1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Sticky XBW film van de maand (Coherence)

Discussie in 'TV, Film & Series' gestart door Hybrid, 20 apr 2014.

 1. Killamonkey

  Killamonkey Niet zo aanstellen! XBW.nl VIP

  Berichten:
  3.658
  Leuk Bevonden:
  4.775
  Jezus gasten gimme a moment :+ Komt er zo snel mogelijk aan ;)
   
 2. Killamonkey

  Killamonkey Niet zo aanstellen! XBW.nl VIP

  Berichten:
  3.658
  Leuk Bevonden:
  4.775
  Jagten (a.k.a. The Hunt

  [​IMG]

  Eén van de meeste confronterende films die ik in de 25 jaar dat ik op deze aardkloot rondloop heb mogen kijken. Je word als kijker constant heen en weer geslingerd tussen de hoofdpersoon en het dorp. Het erge is dat je niemand echt iets kunt verwijten omdat de sentimenten begrijpelijk zijn, maar het tegelijkertijd zo verdomd oneerlijk is... Heftige en briljante film met ijzersterk spel van Mikkelsen en de rest van de cast! Een film die zeker nog een paar dagen in je hoofd rond blijft spoken en je stof tot nadenken geeft. Ben benieuwd wat jullie er van vinden :)

  Mocht je hem al gezien hebben dan kun je natuurlijk altijd je review quoten, dan wel zelf nog een stukje tikken.​
   
 3. Reckuuza

  Reckuuza #ACHTERBUURTHOOLIGAN#LOMPEBOER#XBWSFINEST#NEKDIE

  Berichten:
  11.433
  Leuk Bevonden:
  17.527
  Ait, stond nog op m'n Watchlist :)
   
 4. Hybrid

  Hybrid Well-Known Member

  Berichten:
  33.413
  Leuk Bevonden:
  5.824
  Jup hier ook. :)
   
 5. Maddmonkey

  Maddmonkey Well-Known Member

  Berichten:
  16.756
  Leuk Bevonden:
  5.435
  Laatst nog een 1080p versie binnengehaald! Perfect Killa! Binnenkort even checken dan
   
 6. Davey666

  Davey666 Dislocated Boy

  Berichten:
  4.611
  Leuk Bevonden:
  80
  Heb hem al gezien, geweldige film inderdaad! Maar dit is een goede reden voor een rewatch :)
   
 7. McSparkle

  McSparkle Well-Known Member

  Berichten:
  7.028
  Leuk Bevonden:
  1.189
  Nice! Ben benieuwd, ken 'm nog niet :)
   
 8. [2k]

  [2k] XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  8.968
  Leuk Bevonden:
  207
  Vandeweek zitten kijken.

  Jagten (The Hunt)
  Wist niet goed wat ik van de film moest verwachten. Gezien en zeer meeslepende film. Indrukwekkend hoe je leven kapot gemaakt kan worden. Normaal gesproken ben ik meer van de korte films, maar dit was een film die best wat langer had mogen duren. Het was ineens vrij plots weer goed.
  8/10

  Vraag me alleen af wat die laatste (waarschuwings)schot inhield. Iemand die hem toch nog verdenkt of heb ik wat gemist?
   
 9. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983
  Jagten 1 van de weininge films die ik heb afgezet. Ik kon het niet uitstaan hoe het plot zich ontwikkelde. Spoilers in de aantocht (wellicht dat sommige details niet kloppen, is alweer een tijdje geleden)

  Een meisje murmelt 1x een zinnetje over een kus met een leraar en het hele dorp staat klaar met fakkels en pek met veren. Er wordt nauwelijks onderzoek gedaan naar de ware aard van het verhaal en de leraar wordt direct verdacht van de meest verschrikkelijke activiteiten. De film doet een poging een soort sneeuwbaleffect neer te zetten. Hoe iets ogenschijnlijks onschuldig kan uitmonden in een groot drama. Echter het begin van het onstaan van de lawine is dusdanig klein en er wordt dusdanig weinig echt onderzoek gedaan dat de hele lawine erna compleet ongeloofwaardig overkomt.

  3
   
  Laatst bewerkt: 4 mei 2014
 10. Fiasco

  Fiasco Big Stepper XBW.nl VIP

  Berichten:
  19.027
  Leuk Bevonden:
  5.811
  Ik snap Kevf's punt wel, dat had wat beter uitgewerkt gemoeten. Want aan het einde van de rit voelde het wel simpel aan. Buiten dat was het wel zeer sterk allemaal.

   
 11. Conscience

  Conscience Mr. Fahrenheit

  Berichten:
  2.406
  Leuk Bevonden:
  54
  Vaak over gehoord, maar nog niet gekeken. Goede aanleiding om dat deze maand wel te doen.
   
 12. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  12.007
  Leuk Bevonden:
  9.570
  Jagten was vorig jaar effe zo'n XBW hype. Destijds ook gekeken en zeer onder de indruk.
  Was voor mij de film van het jaar denk, gaf hem een 9.1!
   
 13. Siemenn

  Siemenn pee es vee

  Berichten:
  7.883
  Leuk Bevonden:
  444
  Ik heb de film (nog) niet gezien, maar op basis van je spoiler denk ik dat het in het echt niet veel anders gaat hoor.

  Toen ik een aantal jaar geleden nog op de middelbare school zat, heb ik het ook (in 6 jaar tijd) 3 keer meegemaakt. Twee keer bij dezelfde leraar Nederlands en één keer bij een gymnastiek leraar. Het gebeurt zoveel bij de meiden rond die leeftijd nou, dat simpele geroep dat iemand meteen een pedofiel is als een leraar je langer dan een seconde aankijkt. 'Ja, hij zat aan m'n kont toen hij me in de ringen hing, het is een pedo'. Zeg dat op je school en binnen je vriendinnen groep en binnen een week weet heel de school ervan. Alle drie de leraren waren voor het eind van het jaar ontslagen of er zelf mee gekapt. En dan, inderdaad, worden ze niet opgewacht met fakkels, maar het draait om hetzelfde. Het is echt belachelijk hoe snel zulke dingen geroepen worden door (voornamelijk) meisjes rond die leeftijd, zonder een idee te hebben van de consequenties ervan. Ons mam is ook lerares geweest en heeft 't ook meegemaakt bij een college van d'r. Hoe oneerlijk het ook is, zonder enig bewijsmateriaal, wordt de carrière van zo'n man compleet kapot gemaakt omdat ie 'goed' wilde zijn.
   
 14. *NERAZZURRI*

  *NERAZZURRI* Active Member

  Berichten:
  1.016
  Leuk Bevonden:
  12
  Goeie keuze, Killamonkey.

  @ Kevf: Ja, dat is het hele idee achter de film hè... :{
  De belachelijke heksenjacht die kan ontstaan om niets meer dan een suggestief vraaggesprekje dat voortkomt uit een misverstand, gewoon omdat mensen bevooroordeeld zijn en emoties en een gebrek aan kritisch vermogen levensgevaarlijk zijn als het 't berechten van mensen betreft.

  Fantastische film.
   
 15. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983

  Ow was dat nou het idee joh?! Nu snap ik het.....8)

  Natuurlijk begrijp ik dat dat het hele idee achter de film was. Des te meer reden dat dat idee goed gebracht moet worden. Het misverstand groeide uit tot een steeds groter drama maar kwam op mij zo onrealistisch over dat ik de film uit heb gezet. (en zeg hierbij eigenlijk nog een keer hetzelfde als mijn eerdere reply)

  edit: hier wordt het nog een keertje goed/beter uitgelegd, deze dame ervaarde precies hetzelfde:

  https://linalamont.wordpress.com/tag/jagten/
   
  Laatst bewerkt: 4 mei 2014
 16. Nukem 007

  Nukem 007 Tots units fem força

  Berichten:
  1.642
  Leuk Bevonden:
  453
  De film wil wat dat betreft te graag zijn boodschap duidelijk maken, om je maar mee te laten leven met Lucas en vervolgens zelf de dorpelingen te veroordelen. De film had veel beter in het midden kunnen laten wie nou goed/slecht bezig zijn. Boodschap faalt en qua stijl is de film al helemaal niet boeiend. 4
   
 17. Tyrant

  Tyrant Well-Known Member

  Berichten:
  12.007
  Leuk Bevonden:
  9.570
  Volgens mij is het juist de bedoeling geweest om aan te tonen dat het allemaal veel te snel ging; de film gaat immers over onjuiste vooroordelen. Dat die dame gefrusteerd is hebben wel meer kijkers ervaren denk ik, maar ook dat was een emotie die de Vinterberg juist wilde raken. Voor mij was het hele 'dit kan niet joh' juist een teken dat de film mij zo greep.

  Ik zie de film niet als onrealistisch trouwens.
   
 18. *NERAZZURRI*

  *NERAZZURRI* Active Member

  Berichten:
  1.016
  Leuk Bevonden:
  12
  @ Kevf: Als je een klein beetje verstand hebt van de kracht van suggestie (zeker en vooral bij kinderen) dan weet je dat dit niet onrealistisch is.

  Precies. Juist als kijker weet je wat er gaande is en zit je daarom gefrustreerd te kijken.
   
  Laatst bewerkt: 4 mei 2014
 19. Obscure Thing

  Obscure Thing Active Member

  Berichten:
  1.026
  Leuk Bevonden:
  142
  Tuurlijk kan het wel op die manier gebeuren, sterker nog zo is het in mijn omgeving ook een keer voorgekomen. Meisje maakt één keer een beetje vreemde opmerking, ouders flippen, kind verzint waarschijnlijk dingen erbij, en bam het zooitje is compleet. Hij is vrijgesproken maar je blijft altijd die naam houden. Ik vind de film juist zeer realistisch eigenlijk. En in de film werd hij ook vrijgesproken he ;) het is niet zo dat hij in de bak beland is. Het punt van de film is denk ik, dat die naam altijd aan je blijft hangen omdat 'kinderen hier toch niet over liegen'.

  Het punt van de film is denk ik ook, dat er in dit soort zaken tot op de bodem uitgezocht moet worden hoe de vork in de steel steekt. Vaak wordt er gedacht, een kind liegt niet over dit soort zaken. Maar is dat wel zo? Kinderen liegen over van alles, dus waarom daar dan niet over. Het is een gevoelig onderwerp, en je moet het altijd serieus nemen, of niet?

  Ik vind het tof dat een film mij doet twijfelen aan bepaalde standpunten waar ik eerder eerst compleet anders over dacht.

  Ik heb de film toevallig een maandje geleden gezien en was wel zwaar onder de indruk. De film snijdt een zeer gevoelig onderwerp aan en doet dat in mijn opzicht op een sublieme manier. Je gaat na die film echt anders tegen het onderwerp kindermisbruik aankijken.

  En de acteerprestaties zijn geniaal van vrijwel de gehele cast! Vooral de scene in de kerk is ijzingwekkend goed_O_ Een van de beste films van de laatste jaren.

  9/10
   
  Laatst bewerkt: 4 mei 2014
 20. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  983
  Lekker denigrerend toontje weer....mag je best voor je houden

  De kracht van suggestie bij kinderen? Kom op zeg, verhalen van kinderen tov volwassen worden juist veel te snel in twijfel getrokken. Het is algemeen bekend dat kinderen in staat zijn om verhalen aan te sterken, aan te vullen met verzinsels en moeilijk terug komen op hun eigen verhaal als er twijfel is over de waarheid. Ook in films zie je dit overigens vaak terug komen: een kind vertelt iets aan de ouders wat van belang is voor het plot maar wordt totaal genegeerd.

  Het feit dat de gemeenschap geen enkele twijfels heeft, totaal niet op onderzoek uit gaat, dat de hoofdpersonage compleet apathisch handelt.....het was echt te ongeloofwaardig.

  Als ik me niet vergis stond het hoofd van de school ook binnen no-time voor een groep van ouders pamfletten uit te delen met 1 of andere boodschap.
   

Deel Deze Pagina