1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Xbox 360 Algemeen [vragen / opmerkingen] Deel 5

Discussie in 'Xbox Hardware' gestart door Magneto 360, 4 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Magneto 360

  Magneto 360 XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  2.478
  Leuk Bevonden:
  0
  [​IMG]


  Heb je kleine vragen, opmerkingen of heb je gewoon iets te melden dat niet echt in een nieuw topic thuis hoort? Dan zit je hier op het juiste adres. Alles dat direct met de Xbox 360 te maken heeft, wordt hier besproken en hier staan ook alle links naar de specifiekere threads verzameld:​
  Links naar andere topics:
  Algemene Vragen topic, deel 2
  Het vorige Algemene Vragen topic, deel 3
  Het vorige Algemene Vragen topic, deel 4
  Defecte Consoles, hardware problemen
  Xbox 360 Elite
  Antwoord op surround/Dolby Digital vragen [Deel 11]
  Computer Monitor Thread (VGA/HDMI/etc)
  Xbox360 HD-DVD-speler add-on
  Media Centre Extender topic
  Live Algemeen
  Xbox Live Vision Webcam
  Live Marketplace
  Gamertag thread
  Backwardscompatible topic
  Casemodding voor de 360
  Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nintendo Wii [deel 12]
  Controllers
  HDTV thread
  Achievements
  Show je Achievements [deel2]
  Ervaringen en Foto's
  Hier is een mooie post van High 5 die mensen vast van de nodige hulp kan voorzien voor als je Xbox het niet meer doet.


  /Mod 24-2-08 meeste links zijn nu up-to-date - the Matrix

  Algemene info over de Xbox 360:

  Het uiterlijk

  Microsoft stapt bij de volgende generatie over van een lompe videorecorde achtige zwarte doos, naar een mooie (vind ik) 'inademende' witte zuil. Hoewel je de Xbox 360 gewoon kan neer leggen zoals de Xbox, heeft hij nu ook de mogelijkheid om hem rechtop te zetten. (Zoals de PS2 zeg maar) Voor de mensen die wit niks vinden, heeft Microsoft ons de mogelijk gegeven om het frontje van de Xbox 360 te vervangen door een andere. Een beetje zoals een mobiele telefoon, of zoals sommige Creative geluidsinstallaties.

  [​IMG]

  Dat is hem dan, de volgende generatie Xbox.
  Zoals jullie zien is de layout best wel veranderd in vergelijking met onze oude trouwe Xbox. Zo zien we nu 2 memory slots voorop zitten, ipv in de controllers. Links van deze memory slots (er vanuit gaande dat je de Xbox plat legt) zit een zwart blokje, wat waarschijnlijk voor de meegeleverde afstandsbediening is (infrarood ontvanger). Rechts van de memory slots zit een klein rond knopje. Waarmee je ervoor kan zorgen dat de draadloze controllers connecten met je Xbox.
  Jep, je leest het goed. Bij de volgende Xbox worden standaard draadloze controllers geleverd. Dus weg met die vervelende snoeren waar je moeder der nek over breekt.
  Aan de linker kant van de Xbox (of er bovenop als die rechtop staan) zit de 20GB verwisselbare hardeschijf. Deze hardeschijf kan je van je Xbox afhalen en meenemen naar waar je maar wilt.

  Boven de memory slots zit de dvd lade + eject knop. Rechts hiervan zit de power knop. Deze power knop zal ook aangeven dmv licht codes (knipperen/kleuren) als er iets als downloadable content beschikbaar is voor een van je games. Rechts van de power knop zit een klepje waarachter zich 2 USB poorten bevinden. Op deze 2 poorten zal je allerlei soorten hardware kunnen aansluiten, zoals een webcam. Ook krijg je een kabel voor je draadloze controllers die in de USB moet, zodat je jou controller kan opladen terwijl je verder speelt.

  [​IMG]

  De controller
  Zoals je kan zien is er aan de controller (op de kleur na) weinig veranderd. De bekende ABXY knoppen, de 2 richting sticks en de D-pad zijn allemaal aanwezig. Ook de start en back knoppen zijn er nog, hoewel ze nu op een andere plek zitten. Wat wel nieuw is, is dat het logo is vervangen door een knop. Deze knop zal je direct naar het Xbox dashboard brengen, maakt niet uit wat je aan het doen bent. Dus als je een film aan het kijken bent en je krijgt een invite, 1 ram op deze knop en je ziet gelijk van wie en waarvoor. Deze knop word omringt door de zogenaamde 'Ring of Light' die zal gaan knipperen en wijzen enzo dat er wat aan de hand is op xbl.
  Wat verder opvalt voor de oplettende lezer, is dat de zwarte en witte toets verdwenen zijn. Nu zijn deze niet weggelaten, ze zijn verplaatst naar de bovenkant van de controller als schouderknoppen. Dus je hebt dan de gebruikelijke 2 triggers, waarboven zich de 2 nieuwe schouderknoppen zitten.

  [​IMG]

  De binnenkant

  De nieuwe Xbox 360 zal net als de huidige Xbox een echte krachtpatser worden. De chipset zal bestaan uit drie IBM Power PC chips van 3.2 GHz elk. De grafische kant zal zoals al bekend door ATI worden verzorgd met een monster van een kaart die moet draaien op 500 MHz. In totaliteit zal de machine 500 miljoen polygonen per seconden kunnen laten zien en daarbij kan de Xbox 360 per seconden ook nog 48 miljard shader-operaties uitvoeren. Zeer indrukwekkende cijfers, zeker als je de 512 MB GDDR3 RAM die de machine zal bevatten toevoegt. De drive van de nieuwe Xbox wordt een gewone DVD drive van 12 speed die ook dual-layer DVD’s kan lezen. De speler zal alle soorten DVD en CD’s kunnen lezen, evenals MP3 en WMA CD’s. Daar blijft het echter niet bij want ook foto CD’s kunnen straks zonder problemen in de Xbox 360. Verder zal de Xbox 360 uit zichzelf een 20 GB hardeschijf bezitten die zoals eerder gezegd is uit te breiden naar 120 GB. Uiteraard zijn zoals we op een Ourcolony.net plaatje al zagen ook memoryunits nog van de partij. Dit keer vanaf 64MB en met een handig draaghoesje zodat je ze makkelijk kunt meenemen aan je sleutelhanger. Verder is de Xbox 360 standaard voorzien van een ethernet poort, en dmv de los verkrijgbare WiFi netwerkadapter ook op een draadloos netwerk aan te sluiten. Het geheel gaat gekoeld worden door twee ventilators, waarvan er één uitgaat tijdens het kijken van DVD’s om minder geluid te produceren. Verder bevat de chip ook een waterkoelingstechniek van Microsoft om de temperatuur van de chips nog verder te beperken zonder te veel herrie te maken.

  Accesoires

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Allerlei kabels voor o.a. HDTV :

  [​IMG]

  Live

  Er is veel meer aandacht aan Live besteed bij de Xbox 360. Er zijn daarom ook veel meer mogelijkheden. Je kan gewoon met iedereen praten, maakt niet uit in welk spel hij of zij zit. Je hebt een eigen profiel met een reputatie, vaardigheden, enz. Elk spel zal in ieder geval Live ondersteunen.
  De grootste verandering is dat er nu 2 verschillende versies van Xbox Live verschijnen. Namelijk Silver en Gold. Bij Xbox Live Silver hoef je niets te betalen. Je kan dan wel gewoon een profiel maken zoals je bij Xbox Live Gold ook kan. Er is echter wel een groot verschil: met Xbox Live Silver kan je niet online gamen. Daar heb je dan een Xbox Live Gold abonnement voor nodig. Het Gold abo zal net zo veel gaan kosten als Xbox Live nu kost en alle huidige Xbox Live abo's zullen ook overgezet worden naar Gold bij de launch. Ook is er bekendgemaakt dat er geen creditcard meer nodig is. Door dit alles wordt Live veel toegankelijker.

  [plaatje]http://archief.xboxworld.nl/images/content/31031.jpg[/plaatje]​

  Een ander groot verschil is dat er nu een uitgebreide plek is waar je vanalles en nog wat kunt kopen (Marketplace). Niet alleen content voor een game, maar ook muziek, films, demo's, enz. De Marketplace is gewoon te bekijken vanaf het dashboard.

  [plaatje]http://archief.xboxworld.nl/images/content/31032.jpg[/plaatje]​
   
 2. GtaGamerMG

  GtaGamerMG GTA IV

  Berichten:
  1.148
  Leuk Bevonden:
  0
  Wel ik heb een gewone Tv dus. Die ding kan alleen 50 hertz aan. Ik heb er vrijwel geen problemen mee. Maar toch het is zeker niet gezond. Dit merk ik wel alleen aan Forza Motorsport 2. Maar de rest die op 60 hertz werkt niet. Ik vraag me af hoelang die bagger tv nog gaat werken. maar toch is het raar dat die bij PGR4 ,GOW wel goed werkt. Bij forza 2 zie ik rood en groen plekken op TV.
   
 3. Daz

  Daz

  Berichten:
  16.099
  Leuk Bevonden:
  2.256
  Zo alweer een nieuw topic. :)
  @GtaGamerMG, als ik jou was zou ik gewoon een nieuwe TV halen. Wat je ook kunt doen is een pc monitor kopen, gewoon een goedkope en vervolgens die aansluiten aan je 360 via een VGA kabel. Dat gebruik ik, bespaart mij enorm veel geld en ziet er ook nog eens schitterend uit!

  En over die vlekken op het scherm, staat er geen subwoofer op of naast je TV?
   
 4. GtaGamerMG

  GtaGamerMG GTA IV

  Berichten:
  1.148
  Leuk Bevonden:
  0
  Wil ook nieuwe TV maar wat sponsering nodig. Want komde games zoals GTA Iv de special edition kost wat.

  Die vlekken komen alleen in Forza 2. Bij de ander 60 hertz only games niet. Alleen mijn Xbox 360 staat er naast. maar dan zou ik het bij alle gemas moeten hebben. Vraag me af wanneer die bagger ding het begeeft dan zal ik snel sponsering hebben ( hoop ik)
   
 5. MoonWalker NL

  MoonWalker NL Active Member

  Berichten:
  100
  Leuk Bevonden:
  0
  ik heb een vraag ik hem me ingesigned op messenger bij xbox maar elke keer als ik me xbox aandoe meldt ie me automatisch aan is best irri weet iemand hoe ik dan weg kan halen?
   
 6. Daz

  Daz

  Berichten:
  16.099
  Leuk Bevonden:
  2.256
  Ja dat kun je als het goed is bij Chat and IM doen. Gewoon even daar in rondneuzen, en je vind het vanzelf. :)
   
 7. RedDevil_NL

  RedDevil_NL Ginger Kid

  Berichten:
  2.274
  Leuk Bevonden:
  0
  /Mod Illegale zaken mag hier niet over worden gepraat
   
 8. lenn_93

  lenn_93 Active Member

  Berichten:
  363
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo mensen ! sinds ik verhuist ben kan ik niet meer xbox liven want heb hiergeen internet aansluiting, nu heb ik wel een snoer bij de xbox gekregen en een pc opmijn kamer, ik heb op mijn pc een draadloze verbinding, via een plaatje wat erin is gestop , maar nu zit er in elke computer ook het gaatje dat in de xbox zit maar als ik hem daar in stop doet hij het niet, of is dat ook gewoon niet mogelijk, als ik hem in me router beneden leg doet hij het wel maar dat mag niet van myn ouders want dan licht de draad door huis
   
  Laatst bewerkt: 11 feb 2008
 9. Veno Xavier

  Veno Xavier Active Member

  Berichten:
  53
  Leuk Bevonden:
  0
  Je moet je internet verbinding delen, heb je XP of vista?
   
 10. RedDevil_NL

  RedDevil_NL Ginger Kid

  Berichten:
  2.274
  Leuk Bevonden:
  0
  Wat had ik hier gevraagd? Ik dacht dat ik nix illegaals vroeg... PM me mar ff please
   
 11. lenn_93

  lenn_93 Active Member

  Berichten:
  363
  Leuk Bevonden:
  0

  XP
   
 12. Veno Xavier

  Veno Xavier Active Member

  Berichten:
  53
  Leuk Bevonden:
  0
  Ga naar configuratiescherm
  dan moet je naar netwerkverbindingen gaan,
  dan de verbinding naar de xbox,
  dan naar de eigenschappen daarvan,
  vevorlgens naar geavanceerd,
  Daar zet je het delen van de verbinding aan(optie 1&2).

  Nu kun je wel met je xbox maar niet met je laptop op internet, wil je weer met je laptop op internet moet je de 2e optie uitvinken. Je kan dus niet met je xbox en je laptop tegelijk op internet
   
 13. Fardo

  Fardo Well-Known Member

  Berichten:
  27.147
  Leuk Bevonden:
  224
  Als je internet gaat delen krijg je wel problemen met Live. Lag en moderate/strict NAT
   
 14. Magneto 360

  Magneto 360 XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  2.478
  Leuk Bevonden:
  0
 15. DulleNL

  DulleNL I'm a little teapot Magic Member

  Berichten:
  36.665
  Leuk Bevonden:
  313
  Werken normale USB webcams op de 360?

  //edit: Ik heb de Eye Toy van de PS2 getest en die doet het niet.
  Iemand zin om een normale webcam ff te testen? :)
   
  Laatst bewerkt: 12 feb 2008
 16. RedDevil_NL

  RedDevil_NL Ginger Kid

  Berichten:
  2.274
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik weet alweer wat ik vroeg, over CD's rippen.
  Dit is gewoon een optie van de Xbox dus lijkt me uiteraard NIET illegaal.
  Ik wilde een CD branden en deze dan rippen naar mijn Xbox. De mod gaat hier er vanuit dat het om illegale muziek gaat,, maar wie zegt dat ik deze muziek niet zelf gemaakt heb?!
  Om dat maar in het midden te laten stel ik mijn vraag nog een keer:

  Wat voor soort DVD moet ik branden om de audio te rippen? Moet dat een 'Audio DVD' zijn, of een 'Data DVD' ?
   
 17. Fardo

  Fardo Well-Known Member

  Berichten:
  27.147
  Leuk Bevonden:
  224
  DVD's kan je niet rippen, alleen muziek audio cd's kan je rippen. Normale audio's cd's zijn goed
   
 18. pgrferrari

  pgrferrari ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

  Berichten:
  1.006
  Leuk Bevonden:
  0
  interessante vraag die dulle stelt vraag ik me ook af...

  en toetsenborden bijv ook? om te typen in messenger? i.p.v. messenger kit?
   
 19. Magneto 360

  Magneto 360 XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  2.478
  Leuk Bevonden:
  0
  Nee die doen het niet , heb het al eens geprobeerd met een logotech cam

  USB toetsenborden werken wel trouwens
   
 20. Fardo

  Fardo Well-Known Member

  Berichten:
  27.147
  Leuk Bevonden:
  224
  Alleen de live vision cam werkt op de 360. Alleen het usb toetsenbord werkt (de rest niet)
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina