat voor soort (kabel, adsl, sdsl, etc)?: ADSL
    Wat zijn je up en download snelheden (Kbits/sec) ?: ??

    Modem

    Welk merk modem heb je?: Allied Data Copperjet 816p
    Modem type?: Allied Data Copperjet 816p
    USB/ Ethernet?: ?

    Internet Delen / ICS

    Werk je net ICS (Ja/Nee)?: Geen idee
    Welke Firewall heb je (Zone Alarm/Mc Afee/ Windwos/ Norton/ etc)?: mc afee

    Router

    Welk merk router heb je?: sitecom
    Welk router type?: wl 312
    Welke firmware?: Oorspronkelijke, nog geen update gedaan.
    Hoe is je xbox aangesloten (Ethernet/Draadloos)?: via ethernet

    De Foutmelding
    Wat is de exacte foutmelding?: xbox live geeft aan dat hij helemaal goed is aangesloten, NAT zou open staan, maar krijg geen contact als ik iemand uitnodig voor een chat (blijft op joining chat staan) of kom niet in een party. (can't connect to party)
    Wat heb je geprobeerd?: stekker uit router en weer opnieuw aangesloten, want volgens xbox live zou alles goed moeten staan.
    Waar stopt de test?: niet
    Wat zijn de suggesties van de xbox 360? (zie more info): niks want alles werkt, upnp staat open op de sitecom, de poorten 3074 en 88 zijn geforward.

    Wat staat er bij NAT?: open

    ----------------------------------------------------------------

    Ik geef het toch wel zon beetje op. Vraag me af of het wel aan mij ligt, en mocht dit nou wel zo zijn, is er dan iemand die bekend is met dit probleem, en me kan helpen?

    Alvast bedankt!!
     
    Laatst bewerkt: 4 mrt 2009
  13. Fardo

    Fardo Well-Known Member

    Berichten:
    27.135
    Leuk Bevonden:
    186
    Het is bekend dat Alice problemen geeft met xbox live.. een andere memeber had last van disconnects. Dit ligt aan Alice en niet aan jou
     
  14. BOSSI FTS

    BOSSI FTS Active Member

    Berichten:
    4
    Leuk Bevonden:
    0
    dat had ik al gelezen ja dat je dat al eens eerder hebt gezegd, echter moet je toch ook al ergens iets van een oplossing hebben gehoord?
    Op me playstation heb ik namelijk nergens last van....
     
  15. Fardo

    Fardo Well-Known Member

    Berichten:
    27.135
    Leuk Bevonden:
    186
    Nee .. de oplossing is .. klagen bij Alice en vragen of ze je verbinding gaan meten of een andere provider gaan nemen.
     
  16. BOSSI FTS

    BOSSI FTS Active Member

    Berichten:
    4
    Leuk Bevonden:
    0
    haha ok. lijkt me wat te resoluut maargoed. it was worth asking.
     
  17. Fardo

    Fardo Well-Known Member

    Berichten:
    27.135
    Leuk Bevonden:
    186
    het kan ook nog aan je party members liggen .. hebben je vrienden wel een open nat?
     
  18. BOSSI FTS

    BOSSI FTS Active Member

    Berichten:
    4
    Leuk Bevonden:
    0
    nou van 1 weet ik het zeker dat ie op moderate staat. die heeft tele2 en dat had ik vroeger ook, en hij snapt niet hoe die alles open moet zetten.

    de ander heeft upc. daar weet ik de standaard instellingen niet van, maar hij heeft in ieder geval niets aangepast.

    zou dus mogelijk zijn, alleen hebben hun de laatste tijd geen problemen om met elkaar te connecten.
     
  19. sYpY

    sYpY Quantumbaas

    Berichten:
    14
    Leuk Bevonden:
    0
    Het Probleem

    Wat is het probleem (korte omschrijving)?:
    Strict NAT
    Welke provider?:
    Hetnet
    Wat voor soort (kabel, adsl, sdsl, etc)?:
    ADSL snel surfen
    Wat zijn je up en download snelheden (Kbits/sec) ?:
    500 down / 25 up

    Modem

    Welk merk modem heb je?:
    Speedtouch
    Modem type?:
    546
    USB/ Ethernet?:
    Ethernet

    Internet Delen / ICS

    Werk je net ICS (Ja/Nee)?:
    Ja
    Welke Firewall heb je (Zone Alarm/Mc Afee/ Windwos/ Norton/ etc)?:
    Geen

    Router

    Welk merk router heb je?:
    LinkSys
    Welk router type?:
    WRT54GL
    Welke firmware?:
    Nieuwste (v4.30.7)
    Hoe is je xbox aangesloten (Ethernet/Draadloos)?:
    UTP kabel van pc naar xbox360

    De Foutmelding
    Wat is de exacte foutmelding?:
    There's a problem with your connection; you have a strict NAT
    Wat heb je geprobeerd?:
    Poorten open gezet op router, geen verbetering. Wanneer xbox is aangesloten op router (zonder pc ertussen) krijg ik vlekkeloos een open NAT.
    Waar stopt de test?:
    Helemaal op het einde nadat connectie is gemakt met xbox live.
    Wat zijn de suggesties van de xbox 360? (zie more info):
    Poorten openen in router, maar al gedaan.

    Als je iemand niet kan zien of horen

    Wat staat er bij NAT?:
    Strict


    Dus voor de duidelijkheid: De poorten staan al open in mijn router. PC zorgt ervoor dat de NAT strict is. Echter is er geen firewall/antivirus geinstalleerd op mn compu. Wanneer ik xbox direct aansluit op router is de NAT open.

    Wat ik ook nog heb geprobeerd: rechtermuis op internet verbinding > status > eigenschappen > tab geadvanceerd > Instellingen (van ICS) > de extra poorten toegevoegd (3074, 88 en 53, TCP/UDP) met als host: mijn pc's ip óf xbox360's ip.

    Nog steeds strict NAT...
     
    Laatst bewerkt: 4 mrt 2009
  20. GForce

    GForce Danica Patrick

    Berichten:
    14.778
    Leuk Bevonden:
    14
    Waaom sluit je hem dan niet direct op je router aan?

    Zet anders de DMZ host aan voor het IP van je X360 ipv alleen poorten open te zetten.
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina